Získejte nový pohled na svět kolem nás

nas-uzasny-zivot-perex
Napadlo vás někdy, kolik toho můžeme mít společného s přírodou či živočichy okolo nás? Máme pro vás tip na knihu, která vám dokáže, že je toho opravdu hodně. Mnoho zajímavostí v ní najdou nejen malí čtenáři, ale jistě i ti dospělí.

Pouto s vesmírem

Tato zábavná, barevná knížka plná poschovávaných zajímavostí vypráví o tom, jak jsme my lidé spojeni se vším kolem nás – s ostatními živočichy, s přírodou, ba s celým vesmírem.

Každý atom našeho těla se skládá ze zbytků hvězd a obrovských výbuchů v galaxiích a sdílíme také stejné biochemické základy života se všemi tvory na planetě – od jednobuněčné měňavky až po plejtváka obrovského. Milé, vtipné a rozverné ilustrace nám osvětlují vědecky podložená fakta – od neočekávaných spojitostí lidí s houbami (věděli jste, že houbové mycelium funguje v podstatě jako internet?) přes podobnosti chování hmyzu a člověka až k tomu, jak blízký je ptačí zpěv lidské hudbě.

 

Náš úžasný život

Autorka: Misha Mayernick Blaise

Vydalo: nakladatelství Jota
Překlad: Lada Krutilová
Počet stran: 144
Vazba: pevná
Vydáno: 11/2020
ISBN: 978-80-7565-772-5

Přečtěte si více o knize Náš úžasný život, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Jota. A nezapomeňte si také prolistovat ukázku.

Nakladatelství Jota vzniklo téměř před 24 lety a za tu dobu vydalo více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Zpočátku vydávalo knihy zaměřené regionálně, ale po třech letech podstatně rozšířilo spektrum titulů. Nakladatelství publikujeme tvorbu českých autorů i překladovou literaturu.

 

O autorce

Misha Mayernick Blaise je autorka a ilustrátorka čtyř knih a spolupracuje s různými značkami a médii – např. The New York Times, Urban Outfiters, Oracle, Buzzfeed a PopSugar. Má ráda večerní plavání a povídání si o velkých otázkách života nad hrnkem silného černého čaje. V roce 2015 vyhrála cenu za nejlepší umělecké portfolio, kterou pořádalo Sdružení spisovatelů a ilustrátorů dětské literatury v Austinu v Texasu.
(Zdroj informací: nakladatelství Jota)

 

Vyhrajte knihu Náš úžasný život

Lidé žijící ve městech obklopeni světelným smogem, hlukem a moderními technologiemi často zapomínají, jak mnoho společného mají s přírodou a ostatními živočichy. A některá fakta možná netuší ani ti, kteří vyrostli a žijí na vesnici. Pokud vás zajímá, co nás spojuje se všemi tvory na planetě od těch maličkých jednobuněčných až po ty největší, začtěte se do knihy od Mishy Mayernick Blaise. Seznámí vás nejen s mnoha zajímavými fakty, ale také se pokocháte nádhernými ilustracemi.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Jota vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Náš úžasný život vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Náš úžasný život
probíhá od 25. února do 10. března 2021.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Náš úžasný život

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNáš úžasný život
Podivuhodné způsoby, jimiž jsme spojeni s naším vesmírem

Maynerick Blaise, Misha

Jota, 2020

Napsat komentář