Vyhrajte román o nekalých rozvodových praktikách

nevera-na-zakazku-perex
Když si v Japonsku chcete zajistit příznivé podmínky pro rozvod, stačí si najmout agenta skupiny wakaresaseja a ten vaši polovičku umně svede. Jedním z nich je i Kaitaró Nakamura, kterému se však jeho úkol poněkud vymknul z rukou.

Neplánovaná láska

V Japonsku vznikl výnosný byznys. Jeden z manželů si na svého partnera najme tajného agenta, který ho svede a získá tak svému zadavateli příznivé podmínky pro rozvod.

Když Sató pověří agenta Kaitaróa Nakamuru, aby kompromitoval jeho manželku Rinu, domnívá se, že všechno půjde jako po másle. Rina netuší, jaké okolnosti je s Kaitaróem svedly dohromady, a postupem času se do sebe vášnivě a zoufale zamilují. O mnoho let později se Rinina dcera Sumiko, kterou matčin osud pronásleduje, rozhodne doplnit prázdná místa v jejím příběhu i ve své paměti.

Autorka prozkoumává ožehavé téma psychologických a morálních pohnutek činů, jež konáme ve jménu lásky, a ptá se, kde končí vášeň a začíná posedlost.

 

Nevěra na zakázku

Autorka: Stephanie Scottová

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Tereza Pavlíková
Počet stran: 336
Vazba: pevná
Vydáno: 10/2020
ISBN: 978-80-275-0307-0

Přečtěte si více o knize Nevěra na zakázku, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. A nezapomeňte si také prolistovat ukázku.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

V době, kdy se Kaitaró v životě mé matky objevil, nebyla ještě wakaresaseja v Japonsku rozšířená. Tyto agentury začaly vznikat na základě poptávky po jejich službách, které jsou dodnes vyhledávané po celém světě. Rozhlédněte se po lidech okolo sebe – po těch, které milujete, po těch, kteří milují vás, a těch, kteří by chtěli to, co máte vy. Můžou do vašeho života vstoupit stejně snadno, jako on vstoupil do mého.
Už víte, kdy a kde jsme se poprvé setkali? Bylo to v The Telegraph, The New York Times, Le Monde nebo snad v The Sydney Morning Herald? Můj příběh se zastavil právě tady, v zahraničním tisku. Pozdější články už se soustředily na agentury, které nevěru na zakázku nabízejí, a na jejich agenty, ale o mně už se nezmiňovaly. Opětovné budování života není nikdy tak zajímavé jako jeho zničení. Dokonce i v Japonsku jsem z novinových stránek zmizela. (str. 14)

 

O autorce

Stephanie Scottová se narodila a vyrostla v Singapuru, studovala anglickou literaturu na univerzitách v Yorku a Cambridgi a pracovala jako investiční bankéřka. Její rodinu hluboce zasáhla japonská okupace Singapuru ve čtyřicátých letech minulého století, což Stephanii přivedlo k zájmu o Japonsko. Bylo jí uděleno členství v Britské asociaci japonského práva, na antropologický výzkum ke svému prvnímu románu Nevěra na zakázku získala grant Britské asociace japonských studií Toshiba Studentship a list The Observer ji zařadil mezi deset nejlepších debutových autorů roku 2020.
(Zdroj informací: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Nevěra na zakázku

Jak si zajistit co nejlepší podmínky, když se chcete rozvést? V Japonsku právě pro tyto případy existuje tajný byznys, kde si můžete objednat službu známou jako nevěra na zakázku. Když jednu z agentur vyhledá Osamu Sató, netuší, kam až celá věc zajde. Jeho manželka Rina se totiž do agenta vášnivě zamiluje. Přestože spolu s Kaitaróem plánují začít nový život, happy end se bohužel nekoná. Přečtěte si celý příběh inspirovaný skutečnou událostí.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Nevěra na zakázku vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Nevěra na zakázku
probíhá od 11. do 24. února 2021.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNevěra na zakázku

Scottová, Stephanie

Host, 2020

zobrazit info o knizePamátníček – štěňátko

Fragment

Napsat komentář