YA příběh o zdivočelém ostrově

Ostrov zije_uvodni
Veronika Opatřilová napsala magický příběh o ostrově proměněném v divočinu. Hlavní hrdinové podniknou dobrodružnou výpravu za láskou nejen k přírodě a za objevením vnitřní síly.

O obyvatelích zátoky Steephill Cove se vždycky povídalo, že jsou tak trochu podivíni. Ta holka, Kite, tančí v lese nahá a jeho, Grasse, viděli za úplňku lovit divokou zvěř. Betony, která žije v bezpečí hlavního města, těm povídačkám nevěří. Její život je poklidný, dokud se jedné květnové noci něco nestane a celý ostrov se nepromění v divočinu. Aby se všichni tři společně pokusili napravit, co se stalo, budou se muset stát někým jiným, objevit v sobě sílu i slabost, o kterých neměli tušení. Ostrov žije je příběh o magii, lásce k přírodě a cestě za naším skutečným já.

 

Ostrov žije

Autorka: Veronika Opatřilová

Počet stran: 240
Vazba: brožovaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7650-263-5
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Ostrov žije vydalo nakladatelství Pointa.

 

Ukázka z knihy

Čeká na soumrak.
Sedí na plochém skalisku u moře a sleduje protější břeh. Je důležité čekat. Být trpělivá. Mezitím kapesním nožíkem vyřezává do naplaveného dřeva příšery a lesní skřítky, mořská monstra, oči lišky. Svého koně.
Betony zarývá ostří nože do vyběleného dřeva a pomalu, soustředěně tvaruje hlavu svého koně, skutečně je její, alespoň si to myslí. Z ničeho vzniká něco. A nad mořem zapadá slunce, objevuje se soumrak. (str. 10)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Veronika Opatřilová

Veronika Opatřilová miluje pečení sušenek a vůni kardamomu, chodí denně do lesa a má jednu kočku, i když by jich rozhodně chtěla víc. Škola ji nikdy nebavila, ale bavily ji jazyky, proto pracuje jako překladatelka ze švédštiny. Píše skoro pořád, občas na blog Sverige.cz o Švédsku, občas povídky a hodně romány. Myslí si, že nejlepším místem pro život je ostrov, jakýkoli, protože kamkoli se člověk podívá, všude uvidí moře.

Zdroj informací: nakladatelství Pointa


Nakladatelská služba Pointa přináší alternativu k tradičnímu publikování knih. Spojuje autory, redaktorky, korektory, grafičky, sazeče, ilustrátorky i markeťáky se čtenáři a čtenářkami. Spisovatelům a spisovatelkám umožňuje vybrat si tým, který bude na knize pracovat. Profíkům z branže zase příležitost podílet se na knihách, které jsou jejich srdci blízké, a spolupracovat s talentovanými kolegy a kolegyněmi napříč knižním světem. Čtenářům a čtenářkám pak kromě knih samotných Pointa přináší i možnost přispět k jejich vzniku.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOstrov žije

Opatřilová, Veronika

Pointa, 2021

Napsat komentář