Získejte pátrání po newyorském upírovi

opium-a-absint-perex
Právě v době, kdy vyšel Stokerův Dracula, začíná New York terorizovat vrah, jehož oběti jsou nalezeny bez kapky krve v těle. Má snad tajemné vraždy na svědomí upír? Tillie Pembrokeová se rozhodne, že smrti své sestry přijde na kloub.

Záhadná smrt starší sestry

Má tajemné vraždy v New Yorku na svědomí člověk, nebo upír?

Sestra Tillie Pembrokeové je nalezena mrtvá a bez kapky krve. Jen dvě malé ranky na krku naznačují, kudy z ní unikl život. Právě tou dobou, na konci 19. století, vyšel v Americe Stokerův Dracula, a tak se představivost mnoha lidí upřela k možnosti, že v New Yorku začal řádit upír.

Tillie je náruživá a zvídavá čtenářka, proto ji takové vysvětlení sestřiny smrti nemůže uspokojit. Nedá si pokoj, dokud záhadě nepřijde na kloub. V pátrání ji brzdí ošklivé zranění, které utrpěla při pádu z koně. Na zmírnění bolestí jí lékař předepíše laudanum, opiovou tinkturu, a někteří lidé z jejího okolí ji drogou až podezřele ochotně zásobují.

Do pátrání se snaží zapojit logiku a vědu, objevuje dokonce další oběti podivného vraha, jenže stále vyšší dávky opia jí zastírají mysl. I pro dívku spoléhající na vlastní rozum je tak stále těžší rozlišit, co je skutečné a co ne, a hlavně komu ze svých blízkých může věřit.

 

Opium a absint

Autorka: Lydia Kang

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Překlad: Lucie Libovická
Počet stran: 384
Vazba: pevná
Vydáno: 10/2020
ISBN: 978-80-271-1301-9

Přečtěte si více o knize Opium a absint, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis. A nezapomeňte také na ukázku.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

Ukázka z knihy

Tillie dychtivě přečetla titulek natištěný drobným písmem.

ŽENA NALEZENA MRTVÁ VE STÍNU METROPOLITNÍHO MUZEA UMĚNÍ
Na jejím krku objeveny vpichy jako upíří kousnutí.
U těla nalezena prázdná lahev od absintu.
Totožnost oběti neznámá.

10. června 1899 – Včera, nedaleko Páté avenue a Osmdesáté první ulice, poblíž jižní zdi Metropolitního muzea umění, nalezla policie tělo mladé ženy. Na krku oběti byla objevena drobná bodová zranění a existuje předpoklad, že důvodem smrti byla naprostá ztráta krve. Zdá se, že zemřela dvanáct hodin předtím, než ji našli.
Identita oběti je dosud neznámá, ale policie pátrá po informacích o pohřešované ženě ve věku dvacet až dvacet pět let, světlovlasé, štíhlé postavy, přibližně sto šedesát pět centimetrů vysoké, naposledy viděné ve fialových hedvábných šatech. Vedle těla se našla prázdná lahev od absintu.

Tillie upustila noviny a klopýtala pozpátku, volnou rukou se opírala o kočár. (str. 32)

 

Vyhrajte knihu Opium a absint

Tillie Pembrokeová je sice náruživá čtenářka, ale odmítá se nechat strhnout šílenstvím kolem Draculy od Brama Stokera a uvěřit tomu, že její sestru Lucy zavraždil upír. Má dojem, že se pouze vrahovi hodilo, že lidé mají po přečtení románu rozjitřenou představivost. Rozhodne se proto využít logiku a vědu a odhalit skutečného pachatele. Nebude to však mít jednoduché, protože dávky opia, které jí předepsal lékař po pádu z koně, jí zatemňují mysl, a navíc zjišťuje, že ne všem blízkým může věřit.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Opium a absint vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Opium a absint
probíhá od 29. prosince 2020 do 11. ledna 2021.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Opium a absint

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOpium a absint

Kang, Lydia

Cosmopolis, 2020

Napsat komentář