Pod nohama cítíš stébla trávy

pod-nohama-citis-stebla-travy_perex
Dnešní uspěchaná doba, navíc posledních několik měsíců ovlivněná starostmi kvůli koronavirové pandemii, jen přispívá k obecné nespavosti. Německá autorka Else Müller přichází s řešením, které nezatíží ani vaše játra, ani vaši peněženku.

Nemůžete večer usnout, jste neklidní a nedokážete se uvolnit? Vypravte se na cestu do pohádky…

Autogenní trénink je v dnešní neklidné době skutečně smysluplným řešením, jak se zbavit neklidu a napětí. Kniha, kterou právě držíte v ruce, je určena pro děti i pro dospělé a využívá k navození celkového uvolnění před usnutím pohádkové příběhy, dojmy z cest a výpravy do fantazijních světů. Ty vás zavedou na písečnou pláž, na ostrov, do lesa nebo na výlet lodí, do Káhiry, k Nilu, do Dalmácie či na orientální bazar, a také do pohádky – mezi hvězdy, do hejna motýlů nebo do koruny kouzelného stromu. Nechybí ale i témata jako „touha“, „zkouška odvahy“ či „velké zvíře Strach“. Texty jsou doplněny návodem, jak texty předčítat, a uklidňujícími afirmacemi.

V Portále vyšla její kniha Příběhy z měsíční houpačky.

 

Pod nohama cítíš stébla trávy

Příběhy pro imaginaci a autogenní trénink 
Autorka: Else Müller
Přeložila: Alena Bezděková

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 122 × 205 mm
ISBN: 978-80-262-1652-0
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Pod nohama cítíš stébla trávy vydalo nakladatelství Portál.

 

Ukázka z knihy:

Cesty do světa fantazie a pohádek jsou příběhy, které mají uvolnit, aktivovat snění a přinést odpočinek a zotavení.
Cvičení autogenního tréninku zaměřená na tíhu, teplo, uvolnění a dech, jsou tak zakomponovaná do textu, že je posluchači mohou „přijímat“ bez jakýchkoli přechodů.
Předtím je možné využít formulky pro navození pocitu klidu, díky nimž se posluchač uvolní a otevře, ještě než začne naslouchat vlastnímu příběhu. Uvolněně a dobře se cítí i předčítající, protože příběhy působí i na něj.

 

OSTROV V DALMÁCII
Ostrov na konci podzimu –
bez turistů, občas jak po vymření –
obloha bez mráčků –
ten jas tě skoro oslepuje –
moře je tak ospalé –
jako by splnilo své letní povinnosti –
právě v tomto okamžiku je spokojené –

Na webu nakladatelství se můžete podívat na další ukázky z knihy.

O autorce

Else Müller je známá německá autorka knih o autogenním tréninku pro děti i pro dospělé. Mnoho let vedla i kurzy dechového cvičení a meditací. Je průkopnicí mnoha nových přístupů v oblasti autogenního tréninku.

Zdroj informací: Portál


Nakladatelství Portál bylo založeno v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřilo především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly další oblasti jako sociologie, politologie, zdraví, média, antropologie, ekologie, filozofie, ekonomie, sémiotika či kulturologie. Velkou skupinu čtenářů Portálu tvoří rodiče. Pro ně jsou určeny praktické příručky o výchově a také knihy her a nápadů rozvíjejících dětskou tvořivost, které úspěšně využívají i učitelé a vychovatelé.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePod nohama cítíš stébla trávy
Příběhy pro imaginaci a autogenní trénink

Müller, Else

Portál, 2020

Napsat komentář