Získejte temný příběh vězenkyně ve vlastním domě

pozvala-me-dal-perex
Když Elle Fieldingová svůj dům dočasně pronajala, aby odjela načerpat inspiraci pro svou další knihu, měla dojem, že se nemůže nic stát. Po návratu si však začne všímat, že atmosféra domu jako by se změnila. Co za tím stojí?

Když se z domova stane past

Elle Fieldingová se rozhodne pronajmout svůj dům, a když se pak vrátí, nic jí nepřipadá jako předtím. Atmosféra domu se úplně změnila  ̶  jako by se tam ochladilo…

Elle má pocit, že někdo sleduje každičký její pohyb. Neděje se to ale všechno jen v její fantazii? Koneckonců je spisovatelka, a tak má bohatou představivost. Přesto všechno působí tak skutečně, jako by někdo odhalil tajemství, která jí brání v noci usnout.

Elle začíná ovládat strach a panika a domov se pro ni stává pastí. Někdo odemkl minulost – a ona sama mu dala klíč.

 

Pozvala mě dál

Autorka: Lucy Clarkeová

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Překlad: Jana Kordíková
Počet stran: 376
Vazba: pevná
Vydáno: 10/2020
ISBN: 978-80-271-2118-2

Přečtěte si více o knize Pozvala mě dál, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis. A nezapomeňte také na ukázku.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

Ukázka z knihy

Na pobřeží stojí osamělý člověk, který tam s límcem až u brady pozoruje ptáky. Stojí se zakloněnou hlavou a s dalekohledem namířeným k útesu. Na těchhle lidech obdivuji, jak dokážou být klidní – je skvělé nechat se natolik pohltit životem ptactva, že je člověk ochotný věnovat několik hodin jeho pozorování.
Sleduju směr pohledu toho člověka, abych zjistila, jestli se mi povede určit, co našel.
Když určím úhel jeho dalekohledu, přejede mi mráz po zádech. Nedívá se totiž na útes, ale výš. Pozoruje můj dům.
V myšlenkách se mi náhle objeví vzpomínka, jako když zapálíš zápalku: jeho pomalý úsměv; tmavé vědoucí oči, které mě sledovaly s ostříží pronikavostí; potěšení v jeho hlase, když říkal mé jméno.
Rychle tu vzpomínku zaženu mrknutím, ale dál cítím chvění, které po sobě zanechala. (str. 32)

 

O autorce

Lucy Clarkeová vystudovala anglickou literaturu a nějaký čas pracovala jako moderátorka společenských akcí a také vyučovala tvůrčí psaní. V současné chvíli je spisovatelkou na plný úvazek. Miluje cestování a psaní deníků. Její debut The Sea Sisters se objevil v prestižním výběru Book Club Choise 2013 a byl přeložen do deseti jazyků. V češtině vyšly její romány Poslední nádech, Modrá a Stíny nad zálivem. Lucy je vdaná za Jamese Coxe, profesionálního surfaře, se kterým společně tráví zimy cestováním a letní měsíce pak v jejich domě na jižním pobřeží Anglie.
(Zdroj informací: nakladatelství Cosmopolis)

 

Vyhrajte knihu Pozvala mě dál

Elle Fieldingová je autorkou úspěšné knihy, která však momentálně trpí takzvaným syndromem druhého románu. Zatímco napoprvé dokázala napsat mezinárodní bestseller, další námět ne a ne přijít. Rozhodne se proto zkusit změnit místo pobytu a svůj dům dočasně pronajmout. Jenže když se do něj vrátí, začíná si všímat, že se v něm cosi změnilo. Na první pohled je sice vše na svém místě, ale Elle připadá, jako by se v domě ochladilo, a navíc má neustálý pocit, že ji někdo sleduje. Že by za vším stála jen její bohatá představivost? To si přečtěte v nejnovějším thrilleru Lucy Clarkeové.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Pozvala mě dál vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Pozvala mě dál
probíhá od 24. listopadu do 7. prosince 2020.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 thrillery Pozvala mě dál

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePozvala mě dál

Clarkeová, Lucy

Cosmopolis, 2020

Napsat komentář