Vyhrajte fascinující pohled do světa ptáků

ptaci-smysl-perex
Svět ptáků je nejen druhově rozmanitý, ale také velmi zajímavý. Díky publikaci předního světového ornitologa Tima Birkheada se o tom můžete přesvědčit. Najdete v ní totiž řadu zajímavostí a odpověď na otázku, jaké to je být ptákem.

Co jste o ptácích možná nevěděli

Jaké to je být rorýsem létajícím rychlostí vyšší než sto kilometrů v hodině? Nebo kivim ploužícím se černou tmou novozélandské noci? A co se honí hlavou slavíkovi, když si při zpěvu pohrává s notami?

V této výjimečné knize čerpá Tim Birkhead – přední světový ornitolog, profesor na univerzitě v Sheffieldu a autor úspěšných knih ověnčených řadou cen – ze svých bohatých vědomostí, které získal celoživotním studiem ptáků, a poutavě přibližuje, jak ptáci vnímají svět. Snaží se odpovědět jak na tyto otázky, tak i na mnoho dalších a využívá při tom popis jednotlivých smyslů, které ptákům slouží k poznávání okolí a ke vzájemné komunikaci.

 

Ptačí smysl

Autor: Tim Birkhead

Vydalo: nakladatelství Kazda
Překlad: Alena Klvaňová
Počet stran: 272
Vazba: pevná
Vydáno: 11/2020
ISBN: 978-80-88316-98-5

Přečtěte si více o knize Ptačí smysl: Jaké to je být ptákem, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Kazda.

Nakladatelství Kazda vydává svým způsobem výjimečné knihy a CD, a to napříč všemi žánry – od pozoruhodných lidských osudů inspirativních osobností a příběhů přes kvalitní pohádky až po nevšední rádce pro rodinu, partnerské vztahy a výchovu dětí.

 

Vyhrajte knihu Ptačí smysl

Jaké smysly využívají ptáci k tomu, aby se zorientovali v místě, kde žijí, a v přilehlém okolí? Jak se možné, že dokáží urazit tisíce kilometrů na své cestě za teplem a na jaře se neomylně vrátit zase zpět? A jak mezi sebou komunikují? Nejen na tyto otázky vám poskytne odpovědi uznávaný odborník Tim Birkhead, který ptáky studuje mnoho let. Dokáže poutavě a srozumitelně přiblížit ptačí svět i úplným laikům.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Kazda vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Ptačí smysl vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Ptačí smysl
probíhá od 19. listopadu do 2. prosince 2020.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Ptačí smysl: Jaké to je být ptákem

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePtačí smysl
Jaké to je být ptákem

Birkhead, Tim

Kazda, 2020

Napsat komentář