Získejte příběh o boji o vlastní svobodu

krysy-z-ravensbrucku-perex
Zatímco se svět raduje z pádu Berlínské zdi, Miriam moc důvodů k radosti nemá. Její otec po těžké mrtvici umírá a v bolestné agonii volá ženu, kterou Miriam nezná. Rozhodne se proto zapátrat v minulosti svých rodičů a zjistit, kdo ona Frieda byla.

Dlouho skrývané rodinné tajemství

Berlín na sklonku roku 1989. Zatímco svět se raduje z pádu zdi rozdělující Německo i Evropu, pečuje Miriam o svého otce Henryka, jenž právě prodělal těžkou mrtvici. Pacient dožívá na domácím lůžku a v obluzení zas a znovu volá Friedu – jenže tak se jeho zesnulá manželka nejmenovala… Když Miriam objeví na jeho těle koncentráčnické číslo, které před ní táta bedlivě skrýval, začne na povrch vyplouvat dosud netušená minulost rodičů.

A když v matčiných věcech najde vězeňský mundúr z tábora Ravensbrück a v něm zašité motáky psané francouzsky onou neznámou milenkou, připadá jí, jako by v životě přišla o poslední záchytný bod. S přispěním rázné překladatelky z východního Berlína jí Friediny dopisy odhalí osudy žen, na nichž nacisté v lágru prováděli kruté pseudolékařské pokusy. To hlavní, co „pokusným krysám“ pomáhalo přežít, byla jejich vzájemná pomoc a soudržnost, a tak se i Miriam ze všech sil snaží prolomit izolaci, do které ji uvrhlo manželství s psychopatem. Vždyť o svobodu musí bojovat každý z nás.

 

Krysy z Ravensbrücku

Autorka: Anna Elloryová

Vydalo: nakladatelství Leda
Překlad: Lenka Faltejsková
Počet stran: 352
Vazba: pevná
Vydáno: 9/2020
ISBN: 978-80-7335-639-2

Přečtěte si více o knize Krysy z Ravensbrücku, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Leda.

Nakladatelství Leda vzniklo v roce 1992 a je jediným českým vydavatelstvím specializovaným na jazykové slovníky, učebnice a příručky a na naučné slovníky. Jako jediné nakladatelství u nás se systematicky věnuje jak hlavním světovým jazykům, tak jazykům menších národů a států. Usiluje o vysokou odbornou úroveň své produkce, o její kvalitu, serióznost a uživatelskou přitažlivost.

 

Vyhrajte knihu Krysy z Ravensbrücku

Celý život dokázal Miriamin otec před svou dcerou tajit, že byl vězněn v koncentračním táboře Ravensbrück. Poslední dny jeho života jej však provází taková bolest a utrpení, že ztrácí ostražitost a omámen léky se dovolává ženy, o které Miriam nikdy neslyšela. Kdo byla ona tajemná Frieda? Desítky let ukryté motáky by mohly nejen odhalit pravdu, ale také dodat Miriam odvahu ke změně vlastního života. Když mohla padnout Berlínská zeď a dát Východoberlíňanům znovu svobodu, proč by na ni neměla mít nárok i ona? Dokáže se z izolace v manželství s psychopatem vymanit?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Leda vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Krysy z Ravensbrücku vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Krysy z Ravensbrücku
probíhá od 27. října do 9. listopadu 2020.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 romány Krysy z Ravensbrücku

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKrysy z Ravensbrücku
Z kruté minulosti čerpá sílu a odvahu

Elloryová, Anna

Leda, 2020

Napsat komentář