Získejte vzpomínky na poslední dny Jiřiny Jiráskové

let-volavko-perex
Přestože Jana Tesaříková strávila po boku Jiřiny Jiráskové v podstatě jen pouhých pár dní, vzniklo prý mezi nimi překvapivě silné pouto a vzájemná důvěra. Přečtěte si, jaké byly poslední dny této slavné herečky.

Malá postava, obrovské srdce

Vznik citové vazby mezi dvěma ženami, kterým osud dopřál strávit spolu jen několik dní. Vývoj vzájemné důvěry a odhalování vnitřních já. Autorka zachycuje nesmazatelné okamžiky s velkou českou herečkou a ukazuje ji v roli napsané životem. Přesto, že její tělo bylo sužováno těžkou chorobou, navrch měla citlivá duše.

„Nelze zapomenout na ženu malou a křehkou svou postavou a na její obrovské široké srdce, na její charisma a lidskost,“ říká o Jiřině Jiráskové její pečovatelka.

 

Leť, volavko!

Autorka: Jana Tesaříková

Vydalo: nakladatelství Carpe diem
Počet stran: 72
Vazba: brožovaná
Vydáno: 2/2013
ISBN: 978-80-87631-95-9

Přečtěte si více o knize Leť, volavko!, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

„Nevím, asi ne. Jednak čekám každým dnem potvrzení té nové práce, jednak už mám pečovatelství plný zuby. A ani nemusím vyhovovat. A mám psa! Bydlím sama, musela bych ho vzít s sebou!“
Mám snahu se z toho vykroutit. Zdá se, že se mi to daří. Paní Jirásková má psa a již jedna potenciální pečovatelka byla striktně odmítnuta, protože k Amálce žádný cizí nesmí, jak vyplývá z našeho rozhovoru. Ale protože jsme oba s Davidem dost paličatí, začíná přetahovaná, kdo toho druhého udolá. Jemu v danou chvíli jde o víc, než mně. Je vytrvalejší. Sdělí mi, že zavolá Jiřince a zjistí, zda by byla ochotná mě na určitou dobu akceptovat.
V mezičase volám dceři:
„Veri, tak to je teda síla. Já… a k celebritě! Jenže mně se do toho opravdu nechce. Sloužila jsem dostatečně dlouho. A David mě štve. Vzpomene si jenom, když jemu teče do bot. Kruci, proč to mám zase žehlit já!?“
Byla jsem k nezastavení. Hlavně jsem hledala souhlas s tím, že odmítnutí je ta správná volba. (str. 8)

 

Vyhrajte knihu Leť, volavko!

Když Janě Tesaříkové jednoho dne zavolal bratranec s nabídkou práce, byla překvapena, ale ještě větší šok pro ni byl, když se dozvěděla, že by měla dělat pečovatelku Jiřině Jiráskové. Přestože v tu dobu už herečka pomalu prohrávala svůj dlouhý a vyčerpávající boj s nemocí, dokázaly si obě ženy mezi sebou za těch pár dní, které společně strávily, vybudovat silné citové pouto.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Leť, volavko! vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Leť, volavko!
probíhá od 18. do 24. října 2020.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 vzpomínkové knihy Leť, volavko!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLeť, volavko!
Chvíle s Jiřinou Jiráskovou

Tesaříková, Jana

Carpe diem, 2013

Napsat komentář