Vyhrajte detektivní román o víře a pochybách

mala-sibir-perex
Polní pastror Joel Huht se vrací na malou farnost Hurmevaara, aby si zde odpočinul od válečných hrůz. Ovšem jeho rodné městečko už zdaleka není tak ospalé, jak si ho pamatuje, a dopad meteoritu celou situaci ještě zkomplikuje.

Když jedna věta změní celý život

Bývalý polní pastor Joel Huhta se dovídá novinku, která od základů změní celý jeho život. Současně dostane úkol hlídat drahocenný meteorit, který dopadl do malého města, v němž žije. V jednom okamžiku se všechno, na co spoléhal, obrátí vzhůru nohama – a nepřítelem může být kdokoli v jeho okolí.

Malá Sibiř je detektivní román a černočerná komedie o víře a pochybách, lásce a smrti i o otázkách větších, než je sám člověk.

 

Malá Sibiř

Autor: Antti Tuomainen

Vydalo: nakladatelství Kniha Zlín
Překlad: Jan Marek Šík
Počet stran: 248
Vazba: pevná
Vydáno: 7/2020
ISBN: 978-80-7662-014-8

Přečtěte si více o knize Malá Sibiř, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. A prohlédněte si také několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

Šest dní. Šest dní a nocí naplněných meteoritem. Šest dní a nocí, kdy nikdo z městečka nemluví o ničem jiném. Meteorit to, meteorit tamto.
„Já o něm zas tak moc nepřemýšlím,“ odpovím.
Což je pravda. A to i když jsem členem obecní komise, která teď zajišťuje hlídání Válečného muzea, kde bude meteorit ještě několik dní uložený. Pak poputuje do Helsinek a odtamtud do Londýna, kde ho budou zkoumat v laboratoři pro studium vesmíru. Rozhodli jsme se, že muzeum budou hlídat dobrovolníci, protože obec si nemůže dovolit placenou hlídací službu a nejbližší policejní služebna se nachází v Joensuu devadesát kilometrů odtud. Už jsem v muzeu jednu noc hlídal, ale z meteoritu jsem si moc těžkou hlavu nedělal. Půl hodiny jsem si četl Bibli, zbytek noci pak Jamese Ellroye.
„Spadl z nebe,“ řekne muž.
„Jinak to asi ani být nemůže.“ (str. 22)

 

O autorovi

Antti Tuomainen (* 1971 ) je finský spisovatel a žije v Helsinkách. V minulosti se živil jako reklamní textař a kreativec. V současnosti je vedle vlastní tvorby činný také jako nezávislý redaktor, mj. soustavně spolupracuje s nejstarším a nejčtenějším finským lifestylovým magazínem Image. Je autorem knih Doufám, že zabiják (Tappaja, toivoakseni) z roku 2006 a Strážce mého bratra (Veljeni vartija) z roku 2009. Prvního velkého úspěchu se však dočkal až se svým třetím románem Léčitel (Parantaja) z roku 2010, jejž zasadil do Helsinek blízké budoucnosti, ochromených chaosem po prudké změně klimatu. V roce 2011 za něj Tuomainen obdržel prestižní cenu Vuodenjohtolanka (volně přeloženo Stopa roku) udělovanou finským Klubem přátel detektivek.
(Zdroj informací: společnost Knihcentrum)

 

Vyhrajte knihu Malá Sibiř

Během toho, co Joel Huht působil jako polní pastor, slyšel při zpovědi mnoho zvláštních tajemství, a ve válce viděl tolik hrůz, že má pocit, že už ho nemůže nic překvapit. Přesto se však jedna věc najde, a to paradoxně až ve chvíli, kdy se vrátí domů a začne sloužit jako farář v malé farnosti jménem Hurmevaara. Přestože mu ona informace změní od základu život, nemá čas ji zpracovat, protože dostane za úkol hlídat Válečné muzeum. Zde je umístěn drahocenný meteorit, který do jejich městečka dopadl. A to nebude jednoduchý úkol, protože situace se tak dramaticky změní, že Joel Huht už nemůže věřit vůbec nikomu. Přečtěte si, jak jeho příběh dopadne, v detektivním románu Anttiho Tuomainena.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Malá Sibiř vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Malá Sibiř
probíhá od 20. do 26. září 2020.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 krimi romány Malá Sibiř

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMalá Sibiř

Tuomainen, Antti

Kniha Zlín, 2020

Napsat komentář