Upřímný rozhovor o touze a svatosti

Buh ma rad sex
Sex a Bůh pro mnohé z nás představuje nespojitelná témata. Právě proto vznikla kniha, která nabízí nový pohled na smyslnost a erotiku. Propojení psychologie a biblistické práce umožňuje nejen křesťanům pochopit sex, jak ho Bůh opravdu zamýšlel.

Stanovisko církve k otázkám spojeným se sexem bylo v dějinách vždy jednoznačné: veškeré sexuální aktivity mimo manželství jsou hříšné. A tak své boje v této oblasti skrýváme. Předstíráme, že jsme nad takové tužby povznesení, anebo se ztotožňujeme s myšlením, které posouvá hranice přijatelného chování. Autoři ve své knize zkoumají, co Bible o sexuální touze a důvěrnosti skutečně říká.
Kniha předkládá osvobozující pohled na smyslnost, když odkrývá jasné poselství Písně písní jako Bohem posvěcené erotiky. Poté s využitím této optiky odpovídá na otázky, které si klade smyšlený hrdina – nedávno obrácený křesťan bojující s očekáváními ohledně sexuální čistoty.
Co znamená být svatý a zároveň naplněný silnou sexuální touhou?
Jak nás sexuální zápasy mohou uvést hlouběji do Božích záměrů?
Spojením psychologického vhledu a biblistické práce přináší kniha otevřenou diskusi o touze a sexu, a tak křesťanům všeho věku i rodinného stavu pomáhá pochopit sex, jak ho Bůh skutečně zamýšlel.

Ukázka z knihy

Kevin slouží ve svém sboru jako starší, je ženatý a doma má tři děti ve věku osm až čtrnáct let. Je to milý a velkorysý chlapík, u kterého každý ze sboru hledá emoční podporu i moudrou radu. Jeho manželka před pár dny objevila v počítači soubor s e-maily od ženy, která je vdaná za jiného staršího ve sboru. Její zprávy naznačují rozvíjející se silné pouto, které už překročilo hranice a začalo přerůstat do citového vztahu. Tato žena ve svých mailech podrobně rozebírá, jak se v Kevinově přítomnosti cítí a jak by si přála, aby byli manželé. On se ji snaží povzbudit tím, že jí píše, jak jí to v kostele slušelo. (str. 14)

Bůh má sex rád

Upřímný rozhovor o touze a svatosti
Autoři: Tremper Longman III , Dan Allender
Přeložil: Jiří Gračka

Počet stran: 208
Vazba: brožovaná
Formát: 140×200 mm
ISBN: 978-80-7553-703-4
Doporučená cena: 229 Kč

 

Knihu Bůh má sex rád vydalo nakladatelství Triton. Nezapomeňte si přečíst ukázku.


Nakladatelství Triton působí na českém knižním trhu již od roku 1991 a počtem vydaných titulů se každoročně řadí mezi 6–10 největších knižních nakladatelství v republice. Specializuje se především na knihy odborné lékařské, psychologické, filosofické, historické a pedagogické, jakož i na učebnice pro VŠ studenty, beletrii, sci-fi a literaturu faktu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBůh má sex rád
Upřímný rozhovor o touze a svatosti

Longman III, Tremper - Allender, Dan B.

Triton, 2020

Napsat komentář