Zasoutěžte si o příběh zakázané lásky

nebe-v-kleci-perex
Malý Johannes je nadšeným členem Hitlerjugend, což mu mimo jiné velí nenávidět Židy a bojovat za hodnoty nacistického Německa. Když však zjistí, že jeho matka doma skrývá židovskou dívku Elsu, jeho svět se převrátí vzhůru nohama.

Tajemství skryté za falešnou zdí

Desetiletý Johannes, nadšený člen Hitlerjugend, žije ve velkém domě ve Vídni. Jednoho dne zjistí, že jeho rodiče ukrývají za falešnou zdí židovskou dívku jménem Elsa. Johannes je upřímně otřesen. Postupně se ale jeho počáteční hrůza mění v zájem, následně v lásku a nakonec v posedlost. Jeho rodiče ale jednoho dne zmizí a Johannes si uvědomí, že je jediný, kdo o Elsině přítomnosti v domě ví, a je tudíž zodpovědný za její přežití.

Mezi mladými lidmi vzniká zvláštní vztah, jsou si navzájem manipulátory i manipulovanými. Johannes se obává konce války, protože s ním by přišel o Elsu i jejich vztah. O vztah, jenž se zmítá mezi vášní a posedlostí, závislostí a lhostejností, láskou a nenávistí.

Toto poutavé mistrovské dílo zkoumá otázky pravdy a lži a odhaluje ta nejtemnější zákoutí lidské duše.

 

Nebe v kleci

Autorka: Christine Leunensová

Vydalo: nakladatelství Jota
Překlad: Ina Leckie
Počet stran: 320
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 2/2020
ISBN: 978-80-7565-625-4

Přečtěte si více o knize Nebe v kleci, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Jota. A nezapomeňte si také prolistovat ukázku.

Nakladatelství Jota vzniklo téměř před 24 lety a za tu dobu vydalo více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Zpočátku vydávalo knihy zaměřené regionálně, ale po třech letech podstatně rozšířilo spektrum titulů. Nakladatelství publikujeme tvorbu českých autorů i překladovou literaturu.

 

O autorce

Christine Leunensová se narodila v USA italské matce a belgickému otci. V době dospívání se odstěhovala do Paříže za svým dědečkem, vlámským malířem, a pracovala jako modelka pro Givenchy, Balmain a Ninu Ricci. Vystudovala angličtinu a americkou literaturu na Harvardu, je oceňovanou scenáristkou a spisovatelkou. Nyní dokončuje svůj čtvrtý román.
(Zdroj informací: nakladatelství Jota)

 

Vyhrajte knihu Nebe v kleci

Desetiletý Johannes žije se svými rodiči a babičkou ve velkém domě ve Vídni a je nadšeným členem Hitlerjugend. Proto když jednoho dne zjistí, že jeho rodiče za falešnou zdí v domě ukrývají židovskou dívku, je otřesen. Na jednu stranu mu jeho přesvědčení velí nesnášet jak rodiče, tak Elsu, ale na druhou stranu si nemůže pomoct, protože dívka ho naprosto okouzlí. A vše se ještě více zamotá, když Johannesovi rodiče jednoho dne zmizí. Přečtěte si celý příběh v románu Christine Leunensové – literární předloze pro film Králíček Jojo, který byl nominován na šest Oscarů a získal ten za nejlepší adaptovaný scénář.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Jota vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Nebe v kleci vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Nebe v kleci
probíhá od 17. do 30. března 2020.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Nebe v kleci

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNebe v kleci

Leunensová, Christine

Jota, 2020

Napsat komentář