Zahrajte si o průvodce fascinujícím světem mechu

mech-perex
Mech najdeme všude kolem nás a mnohdy i na neočekávaných místech, protože některé druhy jsou schopné přežít i drsné podmínky pouště či ledové Antarktidy. Pokud se chcete o fascinujícím světě mechu dozvědět více, máte právě teď skvělou příležitost.

V lese, na zahradě i doma

mech-ukazka-1Mech je všude kolem nás. Nejčastěji ho vídáme na vlhkých a stinných místech, můžeme ho najít ale i na těch nejneočekávanějších a nejodlehlejších místech od pouští až po Antarktidu. Tato kniha je oslavou jeho tiché, neokázalé krásy.

  • Objevte hlavní druhy mechu a místa, kde je můžeme najít.
  • Prozkoumejte kulturní historii mechu coby zahradní rostliny a to, jak ho můžeme využít v tradičních řemeslech.
  • Nahlédněte do nejkrásnějších mechových zahrad v Japonsku, Velké Británii a ve Spojených státech a setkejte se s lidmi, kteří se s vámi podělí o svou vášeň pro tyto mnohotvárné rostliny.
  • Zjistěte, jak mech pěstovat, jak uvázat japonskou mechovou kouli (kokedamu) a vytvářet mechové krajinky v nádobách či teráriích.

Tuto jedinečnou knihu s doprovodnými fotografiemi a názornými ilustracemi ocení všichni s nadšením pro rostliny.

 

Mech

Autorka: Ulrica Nordström

Vydalo: nakladatelství Kazda
Překlad: Lenka Adamcová
Počet stran: 192
Vazba: pevná
Vydáno: 3/2020
ISBN: 978-80-88316-31-2

Přečtěte si více o knize Mech, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Kazda. A nezapomeňte také na ukázku.

Nakladatelství Kazda vydává svým způsobem výjimečné knihy a CD, a to napříč všemi žánry – od pozoruhodných lidských osudů inspirativních osobností a příběhů přes kvalitní pohádky až po nevšední rádce pro rodinu, partnerské vztahy a výchovu dětí.

 

Ukázka z knihy

mech-ukazka-2

 

Vyhrajte knihu Mech

Objevte svět mechů, poznejte jejich neznámější druhy a zjistěte, jak tyto pozoruhodné rostliny můžete využít například ve své zahradě nebo při tvorbě dekorací a kokedam. Kniha švédské autorky Ulricy Nordström je navíc doplněna řadou detailních fotografií a názorných ilustrací, takže ji ocení všichni milovníci rostlin.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Kazda vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Mech vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Mech
probíhá od 13. do 26. března 2020.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 přírodovědné publikace Mech

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMech
Z lesa do zahrady: průvodce skrytým světem mechu

Nordström, Ulrica

Kazda, 2020

Napsat komentář