Klasický román v novém vydání

Jih-proti-Severu-1a2-perex
Román životní naděje a lásky –tak nakladatelství Leda prezentuje nové vydání dnes již klasického milostného příběhu z pera Margaret Mitchellové. Připomeňte si tvrdohlavou Scarlett a bouřlivého Rhetta ve dvou svazcích Jihu proti Severu.

Máte před sebou možná největší milostný román – a současně velký příběh životního optimismu. Nezkrotnou šestnáctiletou Scarlett rodina miluje. Všichni muži s ní chtějí tančit! Rozhodne se pro mírného, pohledného Ashleyho…, jenže se rozhoří občanská válka, začíná nejistota a s ní příběh plný zvratů. Scarlett se tvrdohlavě drží svých nadějí. Bude mít dost sil? Na poraženém Jihu se daří dobrodruhům a podvodníkům, možná k nim patří i Rhett Butler, jenž tvrdí: „Budováním říše se vydělá hodně peněz. Ale ještě víc se dá vydělat na jejím rozkladu.“ Ve vichru války lidé umírají hladem, vládne násilí a beznaděj. Scarlett O’Harová však nezdolně prosazuje svůj sen o velké lásce, svoje přesvědčení, že zítřek bude lepší, že má smysl radostně a nekonečně doufat. Dobře ví, že zítra zase vyjde slunce. Jedna z nejtvrdohlavěji optimistických postav, s jakou se můžeme setkat. Titul tvoří dva svazky (1. a 2. díl).

 

Jih proti Severu

Autorka: Margaret Mitchellová
Přeložila: Jarmila Fastrová

Počet stran: 608 + 624
Vazba: vázaná
Formát: 145×225 mm
ISBN: 978-80-7335-631-6
Doporučená cena: 498 Kč

Knihu Jih proti Severu vydalo nakladatelství Leda v edici Démanty literatury.

 

Margaret Mitchellová

Margaret Mitchellová (1900–1949) byla americká novinářka a spisovatelka. Vyrůstala v Atlantě, kde byla obklopena příběhy o občanské válce. K tomu, aby jako redaktorka deníku The Atlanta začala psát román Jih proti Severu, ji přesvědčil manžel, když měla zraněný kotník. Napsat tuto knihu jí trvalo bezmála 10 let. Z románu se okamžitě stal bestseller, v roce 1937 za něj obdržela Pulitzerovu cenu. Velkého úspěchu se dočkalo i filmové zpracování příběhu z roku 1939. Margaret Mitchellová zemřela 16. srpna 1949, když ji opilý řidič srazil během přecházení ulice.

Informace byly čerpány ze stránek britannica.com.


Nakladatelství Leda se zaměřuje na vydávání slovníků a jazykových učebnic v knižní i elektronické podobě. V nabídce najdete kromě učebnic také výukové programy. Nakladatelství vydává rovněž zajímavé tituly z oblasti beletrie a literatury faktu. Zaregistrovaní návštěvníci v LEDA klubu mohou získat na knihy výhodné slevy a neomezený přístup do on-line slovníků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJih proti Severu

Mitchellová, Margaret

Leda, 2020

Napsat komentář