Zasoutěžte si o neuvěřitelnou dakarskou jízdu

cesta-na-dakar-perex
Každý rok se na start Rally Dakar postaví nejen řada profesionálních posádek, ale také mnoho amatérů, kteří si mezi písečné duny přijeli splnit svůj sen. Mezi ně patřila i Gabriela Novotná a vy si můžete celý její příběh přečíst.

Křehká učitelka na silném stroji

cesta-na-dakar-ukazka„Když se člověk rozhodne a něco si přeje, věnuje svému snu veškeré úsilí, nemrhá pak svým časem a energií, i kdyby se nedostal až ke kýženému konci. V každý moment té cesty na tom bude líp, než kdyby se do ní vůbec nepustil.“

Gábina Novotná na vysněný konec došla. Jako první česká žena dokázala dojet na motorce nejnáročnější rally závod světa, legendární Rally Dakar. Povedlo se jí to na druhý pokus, poprvé ji zastavilo nepříjemné zranění. Celá cesta na cílovou rampu nebyla vůbec jednoduchá, přinesla mnoho bolesti.

V této knize ale zdaleka není řeč pouze o samotném závodu, nýbrž o všem, co mu předcházelo, a to od okamžiku, kdy se jedna učitelka jazyků a překladatelka rozhodla, že dojede do cíle. Minimum zkušeností s motorkou stejně jako s vrcholovým sportem, sponzoři žádní, bankovní účet prázdný – nic nenasvědčovalo tomu, že by se to Gabče mělo povézt. A přece! Výzva jménem Dakar přinesla mnoho problémů, ale Gabča ani vteřinu nelitovala, že se do ní pustila. Kromě spousty negativních okamžiků a nepříjemných situací se totiž vnitřně hodně posunula, potkala řadu skvělých lidí a navždy jí v paměti zůstanou neopakovatelné momenty, které zažila.

Neuvěřitelný příběh jedné trochu šílené mladé ženy ukazuje, že nadšení a tvrdohlavost přináší zázraky. Je cílová rampa nejsledovanějšího závodu světa konec, nebo se dočkáme nečekaného zvratu?

 

Cesta na Dakar

Autoři: Gabriela Novotná, Jan Somerauer

Vydalo: nakladatelství Jota
Počet stran: 240
Vazba: pevná
Vydáno: 1/2020
ISBN: 978-80-7565-582-0

Přečtěte si více o knize Cesta na Dakar, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. A nezapomeňte si také prohlédnout několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Vyhrajte knihu Cesta na Dakar

Postavit se na start legendárního Rally Dakar není jednoduché, obzvlášť pokud jste mladá učitelka jazyků a překladatelka bez zkušeností, sponzorů a váš bankovní účet zeje prázdnotou. Gabriela Novotná se však svého snu nevzdala a na druhý pokus se jí jako první české motorkářce povedlo nejnáročnější rally závod světa pokořit a dojet úspěšně do jeho cíle. Přečtěte si o její cestě od prvního nápadu až na cílovou rampu.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Cesta na Dakar vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Cesta na Dakar
probíhá od 23. do 29. února 2020.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 literární biografie Cesta na Dakar

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeCesta na Dakar
První česká motorkářka na nejnáročnější rally světa

Novotná, Gabriela - Somerauer, Jan

Jota, 2020

Napsat komentář