Zahrajte si o pátrání po ztracených knihách

knihozrouti-kdo-se-zakousl-do-knih-perex
Z knihovny se začaly ztrácet knihy a paní Růženka je z toho nešťastná. Aleš se Zorkou se proto rozhodnou jí pomoci a pouští se do pátrání. Stopují, pozorují a pozorně naslouchají, aby záhadu rozluštili, a vy se k nim spolu s dětmi můžete přidat.

Tajemství ukryté mezi knihami

knihozrouti 1_rozsirene vydani.inddV knihovně se děje něco podivného! Paní Růžence, která zde pracuje, se ztrácí knihy. Do pátrání se pustí Aleš se Zorkou, dva zvědaví prvňáci. Stopují knihy v regálech, poslouchají rozhovory čtenářů, pozorují, co podezřelého se v knihovně šustne. Aby záhadu rozluštili, nechají se dokonce v knihovně zamknout.

Hravé vyprávění o čtení a tajemství ukrytém v temných koutech knihovny.

Spolu s holčičkou Zorkou a jejím kamarádem Alešem malí čtenáři objevují co se s námi děje, když zkrotíme písmenka a začteme se do příběhu. Opravdu lze knihu zhltnout a nezakuckat se? A neudusí se ten, kdo čte se zatajeným dechem? A proč knihy netlačí, když v nich ležíme?

 

Knihožrouti – Kdo se zakousl do knih?

Autorka: Klára Smolíková

Vydalo: nakladatelství Triton
Ilustrace: Barbora Buchalová
Počet stran: 96
Vazba: pevná
Vydáno: 1/2020
ISBN: 978-80-7553-750-8

Přečtěte si více o knize Knihožrouti – Kdo se zakousl do knih?, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Triton. A nezapomeňte si také prohlédnout ukázku.

Nakladatelství Triton působí na českém knižním trhu již od roku 1991 a počtem vydaných titulů se každoročně řadí mezi 6–10 největších knižních nakladatelství v republice. Specializuje se především na knihy odborné lékařské, psychologické, filosofické, historické a pedagogické, jakož i na učebnice pro VŠ studenty, beletrii, sci-fi a literaturu faktu.

 

Ukázka z knihy

knihozrouti 1_rozsirene vydani.indd„Aleši, jsi na řadě,“ zaslechl chlapec a za-tmělo se mu před očima. Tolik si přál být neviditelný. Jenže oči paní učitelky si ho našly.
„Aleši, tak čti!“
Hlas zněl netrpělivě.
Podíval se na stránku otevřené čítanky. Písmenka poskakovala. Schovávala se. Některá dokonce tancovala.
„Aleškůůů,“ volala na něj písmenka. „Chyť si nás!“ (str. 7)

 

Vyhrajte knihu Knihožrouti – Kdo se zakousl do knih?

Co se děje v knihovně, když za sebou paní Růženka večer zamkne a jde domů? Je to právě ta chvíle, kdy se záhadně začnou ztrácet knihy? Nebo si je snad někdo nepozorovaně odnáší během dne? Prvňáci Aleš se Zorkou se rozhodnou záhadě přijít na kloub a vy si můžete v knize Kláry Smolíkové přečíst, zda budou úspěšní. Dobrodružný a napínavý příběh navíc krásně doplňují ilustrace Barbory Buchalové, takže čtení děti úplně pohltí.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Triton vám přinášíme soutěž, ve které jeden z vás může knihu Knihožrouti – Kdo se zakousl do knih? vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu
Knihožrouti – Kdo se zakousl do knih?
probíhá od 18. února do 2. března 2020.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 1 dětskou knihu Knihožrouti – Kdo se zakousl do knih?

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKnihožrouti – Kdo se zakousl do knih?

Smolíková, Klára

Triton, 2020

Napsat komentář