Získejte důkaz o důležitosti první lásky

Dej-mi-sve-jmeno-Najdi-me-perex
Příběh lásky mezi Eliem a Oliverem se začal psát už před lety na italské Riviéře. Přestože z dospívajících chlapců vyrostli muži a život každého z nich zavál na jiný kontinent, na sílu někdejších citů nelze zapomenout. Setkají se ještě někdy?

Dej mi své jméno

Příběh nečekané a silné lásky mezi dospívajícím Eliem a o pár let starším Oliverem, odehrávající se ve vile na jednom útesu italské Riviéry. Ani jeden z nich není na následky vzájemné přitažlivosti připraven, oba proto nejdřív předstírají lhostejnost. Jenže v průběhu následujících neklidných letních dnů jejich vášeň nesená neúprosnými proudy posedlosti, strachu, fascinace a touhy vzrůstá a oba mladíci začínají opatrně prozkoumávat své pocity. V hloubi jejich duší se zrodí láska trvající šest týdnů a přinese jim zkušenost, která je poznamená na zbytek života. Ti dva totiž na Riviéře a během jednoho dusného večera v Římě objeví něco, co možná už nikdy znovu nenajdou: naprostou důvěrnost.

André Aciman zachycuje ve své upřímné, nesentimentální a srdcervoucí elegii na lidskou vášeň psychologické manévry doprovázející přitažlivost tak bravurně jako málokdo. Román Dej mi své jméno se čtenářem nezachází v rukavičkách, nedělá si žádné iluze a je zcela nezapomenutelný.

Autor: André Aciman

Vydalo: nakladatelství #BOOKLAB
Překlad: Lucie Podhorná
Počet stran: 198
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 1/2020
ISBN: 978-80-7529-881-2

Přečtěte si více o knize Dej mi své jméno a nezapomeňte ani na ukázku.

 

Najdi mě

Autor světového bestselleru Dej mi své jméno znovu oživuje své postavy, aby si položil otázku: může opravdová láska uvadnout?

V novém románu zachycuje Eliova otce Samuela na cestě z Florencie do Říma, kam jede navštívit svého syna, nadaného koncertního klavíristu. Náhodné setkání s krásnou mladou ženou však Samiho plány obrátí vzhůru nohama a navždy změní jeho život. Elio se brzy přestěhuje do Paříže, kde i on naváže milostný vztah, zatímco Oliver, nyní ženatý vysokoškolský profesor v Nové Anglii, začne znenadání uvažovat o návratu do Evropy.

Nezapomenutelný román Andrého Acimana Dej mi své jméno svým líčením podstaty lásky dnešní čtenáře oslovil jako žádné dílo z nedávné doby. Jeho pokračování Najdi mě zve čtenáře, aby si nepřestal klást otázky o tom, co láska je.

Autor: André Aciman

Vydalo: nakladatelství #BOOKLAB
Překlad: Sylva Ficová
Počet stran: 224
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 1/2020
ISBN: 978-80-7529-877-5

Přečtěte si o knize Najdi mě více a nezapomeňte také na ukázku.

Obě knihy do soutěže věnovalo nakladatelství #BOOKLAB patřící pod nakladatelství Slovart.

 

slovart-booklab-logo

Nakladatelství Slovart bylo založeno v Praze v únoru 1994 a od té doby vydalo více než 2000 titulů. Vydává licenční knihy předních světových nakladatelů, ale i domácích autorů převážně z oblasti dětské a populárně naučné literatury. Nakladatelství Slovart přichází s novým labelem pro mladé #booklab. Tato značka se zaměří na literaturu v žánrech young adult a new adult. V edičním plánu se objeví široká nabídka současné překladové tvorby, od romantických příběhů po dystopické romány a fantasy.

 

Vyhrajte knihy Dej mi své jméno a Najdi mě

Přestože láska mezi Eliem a Oliverem trvala pouhých šest týdnů, poznamenala tato nečekaná zkušenost zásadním způsobem zbytek jejich životů. Ačkoliv nyní, o několik let později, žijí každý v jiné části světa a s někým jiným, stále doufají, že se jim ještě někdy poštěstí najít takovou důvěrnost, jakou vzájemně pociťovali tehdy ve vile na italské Riviéře. Připomeňte si jejich příběh v novém vydání bestselleru Dej mi své jméno a začtěte se do jeho pokračování, které vychází letos jako novinka. O oba romány Andrého Acimana si navíc můžete zasoutěžit.

Ve spolupráci s nakladatelstvím #BOOKLAB patřícím pod nakladatelství Slovart vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihy Dej mi své jméno a Najdi mě vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihy Dej mi své jméno a Najdi mě
probíhá od 11. do 24. února 2020.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3x dva romány pro mladé, Dej mi své jméno a Najdi mě

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDej mi své jméno

Aciman, André

#BOOKLAB, 2020

zobrazit info o knizeNajdi mě

Aciman, André

#BOOKLAB, 2020

Napsat komentář