Ukázka z knihy: Poslouchám pohádku a čtu podle obrázků

poslouchampohadkunahled
Nevíte, zda je vaše dítě schopné zapamatovat si krátký text a pak jej samo interpretovat? Můžete to snadno vyzkoušet s knihou plnou pohádek a obrázků, které pomohou při vybavování obsahu. 

Knihu Poslouchám pohádku a čtu podle obrázků vydalo
nakladatelství Grada.

V domečku

Poslechněte si krátkou pohádku

Anička bydlí se svými rodiči a bráškou Pepíčkem v jedné malé vesnici v pěkném novém domečku s krásnou zahradou, kde si často hraje se svým bráškou. A ráda také jezdí s rodiči na výlety. Teď ale ven jít nemůže. Venku se totiž spustil silný déšť, a tak jsou všichni doma. A hlídají tetě miminko…
Tatínek seděl v obývacím pokoji a díval se na televizi. Dávali jeho oblíbený pořad.
Maminka přebalovala miminko a dávala ho do postýlky. Miminko v postýlce za chvíli spokojeně usnulo. Maminka si pak šla uvařit svůj oblíbený ovocný čaj. Sedla si na gauč k tatínkovi a pila horký čaj.
Bráška Pepíček seděl v pokojíčku u stolu a maloval si obrázek. Kreslení ho totiž moc bavilo.
Anička se dívala z okna na ten silný déšť. Vůbec se jí nelíbil. Už se moc těšila, až bude zase svítit sluníčko a bude si moct hrát venku s kamarády. Teď se ale rozhodla, že než déšť skončí, půjde do svého pokojíčku a bude si prohlížet knížku.

Čtěte podle obrázků:

obrazek1

obrazky2obrazky3


Knihy s logem Grada vycházejí v České republice již od roku 1991. Nabídka společnosti pokrývá široké spektrum odborné literatury z nejrůznějších oblastí lidské činnosti. Vydává např. tituly s právní tematikou, ekonomické, z oblasti financí a účetnictví, psychologické, zdravotnické, s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví atd. Značka BAMBOOK je určena všem dětským čtenářům. Nabídkou dětských knížek provází její maskot, pandí kluk Bambook, který seznamuje děti se světem čtení a příběhů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePoslouchám pohádku a čtu podle obrázků

Kotová, Marcela

Grada, 2020

Napsat komentář