Zahrajte si o návrat tajemné dívky z říše mrtvých

byla-jednou-jedna-reka-perex
Příjemný večer plný historek v zapadlém hostinci na břehu Temže naruší příchod cizince, který v náručí svírá tělo mrtvé dívenky. Tyto dvě neznámé postavy s sebou přináší řadu otázek a tajemství. Podaří se je rozluštit?

Do světa mrtvých a zpět

V zapadlém hostinci na břehu Temže se schyluje k výjimečným událostem. Štamgasti si nad pivem vypravují historky, když tu se rozrazí dveře a v nich stojí cizinec s tělíčkem mrtvé dívenky v náručí. O několik hodin později se dítko opět vrátí mezi živé. Je to zázrak? Kouzlo? Nebo lze vše racionálně vysvětlit? Dívky se chtějí ujmout tři rodiny. Nemůže však patřit všem – a proto dřív, než se ukáže její pravá totožnost, vyplavou na povrch mnohá další tajemství.

 

Byla jednou jedna řeka

Autorka: Diane Setterfieldová

Vydalo: nakladatelství Vyšehrad
Počet stran: 472
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 1/2020
ISBN: 978-80-7601-249-3

Přečtěte si více o knize Byla jednou jedna řeka, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Vyšehrad patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si také stáhnout krátkou ukázku.

vysehrad_albatros-media

Nakladatelství Vyšehrad se se svými zhruba 80 tituly ročně se řadí mezi dvacítku největších českých nakladatelů. V řadě tematických oblastí – v historii a literatuře faktu, ve filosofii a teologii, v beletrii, zahrnující jak prózu, tak poezii, v dárkových publikacích, v kuchařkách a knihách věnovaných otázkám zdraví – se snaží nabídnout kvalitní literaturu novou i léty prověřenou.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, Egmont, Kniha Zlín, Vyšehrad, Panteon, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading a Palmknihy a nabízí díky tomu široké spektrum mediálních produktů – knih, e-knih a audioknih.

 

Ukázka z knihy

„Můžu si s sebou vzít svou loď?“ otázala se. „A budu smět každý den na řeku?“
Pan Vaughan hned neodpověděl, vyvedlo ho to z míry.
„Ta loď už skoro dosluhuje,“ pravil její otec.
„Tak zle na tom není,“ namítla mu.
„Co jsem se díval, je samá díra.“
Pokrčila rameny. „Pro mě stačí.“
„Je jak cedník. Divím se, že na ní někam dojedeš.
„Když se moc potápí, zajedu ke břehu, vyliju ji a pak zase nasednu,“ připustila.
Rozmlouvali o lodi jako dva nesmrtelní, pro něž je utopení vyloučeno. (str. 83)

 

O autorce

Britská autorka Diane Setterfield se narodila na venkově v Berkshire. Studovala na Univerzitě v Bristolu, kde udělala i doktorát z francouzské literatury. Její románovou prvotinou je Třináctý příběh (2006). Nebývale úspěšný debut vzali do ruky čtenáři ve 38 zemích světa a prodaly se ho přes tři miliony výtisků. Mysteriózní příběh je vyprávěn svérázným stylem a dočkal se i filmové adaptace. V roce 2013 pokračovala autorka románem Bellman & Black. Ač je zasazen do viktoriánské Anglie, rozebírá v něm úskalí workoholismu. Její třetí román, Byla jednou jedna řeka (2019, česky 2020), je návratem ke kořenům záhadného vyprávění. Setterfieldová zde buduje na svých schopnostech nejen dokonale vystavět mysteriózní zápletku, ale zároveň ji i mistrně odvyprávět. Inspirovala se zde i sv‎‎ým současným bydlištěm v Oxfordu na pobřeží Temže.
(Zdroj informací: společnost Albatros Media)

 

Vyhrajte knihu Byla jednou jedna řeka

V hostinci U Labutě na břehu Temže je už mnoho let zvykem, že se zde schází štamgasti a vypravují si různé historky. Jednoho dne však tuto tradici naruší příchod zraněného cizince s utopenou dívkou v náručí. Už to vzbuzuje řadu otázek a mnoho jich ještě přibude poté, co se o několik hodin později dítě znovu začne hýbat a dýchat, aniž by kdokoliv dokázal vysvětlit, jak k tomu došlo. Podaří se odhalit všechna tajemství, která se kolem holčičky vznáší? To si přečtěte v románu Diane Setterfield.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Vyšehrad patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Byla jednou jedna řeka vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Byla jednou jedna řeka
probíhá od 7. do 20. ledna 2020.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Byla jednou jedna řeka

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeByla jednou jedna řeka

Setterfieldová, Diane

Vyšehrad, 2020

Napsat komentář