Získejte příběh krásné Cilky z knihy Tatér z Osvětimi

cilcina-cesta-perex
Cilce bylo jen šestnáct let, když byla deportována do Osvětimi. Právě zde si velitel Schwarzhuber brzy všiml její neobyčejné krásy, což jí nejdříve zachránilo život, ale po válce to naopak znamenalo další utrpení. Přesto Cilka nezatrpkla a vy si o ní můžete přečíst.

Krása jako vysvobození i trest

Cilce je pouhých šestnáct let, když ji v roce 1942 odvezou do koncentračního tábora Osvětim-Březinka. Její krása přitahuje nechtěnou pozornost velitelů. O tři roky později ji však místo vytoužené svobody čeká pobyt v gulagu ve Vorkutě. Cilka zde udělá dojem na místní lékařku a začne se starat o nemocné v táboře. Každý den čelí lidskému neštěstí a smrti. Nakonec však navzdory všem prožitým hrůzám zjistí, že má stále v srdci místo pro lásku.

 

Cilčina cesta

Autorka: Heather Morrisová

Vydalo: nakladatelství CPress
Překlad: Vladimír Fuksa
Počet stran: 336
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 11/2019
ISBN: 978-80-264-2813-8

Přečtěte si více o knize Cilčina cesta, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství CPress patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si také stáhnout a přečíst ukázku.

cpress-AM

Nakladatelství CPress systematicky rozšiřuje svou knižní nabídku zejména v oblastech knížek pro nejmenší, cestování, historie a military, hobby, auto-moto, zdraví a životní styl, příroda a zahrada, umění a kultura a technika a věda. Novým knižním oborem, který si už pevně vydobyl své místo v našem nakladatelství, jsou kuchařky, jak pro dospělé tak i pro děti.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, Egmont, Kniha Zlín, Vyšehrad, Panteon, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading a Palmknihy a nabízí díky tomu široké spektrum mediálních produktů – knih, e-knih a audioknih.

 

Ukázka z knihy

Druhý den ráno se Cilka dostavila do nemocnice. tmu protínala světla reflektorů. Zopakovala Jeleně, že je jí velice vděčná za příležitost, ale že se vrátí k práci na šachtě, ke kopání, na stavbu – k jakékoli těžké práci, kterou jsou nuceny dělat její společnice z baráku.
viděla ráno Josju při odchodu z tábora přitisknutou k Natálii – ty dvě se velice sblížily. Cilku bodl osten žárlivosti. včerejší Josjina drobná vstřícnost, když jí ukázala neovázanou ruku, vzbudila v Cilce naději, že by se jejich vztah mohl obnovit. (str. 83)

 

O autorce

Heather Morrisová se narodila na Novém Zélandu. Je autorkou světového bestselleru Tatér z Osvětimi. Její vášní jsou příběhy o přežití, nezlomnosti a naději. V roce 2003, kdy pracovala v nemocnici v Melbourne, se seznámila s postarším pánem, který jí prý „může vyprávět pozoruhodný příběh“. Den, kdy se setkala s Lalem Sokolovem, znamenal pro oba velkou životní změnu. Jejich přátelství sílilo a Lale se vydal na cestu sebezpytování. Heather se svěřil i s těmi nejniternějšími podrobnostmi svého života za holocaustu. Heather původně napsala Laleův příběh jako divadelní hru, za kterou získala významná ocenění v mezinárodních soutěžích, a teprve potom ji přepsala do svého prvního románu Tatér z Osvětimi. Pokračování úspěšné knihy nese název Tatér z Osvětimi: Cilčina cesta.
(Zdroj informací: společnost Albatros Media)

 

Vyhrajte knihu Cilčina cesta

V roce 1942 byla šestnáctiletá Cilka deportována do koncentračního tábora Osvětim-Březinka, kde spolu s dalšími internovanými musela snášet nacistický teror. Alespoň do chvíle, kdy její krása okouzlila samotného velitele Schwarzhubera. Cilka brzy pochopila, že jedině on představuje šanci na přežití. Dočkala se tak sice konce války, ale brzy po něm namísto vytoužené svobody následovalo obvinění z kolaborace a vězeňský tábor na Sibiři. Přestože se s ní život nikterak nemazlil, dokázala v sobě najít dostatek laskavosti, aby se pečlivě starala o pacienty v nemocnici, kde musela pracovat a kde také našla skutečnou lásku. Jak dopadl její příběh, to si přečtěte v pokračování románu podle skutečných událostí Tatér z Osvětimi od Heather Morrisové.

Ve spolupráci s nakladatelstvím CPress patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Cilčina cesta vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Cilčina cesta
probíhá od 26. listopadu do 9. prosince 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Cilčina cesta

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeCilčina cesta

Morrisová, Heather

CPress, 2019

Získejte příběh krásné Cilky z knihy Tatér z Osvětimi - DISKUZE

Počet reakcí: 3
  1. Miky77 napsal:

    Dobrý den, výhra už došla. Děkuji :)

  2. Miky77 napsal:

    Dobrý den,
    před více než měsícem jsem vyhrála tuto knihu a stále ještě nedorazila. Přijde ještě?

Napsat komentář