Sledujte stopy zvířat

Townsend_Stopy zvirat
Malebná a barevná encyklopedie plná ilustrací seznámí dětské čtenáře stručně a přehledně se zvířecími stopami a řadou dalších zajímavostí ze světa živočichů.

Otisky zvířecích nohou v půdě, blátě nebo ve sněhu prozradí o zvířeti, které je zanechalo, víc, než si umíš představit. V knize najdeš stopy savců a plazů z celého světa, od malých přes střední až po ty obrovské. Některé stopy v životní velikosti se na stranu knihy ani nevešly, list musí být rozkládací. Můžeš prozkoumat stopy rejska, netopýra, skunka, pásovce, bobra, soba, tuleně, aligátora, tygra, medvěda, gorily, žirafy, slona a dalších zajímavých živočichů, kteří ti ukážou bohatství a rozmanitost zvířecí říše. Většina z tvorů má čtyři nohy, někteří ale chodí občas po dvou. Podle tvaru, velikosti a rozmístění stop si můžeš udělat představu, jak se různá zvířata pohybují. Přečti si zajímavosti o vzhledu i životě těchto živočichů, porovnej si také jejich velikost se svou velikostí a najdi na mapě světa, kde jednotlivá zvířata žijí. Prostě se staň šikovným stopařem. A na výletě pak můžeš sledovat také stopy našich zvířat a kreslit si je do sešitu.

 

Stopy zvířat

z celého světa ve skutečné velikosti
Autor: John Townsend
Přeložil: Tomáš Kapic

Počet stran: 50
Vazba: vázaná
Formát: 205×345 mm
ISBN: 978-80-7529-789-1
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Stopy zvířat vydalo nakladatelství Slovart.

 

Ukázka z knihy

Townsend_Stopy zvirat_ukazka1Townsend_Stopy zvirat_ukazka2

Prohlédněte si další ukázky.

 

John Townsend

John Townsend je britský autor dětských knih a encyklopedií. Už jako dítě si zamiloval příběhy, sílu slov a kouzlo divadelních her. Vždycky byl také fanouškem pěší turistiky v přírodě a zajímal se o geografii, přesněji geomorfologii. Po nějaké době a zkušenostech se psaním se začal soustředit na literaturu faktu, aby k ní povzbudil mladé lidi. Doufal, že si tak začnou více užívat historii, děsivou vědu nebo zoologii. Více informací najdete na jeho stránkách.

 

Doporučujeme

Zajímáte se o zvířecí stopy, chcete objevovat další a stát se pravým znalcem? Možná vás zaujme také kniha Stopy zvířat v životní velikosti, kterou vydalo nakladatelství Grada.


Nakladatelství Slovart bylo založeno v Praze v únoru 1994 a od té doby vydalo více než 2000 titulů. Vydává licenční knihy předních světových nakladatelů, ale i domácích autorů převážně z oblasti dětské a populárně naučné literatury.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeStopy zvířat
z celého světa ve skutečné velikosti

Townsend, John

Slovart, 2019

Napsat komentář