Přemek chce být karatistou, ale má to háček…

Rad sladkeho snehulaka_uvodni
Ediční řada Má to háček, jejíž knihy pomáhají dětem zvládat náročné situace, se rozšířila o knihu Řád sladkého sněhuláka Ivony Březinové. Hlavní hrdina Přemek má velké sportovní plány, ale pak mu doktoři zjistí cukrovku.

Přemek chodí do páté třídy, má spoustu plánů do budoucna, chtěl by se stát slavným karatistou. Po jednom náročném sportovním soustředění se mu udělá špatně. Odvezou ho do nemocnice a tam se dozví diagnózu – cukrovka. Nemoc, s kterou se už napořád musí potýkat. Bude moct žít jako dřív? A dál trénovat? Přemek i jeho rodiče a sestry už ví, že stojí na začátku dlouhé cesty. Ale Přemek taky ví, že v tom zdaleka není sám. Zvládne to? Kniha vychází ve spolupráci s nakladatelstvím Albatros. Řada Má to háček přináší příběhy, které pomáhají dětem zvládnout složité životní situace.

 

Řád sladkého sněhuláka

Autorka: Ivona Březinová
Ilustrovala: Magda Veverková

Počet stran: 88
Vazba: vázaná
Formát: 165×200 mm
ISBN: 978-80-88290-21-6
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Řád sladkého sněhuláka vydalo nakladatelství Pasparta.

 

Ukázka z knihy

Rad sladkeho snehulaka_ukazka1Rad sladkeho snehulaka_ukazka2

Stáhněte si další ukázku a také pracovní listy.

 

Ivona Březinová

Ivona Březinová je spisovatelkou na volné noze, šest let vedla semináře tvůrčího psaní na Literární akademii. Její prvotina Zrcátko pro Markétu načala bohatou řadu knih od leporel přes pohádky, příběhy pro malé čtenáře (F jako Fík, Vítej, Karle!, Ďasík a Ďáblík), populárně naučné texty a encyklopedie až po romány pro teenagery. Pro dívky vydala literární cestopisy (tzv. Béčkovky) a nevyhýbá se ani závažným tématům (Lentilka pro dědu Edu, Kluk a pes, Řvi potichu, brácho, triptych Holky na vodítku). Mnohé její publikace získaly ocenění a byly přeloženy do cizích jazyků. Autorka ráda beseduje se svými čtenáři. Dále napsala knihy: To si piš!, Ťapka, kočka stěhovavá, Pomeranče v podprsence, Deník vodnice Puškvory, Kde jsi, Pierote?, Lucka Luciperka a mnohé jiné.

Informace byly čerpány ze stránek společnosti Albatros Media.


Nakladatelství PASPARTA bylo založeno organizací APLA Praha jako sociální podnik s cílem vylepšit informovanost veřejnosti v oblasti autismu a dalších oborech, a zároveň poskytnout lidem s poruchou autistického spektra pracovní uplatnění. Klade si za cíl vydávat publikace pro odbornou a další zainteresovanou veřejnost z oblastí psychologie, pedagogiky, speciální pedagogiky a dalších příbuzných oborů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŘád sladkého sněhuláka

Březinová, Ivona

Pasparta, 2019

Napsat komentář