Zahrajte si o provokativní hypotézy o budoucnosti lidstva

sapiens-audiokniha-perex
Během dvou milionů let urazili lidé závratnou cestu a z bezvýznamných lidoopů se vyvinuli ve tvory, kteří si dokázali podmanit planetu. A kam bude lidstvo směřovat dál? Poslechněte si některé hypotézy…

Vede rychlý pokrok k pomalému zániku?

Jaká byla cesta, kterou od úplného začátku urazil tvor jménem člověk? Poslechněte si příběh začínající před dvěma miliony let v koutě Afriky, kde prozatím bezvýznamný lidoop získal vědomí a ovládl celou planetu. Co mu pomohlo zvítězit? Nelítostná krutost nebo schopnost vzájemné spolupráce? Harari velmi erudovaně a s odvážnou představivostí líčí postup člověka od naprostých začátků, přes nejdůležitější dějinné zlomy jako je objev zemědělství, peněz, společenského kultu, impéria, peněžního úvěru i víry.

A co čeká lidstvo dál? Kam nás zavede závratný vývoj posledních desetiletí? Harari podává provokativní hypotézy zakládající se na proměnách přírody, psychiky, rodiny i společnosti. Jak temnou budoucnost máme před sebou? A jak velkou daň budeme muset odvést kvůli blahobytu?

 

Sapiens – Stručné dějiny lidstva

Autor: Yuval Noah Harari

Vydalo: vydavatelství Audiotéka.cz
Interpret: Luboš Ondráček
Překlad: Anna Pilátová
Délka: 15 hodin 54 minut
Vydáno: 10/2019

Přečtěte si více o audioknize Sapiens – Stručné dějiny lidstva, kterou do soutěže věnovala společnost Audiotéka.cz. A nezapomeňte si také poslechnout krátkou ukázku.

audiotekaCZ_logo

Audiotéka.cz nabízí audioknihy v elektronické podobě, které je možné nakoupit a poslouchat přes aplikace pro mobilní telefony nebo web www.audioteka.cz. Mobilní aplikace jsou dostupné pro platformy iOS, Android a Windows Phone. V nabídce Audiotéky najdete přes 2500 titulů nejrůznějších literárních žánrů i audioverze populárních časopisů Respekt a Forbes. Služba Audiotéka je dostupná také na Slovensku a v další desítce jazykových verzí po celém světě.

 

O autorovi

Yuval Noah Harari je izraelský historik a profesor na katedře historie na Hebrejské univerzitě v Jeruzalémě, který se proslavil bestsellerem o historii lidstva Sapiens – Od zvířete k božskému jedinci. V současné době se zabývá hlavně makrohistorií, snaží se nalézat vztah mezi dějinami a biologií, či vztah a rozdíly mezi Homo sapiens a zvířaty.
(Zdroj informací: společnost Audiotéka.cz)

 

Vyhrajte audioknihu Sapiens – Stručné dějiny lidstva

Vede bleskový vývoj posledních let k zániku lidstva jako takového? Skutečně si pod sebou svým jednáním a chováním k přírodě podřezáváme větev? Izraelský historik a profesor na katedře historie Yuval Noah Harari zmapoval cestu, kterou člověk urazil během dvou milionů let, a na základě proměn přírody i vývoje nás samotných sestavil pravděpodobné prognózy budoucnosti. Poslechněte si je v audio verzi jeho bestselleru, kterou namluvil herec a dabér Luboš Ondráček.

Ve spolupráci se společností Audiotéka.cz vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou audioknihu Sapiens – Stručné dějiny lidstva vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o audioknihu Sapiens – Stručné dějiny lidstva
probíhá od 18. do 31. října 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 audioknihy Sapiens – Stručné dějiny lidstva

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSapiens – Stručné dějiny lidstva
Audiokniha

Harari, Yuval Noah

Audiotéka.cz, 2019

Napsat komentář