Zasoutěžte si o skutečný příběh jednoho z „Hitlerových dětí“

hitlerovy-ukradene-deti-perex
Nacistický program Lebensborn rozdělil během 2. světové války mnoho rodin, kterým byly děti násilně odebrány a deportovány k politicky prověřeným pěstounům. Jedním z takových případů byla i Ingrid von Oelhafen, jejíž příběh si nyní můžete přečíst.

Pátrání po skutečných kořenech

Program Lebensborn, výtvor Heinricha Himmlera, unesl až půl milionu dětí z celé Evropy. Prostřednictvím procesu nazvaného germanizace se měly stát příští generací árijské rasy během druhé fáze konečného řešení. V létě roku 1942 museli rodiče napříč nacisty okupovanou Jugoslávií podrobit své děti zdravotním kontrolám určeným k posouzení rasové čistoty.

Jednomu takovému dítěti, Erice Matkové, bylo pouhých devět měsíců, když nacističtí lékaři prohlásili, že je vhodná k tomu, aby byla „dítě Hitlera“. Převezli ji do Německa a umístili k politicky prověřeným pěstounům. Z Eriky se stala Ingrid von Oelhafen.

O mnoho let později začala Ingrid odhalovat pravdu o své identitě. Přestože s blížícím se koncem války nacisté mnoho záznamů o projektu Lebensborn zničili, podařilo se jí objevit dokumenty a důkazy, které ji zavedly zpět do místa narození a k její původní rodině. Postupně tak odhalila a zrekonstruovala celý svůj příběh – příběh Hitlerova ukradeného dítěte.

 

Hitlerovy ukradené děti

Autoři: Ingrid von Oelhafen, Tim Tate

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Překlad: Martin Vondrášek
Počet stran: 320
Vazba: pevná
Vydáno: 9/2019
ISBN: 978-80-271-0885-5

Přečtěte si více o knize Hitlerovy ukradené děti, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

Vyhrajte knihu Hitlerovy ukradené děti

Malé Erice bylo pouhých devět měsíců, když byla násilně odebrána rodičům, převezena do Německa a pod jménem Ingrid von Oelhafen umístěna do pěstounské péče. Byla totiž lékaři nacistického režimu označena jako rasově čistá a hodna být součástí nové generace árijské rasy. O mnoho let později se tato žena rozhodla vypátrat své skutečné kořeny a najít svoji původní rodinu, což se jí díky dokumentům, které nacisté nestihli zničit, také povedlo. Přečtěte si celý její příběh, který sepsala společně s britským investigativním novinářem a spisovatelem Timem Tatem.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Hitlerovy ukradené děti vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Hitlerovy ukradené děti
probíhá od 4. do 17. října 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihu Hitlerovy ukradené děti

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHitlerovy ukradené děti
Projekt Lebensborn a pátrání jedné ženy po její pravé identitě

Tate, Tim – von Oelhafen, Ingrid

Cosmopolis, 2019

Napsat komentář