Zasoutěžte si o příběhy z domečků na kraji lesa

violka-a-fujtisek-perex
Na kraji lesa se krčí dva domečky, které se sotva vejdou do dlaně. Jeden je krásný a upravený, druhý umouněný. Obě rodiny, které v nich bydlí, většinou dělají, jako by se neznaly. Ale když začne jít do tuhého, může být rázem všechno jinak!

Dobrodružství víly a strašidla

violka-a-fujtisek-ukazkaNa rozhraní pole a lesa se k sobě tisknou dva domečky. Sotva byste si jich všimli. Vejdou se totiž tak akorát do dlaně. Kdo v nich bydlí? V tom pěkném, upraveném bydlí malá vílí holčička Violka se svojí maminkou. V tom druhém, umouněném žijí strašidla jménem Šišákovi a jejich zvědavý, neposedný syn Fujtíšek. Obě rodiny většinu roku dělají, jako by se neznaly. Jenomže rok je dlouhá doba a může se během něj stát spousta veselých, napínavých a dobrodružných příhod.

Violka a Fujtíšek, někdy sami a někdy společně, zakoušejí, jaké to je jít poprvé do lesní školy a školky, ochočit si rejska, jet na voze taženém lučními kobylkami, utíkat před ropuchou, bojovat s pavoukem nebo tančit při měsíčku.

A když jde do tuhého, dokážou si nakonec víly se strašidly podat pomocnou ruku.

 

Violka a Fujtíšek

Autorka: Martina Kavková

Vydalo: nakladatelství Triton
Ilustrace: Martina Kavková
Počet stran: 144
Vazba: pevná
Vydáno: 9/2019
ISBN: 978-80-7553-657-0

Přečtěte si více o knize Violka a Fujtíšek, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Triton. A nezapomeňte si také prohlédnout ukázku.

Nakladatelství Triton působí na českém knižním trhu již od roku 1991 a počtem vydaných titulů se každoročně řadí mezi 6–10 největších knižních nakladatelství v republice. Specializuje se především na knihy odborné lékařské, psychologické, filosofické, historické a pedagogické, jakož i na učebnice pro VŠ studenty, beletrii, sci-fi a literaturu faktu.

 

Ukázka z knihy

Na rozhraní pole a lesa se k sobě tisknou dva domečky. Jejich obyvatelé se ale chovají, jako kdyby se neznali. Lidé z města, kteří sem chodí na procházku, o nich neví, a vy byste si jich taky nevšimli, i když teď už o nich víte. Nejsou totiž větší než myšky.
Až je půjdete hledat, musíte na tom správném místě sejít z cesty a přelézt hromadu kamení, které sem lidé nanosili z pole za celá staletí. Za horou kamení vás čeká sto let nesečená tráva a za ní neproniknutelné trnité houští, kterým dokáže proběhnout jen ta nejmenší myš. Teprve za křovím najdete na nevelkém plácku vedle mohutné břízy dvě maličká stavení. Jedno je hezké, druhé ošklivé, ale obě tu mají své místo a obě sem patří. Vlevo stojí krásný bílý domek s červenou střechou. Žije v něm víla Viola se svojí vílí holčičkou Violkou. Vpravo se krčí nevzhledná chýše malých lesních strašidel – Šišáků. Střecha na jejich domku sedí trochu nakřivo, komín se naklání, zahrádku mají neupravenou, ale nepořádná strašidla jsou se svým domečkem spokojená. (str. 5)

 

Vyhrajte knihu Violka a Fujtíšek

Malá víla Violka bydlí s maminkou na okraji lesa v malém domečku, jehož upravený zevnějšek je naprostým protikladem toho, jak vypadá obydlí jejich sousedů – strašidel Šišákových. A stejně jako jejich chaloupky, jsou odlišné i obě rodiny, takže po většinu času raději dělají, že se neznají. Violka a Fujtíšek chování rodičů moc nechápou, protože by si spolu moc rádi hráli, a někdy se jim to i podaří, ale většinu času si musí vystačit každý sám. Brzy se však ukáže, že i víly se strašidly si nakonec dokáží, jako správní sousedé, podat pomocnou ruku. Přečtěte si spolu s dětmi, jaké okolnosti je k tomu dovedou.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Triton vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Violka a Fujtíšek vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Violka a Fujtíšek
probíhá od 30. září do 13. října 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 dětské knihy Violka a Fujtíšek

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeViolka a Fujtíšek

Kavková, Martina

Triton, 2019

Napsat komentář