Zahrajte si o klasický román od Dostojevského

vyrostek-perex
Arkadij Makarovič Dolgorukij se narodil jako levoboček a kvůli svému nemanželskému původu často trpí na okraji společnosti. On se však přesto rozhodne stát se úspěšným. Podaří se mu to?

Zápas o sebe sama

Autorův génius v knize Výrostek s neuvěřitelnou přesvědčivostí a otevřeností promlouvá ústy vypravěče – hlavní postavy, na nejzazší okraj společnosti vyhoštěného levobočka Arkadije Dolgorukého, který sám sebe s odzbrojující upřímností označuje za „výrostka“ a stejně kriticky dokáže nahlížet i na své okolí.

Je to mládenec plný protikladů – citlivý a současně zmatený ve svých citech, naivní a nedůvěřivý zároveň, na straně jedné upřímný, romantický snílek, toužící dobrat se pravdy a dobra i za cenu sebeobětování, na straně druhé člověk „podzemní“, pokořený a zesměšňovaný, sebedestruktivní a sám sebou pohrdající, toužící po pomstě.

Jeho těžký a zdlouhavý zápas o sebe sama se podobá hře v neúprosnou ruletu. Podaří se mu po všech bouřlivých a podivuhodných peripetiích obstát?

 

Výrostek

Autor: Fjodor Michajlovič Dostojevskij

Vydalo: nakladatelství Slovart
Překlad: Taťjana Hašková
Počet stran: 704
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 9/2019
ISBN: 978-80-7529-011-3

Přečtěte si více o knize Výrostek, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Vyhrajte knihu Výrostek

Arkadij Makarovič Dolgorukij má jediný cíl – stát se bohatým a úspěšným mužem. Nechce to však proto, aby mohl peníze dávat na odiv svému okolí a žít si pohodlný život, ale aby obstál sám přes sebou. Do cesty se mu však připlete kníže Sokolskij a Arkadij bude muset překonat řadu peripetií, než si uvědomí, co je pro něj skutečně nejlepší. O jeho těžkém a dlouhém zápasu se sebou samým si přečtěte v románu Fjodora Michajloviče Dostojevského, který milovníci jeho díla označují za Dostojevského nejlepší knihu.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Výrostek vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Výrostek
probíhá od 29. září do 5. října 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 klasické romány Výrostek

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVýrostek

Dostojevskij, Fjodor Michajlovič

Slovart, 2019

Napsat komentář