Vyhrajte hororový návrat do Elm Havenu

zimni-prizrak-perex
Spisovatel a univerzitní profesor Dale Stewart potřebuje načerpat inspiraci pro svoji novou knihu, a především by konečně rád našel místo, kde se ukryje před svými vnitřními démony. I po desítkách let je však klid v městečku Elm Haven pouze zdánlivý.

Děsivá minulost a mrazivá přítomnost

V místě, kde prožil své dětství, nyní hodlá čerpat inspiraci pro napsání knihy o všech dobrodružstvích i děsivých věcech, které se jemu a jeho kamarádům přihodily ve zdánlivém bezpečí tohoto amerického maloměsta.

Dale touží po jediném – najít konečně klid. A tak se na sklonku roku, v období Halloweenu, vydává na opuštěnou farmu, kde bydlel jeho dávný geniální kamarád Duane McBride. Pronásledují ho nejen vnitřní démoni, pachuť z rozklíženého manželství, ztráta elánu, ale také štěkot černých psů, melancholie a zraky záhadných postav z místního hřbitova.

Vchází do mrazivého domu minulosti a sám netuší, jestli z něj ještě někdy vyjde.

 

Zimní přízrak

Autor: Dan Simmons

Vydalo: značka Fobos
Překlad: Milan Žáček
Počet stran: 328
Vazba: pevná
Vydáno: 9/2019
ISBN: 978-80-7585-017-1

Přečtěte si více o knize Zimní přízrak, kterou do soutěže věnovala značka Fobos patřící pod společnost Knihy Dobrovský. A nezapomeňte si také prolistovat ukázku.

knihydobrovsky-logo

Značka FOBOS je domovem fanoušků dobrodružné literatury, sci-fi, fantasy a hororu. Vybírá ty nejzajímavější tituly pro zkušené a nadšené čtenáře, kteří ví co je dobré! Hrdina se probouzí ve světě po jaderné katastrofě? Pro nás denní chleba. Hordy zombie se valí na poslední výspu lidstva? Žádný problém. Výprava na opačný konec vesmíru? Tomu říkáme víkend! Staňte se členem naší družiny a objevujte nekonečné možnosti knížek vycházejících ve stínu měsíce FOBOS.

Společnost Knihy Dobrovský je rodinná firma, která se od jednoho stolku s knihami rozrostla na 32 prodejen po celé republice, ve kterých během roku pořádají desítky akcí pro všechny, kteří mají slabost pro dobré příběhy – autorská čtení, besedu nebo autogramiády. K tomu je pohání přes 1 milion spokojených zákazníků, kteří udělali radost sobě nebo někomu blízkému.

 

O autorovi

Dan Simmons patří k renomovaným a osvědčeným autorům sci-fi, přičemž se nedrží výhradně tohoto žánru. Mezi jeho nejpopulárnější díla patří série Kantos Hyperionu. Dan vyrůstal v řadě illinoiských měst, přičemž Brimfield se stal předlouho pro fiktivní město Elm Haven, které se objevuje v dílech Temné léto a Zimní přízrak. Jeho první povídka vyšla 15. února 1982 přesně v den, kdy se narodila jeho dcera Jane. Od doby, kdy začal psát na plný úvazek, občas navštěvuje kurzy psaní na vysokých školách, vedl kurz psaní pro dospělé v New Hampshire, a zvažuje založení vlastního workshopu pro spisovatele. V roce 1995 získal Dan od své alma mater Wabash College čestný doktorát za přínos v oblasti vzdělání a literatury.
(Zdroj informací: společnost Knihy Dobrovský)

 

Vyhrajte knihu Zimní přízrak

Dale Stewart by rád napsal knihu, ve které by znovu prožil všechna klukovská dobrodružství a také několik děsivých příhod, které se jemu a jeho kamarádům kdysi přihodily. Právě proto se po desítkách let do městečka vrací a doufá, že kromě inspirace si zde i odpočine od svých starostí. Ale vnitřní démoni nebudou to jediné, co ho zde bude pronásledovat… Pokud se nebojíte, připojte se k němu a zjistěte, zda se mu podaří uniknout z opuštěné farmy, ze které ho ani po letech nepřestává mrazit.

Ve spolupráci se značkou Fobos patřící pod společnost Knihy Dobrovský vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Zimní přízrak vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Zimní přízrak
probíhá od 27. září do 10. října 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 hororové romány Zimní přízrak

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZimní přízrak

Simmons, Dan

Fobos, 2019

Napsat komentář