Vyhrajte srovnání minulých cest s těmi nynějšími

dve-davne-zkusenosti-dve-cerstve-plavby-perex
Severní Afriku, Blízký východ, Srí Lanku a Indii už navštívil Ota Ulč před lety a během své cesty nasbíral řadu zajímavých poznatků. Nyní se rozhodl do těchto končin zavítat znovu a zjistit, co se zde změnilo. Vydejte se spolu s ním na dobrodružnou plavbu i vy.

Třikrát kolem světa

Nový cestopis Oty Ulče srovnává dávné cestovatelské zkušenosti z minulého století se dvěma plavbami lodí, které podnikl před několika lety na Blízký východ a k černomořskému pobřeží.

V minulém století procestoval Ota Ulč třikrát celý svět a napsal o tom řadu knih. V novém cestopise se vrací ke svým prvním cestovatelským zkušenostem, kdy s manželkou a malým synem navštívil severní Afriku, Blízký východ, Srí Lanku a Indii, a srovnává je se současným stavem, s kterým se seznámil při dvou plavbách lodí Černým mořem a východním Středomořím. Jako vždy píše jen o zajímavých zážitcích, všímá si různých jedinečností i absurdit, které zkušenému cestovateli neuniknou, snaží se vysvětlit rozdílnosti života lidí v různých místech dané historií, kulturou, náboženstvím, ekonomií a politikou, které vedly k současnému mezinárodnímu napětí a vojenským konfliktům. Při posledních dvou plavbách sledoval, jak se hranice konfrontace přibližuje k západnímu světu, který nereaguje účinně na turbulentní vývoj a špatně odhaduje jeho dopady. Informace se staly dvousečnou zbraní, která mění skutečnost na protichůdná fakta. Autor se tomu často podivuje a dokonce se tím baví, a zároveň varuje, že to, co považujeme za nemožné, se klidně může stát.

 

Dvě dávné zkušenosti, dvě čerstvé plavby

Autor: Ota Ulč

Vydalo: nakladatelství Šulc-Švarc
Počet stran: 208
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 5/2019
ISBN: 978-80-7244-437-3

Přečtěte si více o knize Dvě dávné zkušenosti, dvě čerstvé plavby, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

O autorovi

Ota Ulč vystudoval práva na Karlově univerzitě, na vojně byl přidělen k PTP, v roce 1959 emigroval berlínským metrem z východního do západního Berlína, tehdy ještě zdí nerozdělených, a poté do USA. Tam vystudoval politologii na Kolumbijské universitě v New Yorku. Jeho knihy vycházely v nakladatelství Škvoreckých Sixty-Eight Publishers v Torontu, po roce 1989 vydal kolem dvou desítek knih v České republice. Jeho články se objevují v českém tisku i na internetu (Neviditelný pes, Britské listy, CS-magazin, Pozitivní noviny, Svědectví atd.).
(Zdroj informací: společnost Knihcentrum)

 

Vyhrajte knihu Dvě dávné zkušenosti, dvě čerstvé plavby

Ota Ulč procestoval celý svět dokonce třikrát, proto jej můžeme označit za zkušeného cestovatele, jemuž neunikne řada jedinečností a mnohdy až absurdit navštívených míst. Při posledních dvou plavbách se rozhodl porovnat své někdejší poznatky s tím, jak se dané země změnily, a vznikla tak neobyčejná cestopisná kniha, která nabízí nejen zajímavé zážitky z cest, ale upozorňuje i na to, že západní svět by měl účinněji reagovat na vývoj a změny, k nimž dochází v nám vzdálených státech severní Afriky, Blízkého východu a dalších koutech světa.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Dvě dávné zkušenosti, dvě čerstvé plavby vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu
Dvě dávné zkušenosti, dvě čerstvé plavby
probíhá od 9. do 15. června 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o dvě knihy Dvě dávné zkušenosti, dvě čerstvé plavby

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDvě dávné zkušenosti, dvě čerstvé plavby

Ulč, Ota

Šulc-Švarc, 2019

Napsat komentář