Zahrajte si o dovolenou s papežem a dalajlámou

radost-z-obycejnosti-perex
Lze nepozorovaně proklouznout z ostře střeženého Vatikánu a užít si dovolenou, aniž by někdo tušil, že před sebou má dva nejsvětější muže na světě? Papež s dalajlámou se rozhodnou, že se o to alespoň pokusí. Přečtěte si, zda se jim plán vydaří.

Když papež s dalajlámou chtějí mít svatý klid

Hravý, pozitivní román Rolanda Merulla předkládá bizarní situaci – dva nejsvětější muži na světě se setkají ve Vatikánu a zjistí, že by si potřebovali dopřát krátkou – neoficiální! – dovolenou. Když se jim podaří tento neotřelý nápad realizovat a ocitnou se v malebné italské krajině, znovu objevují každodenní krásy i výzvy obyčejného života.

Na cestě je doprovází papežův lehce neurotický bratranec Paulo, který je zároveň osobním asistentem papeže, a jeho žena Rosa, excentrická a temperamentní podnikatelka, která všem zajistí dokonalé přestrojení. Jen díky Paulovi a Rose se oběma váženým mužům podaří z Vatikánu nepozorovaně proklouznout a několik dní v utajení putovat po italském venkově. Tato různorodá čtveřice se vydává na společnou cestu, jakousi expedici k sobě samým. A každému z nich oněch pár plných, neobvyklých, a přitom obyčejných dnů přinese mnoho nového a inspirativního.

 

Radost z obyčejnosti

Autor: Roland Merullo

Vydalo: nakladatelství Jota
Překlad: Simoneta Dembická
Počet stran: 327
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 3/2019
ISBN: 978-80-756-5443-4

Přečtěte si více o knize Radost z obyčejnosti, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

Papež sevřel rty. „Už jsme to probrali,“ řekl, „můj nový přítel a já. On má taky sny. Zprávy. Podivná znamení. Navíc se oba cítíme být něčím spojeni. Oba máme dobrodružného ducha – Dalaj utekl před Číňany, jak možná víš, na zádech osla, jen si to představ! A překročil Himálaj převlečený za vojáka a pak za rolníka!“
„Já vím, slyšel jsem o tom. My…“
„A za mlada, ty a já… taky jsme spolu něco prožili, nebo ne?“
„Samozřejmě, Vaše Svatosti.“
„Tak prosím udělej, o co jsem tě požádal. Dohodli jsme se na čtyřdenním výletě. Bude to dovolená, jistě, ale také svého druhu duchovní pouť. Chci, aby si dalajláma prohlédl tuto krásnou zemi, ale chci se také pokusit pochopit, co se mi Bůh snaží naznačit.“

 

Vyhrajte knihu Radost z obyčejnosti

Papežův bratranec a osobní asistent v jednom – Paulo – je od Jeho Svatosti zvyklý na ledacos, ovšem ten nejnovější nápad je poněkud šokující. Po setkání s dalajlámou se totiž tito dva nejsvětější muži rozhodnou, že je čas na malou dovolenou. To by problém nebyl, kdyby si ovšem neusmysleli, že po celou dobu cesty po italském venkově chtějí zůstat inkognito. Naštěstí je tu Paulova žena Rosa, která dokáže zařídit ledacos. Tak neváhejte a vydejte se i vy na výlet, který bude pro všechny zúčastněné velkým zdrojem inspirace.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Radost z obyčejnosti vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Radost z obyčejnosti
probíhá od 26. května do 1. června 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 romány Radost z obyčejnosti

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeRadost z obyčejnosti
Prázdniny papeže s dalajlámou

Merullo, Roland

Jota, 2019

Napsat komentář