Nové vydání Nebezpečných známostí

Nebezpecne znamosti_uvodni
Nakladatelství Leda připravilo pro edici Démanty literatury nové vydání slavných Nebezpečných známostí, románu o předstírané lásce, vypočítavé hře s lidskými city a krutých intrikách.

Slavný román Nebezpečné známosti francouzského spisovatele Choderlose de Laclose (1741–1803) už víc než dvě století strhuje čtenáře příběhem rafinovaně předstírané lásky, jež je pouze vypočítavou a krutou hrou. Dva hlavní aktéři, markýza de Merteuil a vikomt de Valmont rozdmýchávají milostné city svých obětí, které ze msty nebo pro zábavu vtahují do svých nemilosrdných hrátek. Kořením příběhu jsou jejich neuvěřitelně vykalkulované spletité strategie, aristokratický cynismus, ale i velmi trefná analýza matoucích citů, které nakonec zničí i oba konspirátory lásky. Jeden z nejčtenějších světových románů stále láká k filmovému zpracování. Po Vadimově adaptaci s Jeanne Moreau a Gérardem Philipem natočil Miloš Forman film Valmont, mírně komediální interpretaci s Annette Bening a Colinem Firthem v hlavních rolích. Snad netřeba dodávat, že se film setkal s obrovským úspěchem.

 

Nebezpečné známosti

Autor: Choderlos de Laclos
Přeložila: Dagmar Steinová

Počet stran: 456
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7335-572-2
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Nebezpečné známosti vydalo nakladatelství Leda.

 

Ukázka z knihy

Právě mi, drahý vikomte, došel Váš obrovský balík. Jestliže je datum na něm správné, měla jsem jej dostat o čtyřiadvacet hodin dříve. Ať už je to tak či onak, potřebovala bych na přečtení tolik času, že už by mi žádný nezbyl na odpověď. Raději Vám tedy pouze potvrdím příjem a popovídáme si o něčem jiném. Ne že bych Vám měla co vyprávět o sobě; s koncem léta nezůstal v Paříži snad jediný normální muž, a tak jsem už celý měsíc k umření hodná a každý jiný než můj rytíř by již byl unaven důkazy mé stálosti. Protože se nemám čím zaměstnávat, bavím se s malou Volangesovou; o té také s Vámi chci pohovořit.

 

Choderlos de Laclos

Choderlos de Laclos (1741–1803) byl důstojníkem francouzské armády. Dostával se díky tomu do různých zemí a společenských vrstev. Mohl tak čerpat inspiraci pro své nejslavnější dílo Nebezpečné známosti (1782), psané formou dopisů. Je rovněž autorem spisu Úvahy o vlivu Vaubanova génia, který pobouřil armádu.

Informace byly čerpány ze stránek spisovatele.cz.


Nakladatelství Leda se zaměřuje na vydávání slovníků a jazykových učebnic v knižní i elektronické podobě. V nabídce najdete kromě učebnic také výukové programy. Nakladatelství vydává též zajímavé tituly z oblasti beletrie a literatury faktu. Zaregistrovaní návštěvníci v LEDA klubu mohou získat na knihy výhodné slevy a neomezený přístup do on-line slovníků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNebezpečné známosti

de Laclos, Choderlos

Leda, 2019

Napsat komentář