Získejte příběh o hrdinství v nelidských podmínkách

osvetimska-ukolebavka-perex
Přestože Helene je rodilá Němka a naplňuje popis ideální zástupkyně árijské rasy, ocitne se v Osvětimi. Odmítla totiž opustit svého manžela a pět dětí. Tam, kde jiní rezignují, ona sebere odvahu bojovat a postavit se sama proti všem.

Anděl v pekle

Hlavní hrdinka Helene pochází z Německa, má modré oči a plavé vlasy. Na začátku druhé světové války se s manželem romského původu, se kterým má pět dětí, dobrovolně ocitá v koncentračním táboře Osvětim. Po příjezdu přichází o manžela, děti se jí však podaří ubránit. K tomu jí pomůže nejen árijský vzhled, ale i fakt, že je zdravotní sestra. Je přeřazena do místní nemocnice a setkává se tak tváří tvář s doktorem Mengelem a její boj o přežití začíná.

 

Osvětimská ukolébavka

Autor: Mario Escobar

Vydalo: nakladatelství CPress
Počet stran: 256
Vazba: pevná
Vydáno: 4/2019
ISBN: 978-80-264-2504-5

Přečtěte si více o knize Osvětimská ukolébavka, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství CPress patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si také stáhnout a přečíst ukázku.

cpress-AM

Nakladatelství CPress systematicky rozšiřuje svou knižní nabídku zejména v oblastech knížek pro nejmenší, cestování, historie a military, hobby, auto-moto, zdraví a životní styl, příroda a zahrada, umění a kultura a technika a věda. Novým knižním oborem, který si už pevně vydobyl své místo v našem nakladatelství, jsou kuchařky, jak pro dospělé tak i pro děti.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, Egmont, Kniha Zlín, Vyšehrad, Panteon, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading a Palmknihy a nabízí díky tomu široké spektrum mediálních produktů – knih, e-knih a audioknih.

 

Ukázka z knihy

„Na rozkaz reichsführera-SS Heinricha Himmlera musejí být všichni Sintové a Romové internováni ve speciálních táborech,“ odříkával seržant. V posledních dnech tuto větu nepochybně pronesl už mnohokrát.
„Ale…“ začal manžel. Jeho velké černé oči jako by se ztrácely ve věčnosti. Vzápětí seržant pohnul rukou a jeho kolegové k manželovi přistoupili a uchopili ho za paže.
Položila jsem dlaň seržantovi na rameno: „Ne, prosím. Děsíte děti.“
V jeho očích jsem na okamžik zahlédla jakousi tíseň. Ideje nikdy nedokážou úplně zadusit cit. Promluvila k němu německá žena, jež by mohla být jeho sestrou nebo sestřenicí, žádná kriminálnice, která by ho snad chtěla obelhat.
„Dovolte prosím manželovi, aby se oblékl. Odvedu děti vedle,“ prosila jsem ho tiše ve snaze zmírnit dramatickou situaci. (str. 19)

 

Vyhrajte knihu Osvětimská ukolébavka

Jednoho všedního rána se nejhorší představy Helene Hannemannové naplnily, když si jednotky SS přišly pro jejího muže a děti, aby je všechny dovedly k transportu do Osvětimi. Přestože na Helene se zatykač nevztahoval, odmítla svou rodinu opustit a ocitla se tak v koncentračním táboře spolu s nimi. Díky svému původu a faktu, že je zdravotní sestra, byla přiřazena na práci v místní nemocnici, kde v psychicky i fyzicky náročných podmínkách dokázala najít dostatek odvahy, aby pomohla alespoň některým z dětí přežít. Přečtěte si celý její příběh v románu španělského spisovatele Maria Escobara.

Ve spolupráci s nakladatelstvím CPress patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Osvětimská ukolébavka vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Osvětimská ukolébavka
probíhá od 16. do 29. dubna 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Osvětimská ukolébavka

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOsvětimská ukolébavka

Escobar, Mario

CPress, 2019

Napsat komentář