Zahrajte si o návrat Miroslava Zikmunda do tropického ráje

sloni-ziji-do-sta-let-perex
Své padesáté narozeniny oslavil Miroslav Zikmund na Srí Lance a nyní, po dalších pěti desetiletích, se do tohoto tropického ráje vrací alespoň ve vzpomínkách…

Knižní cesta na exotickou Srí Lanku

sloni-ziji-do-sta-let-ukazkaVyplujte na zámořskou cestu do exotické Srí Lanky a do vzpomínek cestovatele Miroslava Zikmunda, který vám chce vyprávět o zelených čajových plantážích, divokém oceánu, nezapomenutelných výhledech z nevyzpytatelných hor, na jejichž vrcholcích se vám zamotá hlava horkým vzduchem promíseným s vůní ibišku a jasmínu. Vydejte se na cestu náhod, přátelství a zrání a oslavte s ním sto let naplněných cizokrajnými dálkami, pestrými barvami, tisícem chutí a zážitků!

Miroslav Zikmund se narodil 14. února 1919 v Plzni. Se svým celoživotním parťákem Jiřím Hanzelkou procestoval celkem 83 zemí světa. V roce 2000 se již potřetí vydal na Srí Lanku, tentokrát však s Petrem Horkým a Miroslavem Náplavou. Jejich putování je protknuto nejen výpravami k posvátným chrámům, které už po staletí stráží sošky buddhů, ale i návštěvami u nevšedních osobností, jakými byl například spisovatel Arthur C. Clarke nebo slavný srílanský tanečník a Miroslavův dávný přítel Čitrasena.

Miroslav v roce 1969 odjel na Srí Lanku oslavit svou padesátku. Pojďme jeho neuvěřitelné 100. narozeniny oslavit symbolickým návratem do tropického ráje.

Nezbývá, než nasednout na vlnu vzpomínek a nechat se vést časem. Příjemnou cestu!

 

Sloni žijí do sta let

Autoři: Miroslav Zikmund, Petr Horký, Miroslav Náplava

Vydalo: nakladatelství Jota
Počet stran: 264
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 2/2019
ISBN: 978-80-756-5433-5

Přečtěte si více o knize Sloni žijí do sta let, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. A prohlédnout si můžete také několik ukázkových stran: ukázka 1 a ukázka 2.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

V roce 1961 se ostrov nazýval ještě Cejlon. Dvojice H+Z o něm po několikaměsíčním pobytu napsala obsáhlý cestopis Cejlon – ráj bez andělů. „Víte, Cejlon byl skutečně výjimečný, až magický. Měl jsem tam hodně přátel. Některé bych vlastně docela rád potkal,“ přiznal zadumaně cestovatel. Džin byl vypuštěn z láhve. A dopadlo to dobře. Za rok jsme se opravdu vydali do srílanských končin. Na Maledivy jsme se zastavili až cestou zpět.
Naše výprava proběhla samozřejmě s vědomím pana Hanzelky, tehdy již bohužel kvůli zlomenině krčků kyčelních kloubů upoutaného na lůžko. „Jedeš tam za nás oba,“ kladl svému nerozlučnému příteli na srdce. (str. 11)

 

Vyhrajte knihu Sloni žijí do sta let

Miroslav Zikmund procestoval se svým celoživotním parťákem Jiřím Hanzelkou přes osmdesát zemí světa a do některých z nich se rád vracel i opakovaně. Jednou z nich je exotická Srí Lanka, na kterou má řadu krásných vzpomínek. V tomto tropickém ráji dokonce oslavil své padesáté narozeniny a nyní, u příležitosti neuvěřitelného životního jubilea tohoto slavného cestovatele, vychází nové vydání cestopisné knihy z jeho třetí návštěvy Srí Lanky v roce 2000.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Sloni žijí do sta let vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Sloni žijí do sta let
probíhá od 7. do 13. dubna 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 cestopisy Sloni žijí do sta let

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSloni žijí do sta let
Cestopis o návratech na Srí Lanku

Zikmund, Miroslav – Náplava, Miroslav – Horký, Petr

Jota, 2019

Napsat komentář