Zahrajte si o vzpomínky Josefy Slánské

zprava-o-mem-muzi_perex
Přečtěte si vzpomínky na život po boku jednoho z nejmocnějších mužů KSČ, generálního tajemníka Rudolfa Slánského, které jeho manželka sepsala několik let poté, co byl odsouzen ve vykonstruovaném politickém procesu a oběšen.

Život s generálním tajemníkem KSČ

Vzpomínky manželky generálního tajemníka KSČ Rudolfa Slánského, popraveného ve vykonstruovaném procesu v roce 1952.

Tentokrát se nejedná o pohled „jasné oběti“, ale manželky jednoho z těch, kteří obludnou mašinerii pomáhali budovat, aby nakonec skončili na jejím popravišti. Vzpomínky Josefy Slánské, manželky generálního tajemníka KSČ, nás zavedou na demonstrace ve třicátých letech 20. století, do emigrace v Moskvě, ale i do Československa poválečné doby. Bez servítků a idealizace před čtenářem předestírají realitu doby a vnitřního fungování strany, jejíž nástup k moci u nás předznamenal realitu života prakticky celé druhé poloviny minulého století.

Rudolf Slánský byl ve vykonstruovaném procesu s protistátním spikleneckým centrem odsouzen k trestu smrti a 3. prosince 1952 v Praze oběšen.

Knihu Zpráva o mém muži napsala Josefa Slánská v roce 1963, o pět let později byla připravena k tisku, avšak její vydání bylo v roce 1969 zastaveno.

 

Zpráva o mém muži

Autorka: Josefa Slánská

Vydalo: nakladatelství Jota
Počet stran: 240+16
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 11/2018
ISBN: 978-80-7565-412-0

Přečtěte si více o knize Zpráva o mém muži, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Vyhrajte knihu Zpráva o mém muži

Rudolf Slánský patřil ve své době k nejmocnějším mužům KSČ hned po Klementu Gottwaldovi a byl generálním tajemníkem strany. Právě tato funkce ho později stála život, protože byl hlavním obviněným ve zkonstruovaném procesu, který měl sloužit pro výstrahu a varování ostatním komunistickým státům proti odklonu od sovětské politiky. Knihu nejen o něm, ale i o jeho době a vnitřním fungování KSČ, sepsala jeho manželka Josefa Slánská už v roce 1963, ale vydání se kniha dočkala až o mnoho let později.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Zpráva o mém muži vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Zpráva o mém muži
probíhá od 10. do 16. března 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o dvě knihy vzpomínek Zpráva o mém muži

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZpráva o mém muži

Slánská, Josefa

Jota, 2018

Zahrajte si o vzpomínky Josefy Slánské - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. ko21 napsal:

    Děkuji za výhru. Dorazila v pořádku :-)

Napsat komentář