Vyhrajte životopis britské královny Alžběty II.

the-crown-audiokniha-perex
Zaposlouchejte se do příběhu ženy, která se musela ve velmi mladém věku vypořádat nejen s péčí o dvě děti a osobními problémy, ale také s následky války a zajistit stabilitu britské monarchie. Biografii královny Alžběty II. si poslechněte v podání Marka Holého.

Příběh nejdéle vládnoucí britské panovnice

Když Elizabetin otec náhle zemře, veškerá zodpovědnost za Britské impérium padá do jejích rukou. Mladá Elizabeth už má tak co dělat se svými dvěma dětmi, ale nyní se musí naučit, jak se stát královnou. V době, kdy se Británie vypořádává s dopady války, musí mladá žena čelit i vlastním problémům a zároveň využít všechny své schopnosti i prostředky, aby zajistila stabilitu britské monarchie.

Zní to jako strhující román, ale jedná se o životopisný portrét nejdéle vládnoucí britské panovnice, Alžběty II. Královský životopisec Robert Lacey v této knize detailně líčí každodenní život uvnitř Buckinghamského paláce a v sídle premiéra v Downing Street č. 10.

 

The Crown

Autor: Robert Lacey

Vydalo: vydavatelství Audiotéka.cz
Interpret: Marek Holý
Překlad: Dagmar Stárková
Délka: 7 hodin 54 minut
Vydáno: 1/2019

Přečtěte si více o audioknize The Crown, kterou do soutěže věnovala společnost Audiotéka.cz. A nezapomeňte si také poslechnout krátkou ukázku.

audiotekaCZ_logo

Audiotéka.cz nabízí audioknihy v elektronické podobě, které je možné nakoupit a poslouchat přes aplikace pro mobilní telefony nebo web www.audioteka.cz. Mobilní aplikace jsou dostupné pro platformy iOS, Android a Windows Phone. V nabídce Audiotéky najdete přes 2500 titulů nejrůznějších literárních žánrů i audioverze populárních časopisů Respekt a Forbes. Služba Audiotéka je dostupná také na Slovensku a v další desítce jazykových verzí po celém světě.

 

O autorovi

Robert Lacey je britský historik a životopisec. Je autorem spousty bestsellerových životopisů jako například biografie Henryho Forda a Královny Alžběty II. Je také známý jako historický poradce seriálu The Crown, který běží na Netflixu. Lacey vystudoval historii v britské Cambridge.
(Zdroj informací: společnost Audiotéka.cz)

 

Vyhrajte audioknihu The Crown

Když v roce 1952 náhle zemřel britský král Jiří VI., přešla veškerá zodpovědnost do rukou jeho dcery Elizabeth. Tato mladá žena se tak najednou musela vypořádat nejen s vlastními problémy, ale především se naučit, jak být dobrou panovnicí a zajistit stabilitu britské monarchie. Poslechněte si, jak Alžběta II. využila svých schopností a prostředků k tomu, aby se stala nejdéle vládnoucí královnou v Británii a jaký je každodenní život uvnitř Buckinghamského paláce.

Ve spolupráci se společností Audiotéka.cz vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou audioknihu The Crown vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o audioknihu The Crown
probíhá od 9. do 22. března 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 audioknihy The Crown

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeThe Crown
Audiokniha

Lacey, Robert

Audiotéka.cz, 2019

Napsat komentář