Vyhrajte romanci z krámku s hudbou

obchodnik-s-hudbou-perex
Krámek s hudbou v jedné zapadlé anglické uličce je známý tím, že z něj nikdo neodchází zklamaný – jeho majitel Frank totiž pro každého najde to, co zrovna potřebuje. Ač se umí do ostatních lidí vcítit, sám zůstává starým mládencem. Pak se ale jednoho dne objeví dívka v zeleném plášti…

Láska k hudbě a tajemné dívce

Frank si pronajme krámek v zapadlé anglické uličce a začne v něm prodávat to, co je mu nejbližší – desky s hudbou. Nahrávky všech žánrů, délek i kvality zaplní prázdný obchod. Pro každého, kdo vejde dovnitř, vybere Frank tu pravou desku. Nezáleží na vkusu, náladě nebo věku, každému vybere to, co právě potřebuje. Žádná magie. Stačí jen naslouchat.

Život poklidně plyne na vlně hudby a každodenního života spolu s ostatními obyvateli této uličky. Ale ačkoliv má Frank dar empatie a citu pro to, co potřebují ostatní, on sám zůstává starým mládencem.

Jednoho dne omdlí před obchodem dívka. Frank a jeho přátelé se jí ujmou, ale jakmile se jí udělá lépe, zmizí. Všichni se ptají: „Kdo je ta dívka:“ „Proč má zelený plášť?“ „Je to doktorka?“ „A co ten její německý přízvuk?“ Ale Frank neslyší… zamiloval se. Dívka se vrací a pomalu mezi nimi vzniká…láska? Má šanci na úspěch?

 

Obchodník s hudbou

Autorka: Rachel Joyceová

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Počet stran: 288
Vazba: pevná
Vydáno: 2/2019
ISBN: 978-80-271-0878-7

Přečtěte si více o knize Obchodník s hudbou, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

O autorce

rachel-joyceovaRachel Joyceová je autorkou románu Nepravděpodobná pouť Harolda Frye (česky 2012), nominovaném na Man Booker Prize a vydaném ve více než 30 jazycích. Napsala také romány Perfect a Milostná píseň Queenie Hennessyové (česky 2018). Obchodník s hudbou (v originále The Music Shop, 2018) je její nejnovější knihou. Pravidelně píše také pro rozhlas, pro stanici Radio 4 napsala více než 20 původních her, dramatizovala klasické i moderní romány, a pro televizní stanici BBC napsala historický seriál. K psaní se dostala po dvacetileté kariéře divadelní herečky. Hrála hlavní role v divadlech jako The Royal National Theatre, The Royal Court nebo Cheek by Jowl. Obdržela také cenu Time Out pro nejlepší herečku. Rachel Joyceová žije v Gloucestershiru se svým mužem a čtyřmi dětmi.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Cosmopolis)

 

Vyhrajte knihu Obchodník s hudbou

Frank se výborně vyzná nejen v hudbě, ale především v lidech a díky tomu dokáže ve svém krámku nabídnout každému přesně to, co zrovna potřebuje. Sám sobě ale jakoby pomoci neuměl, proto zasáhne osud a sešle mu tajemnou dívku v zeleném plášti. Ta však zmizí stejně rychle, jak se objevila, a než se znovu ukáže, Frank už je zamilovaný až po uši. Jak to celé dopadne? To už si přečtěte v románu Rachel Joyceové.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Obchodník s hudbou vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Obchodník s hudbou
probíhá od 28. února do 13. března 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Obchodník s hudbou

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeObchodník s hudbou

Joyceová, Rachel

Cosmopolis, 2019

Napsat komentář