Získejte nová dobrodružství stojednaletého staříka

stojednalety-starik-ktery-se-vratil-aby-zachranil-svet-perex
Je tomu přesně rok, kdy Alan Karlsson vylezl z okna domova důchodců v Malmköpingu a vydal se vstříc novým dobrodružstvím. Zažil toho už spoustu, ale jednou knihou jeho příběh nekončí a vy si můžete právě nyní přečíst pokračování.

Další zmařená oslava narozenin

Přesně před rokem utekl stoletý Alan Karlsson z domova důchodců v Malmköpingu. Teď si se svým přítelem Juliem užívá života na Bali. Tedy až do chvíle, než se Julius rozhodne připravit Alanovi oslavu narozenin. Horkovzdušný balon, kterým si chtějí vyrazit, totiž odletí bez pilota a Alan s Juliem se ocitnou na širém moři. A když je zachrání severokorejská loď, pašující uran, je jasné, že několik významných politiků bude mít znovu plné ruce práce.

Jonas Jonasson dlouho odolával naléhání svého hlavního hrdiny na pokračování životního příběhu, až nakonec podlehl, aby mohl vyprávět, jak se věci mají, a nepřímo, jak by se raději měly mít.

 

Stojednaletý stařík, který se vrátil, aby zachránil svět

Autor: Jonas Jonasson

Vydalo: nakladatelství Panteon
Počet stran: 400
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 2/2019
ISBN: 978-80-87697-59-7

Přečtěte si více o knize Stojednaletý stařík, který se vrátil, aby zachránil svět, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Panteon patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si také stáhnout ukázku.

Panteon_AlbatrosMedia

Nakladatelství Panteon se zaměřuje na vydávání úspěšných titulů současné zahraniční beletrie. Hned první počin Panteonu – román švédského spisovatele Jonase Jonassona Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel, se stal v Česku záhy bestsellerem..

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, Egmont, Kniha Zlín, Vyšehrad, Panteon, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading a Palmknihy a nabízí díky tomu široké spektrum mediálních produktů – knih, e-knih a audioknih.

 

Ukázka z knihy

Ředitel se právě vrátil z konference o hotelových službách v Jakartě, kde se dozvěděl, že hlavním úkolem personálu není poskytování, nýbrž přeposkytování. K tomu si přidejme, že pánové Karlsson a Jonsson jsou dva z nejlepších hostů v historii turismu na Bali. Není tedy divu, že ředitel měl už následujícího dne tablet pro Karlssona připravený. A k němu mobilní telefon jako bonus.
Alan nechtěl vypadat nevděčně, tak se ani nezmínil, že mu je telefon k ničemu, protože všichni, kterým by mohl zavolat, jsou padesát a víc let po smrti. Až na Julia, samozřejmě. A ten taky nemá komu zavolat. Ačkoli právě tohle by se dalo vyřešit.
„Tady máš,“ pověděl Alan svému kamarádovi. „Vlastně jsem to od ředitele dostal já, ale já už nemám komu telefonovat a až doteď jsi ty neměl jak odpovědět.“
Julius poděkoval za pozornost. A ani nepodotkl, že mu Alan stále nebude moct zavolat, z obdobného důvodu.
„Hlavně ho nikam nezašantroč,“ nabádal ho Alan. „Vypadá draze. Dřív to bylo lepší, když byly telefony pevně přidělaný šňůrou ke zdi, tos věděl, kde ho máš.“ (str. 9)

 

Vyhrajte knihu Stojednaletý stařík, který se vrátil, aby zachránil svět

Přesně před rokem se Alan Karlsson rozhodl, že o oslavu, kterou pro něj místní starosta pořádá na počest jeho stých narozenin, nestojí a utekl oknem domova důchodců v Malmköpingu. Od té doby uběhl přesně rok, ovšem ani teď neproběhne narozeninový večírek tak, jak byl naplánovaný. Horkovzdušný balon, který Alanovi objednal jeho přítel Julius, totiž odletí bez pilota, a právě tím začíná nová série dobrodružství. Přečtěte si, co Alana a Julia potká tentokrát, v nové knize Jonase Jonassona.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Panteon patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Stojednaletý stařík, který se vrátil, aby zachránil svět vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu
Stojednaletý stařík, který se vrátil, aby zachránil svět
probíhá od 26. února do 11. března 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o tři knihy Stojednaletý stařík, který se vrátil, aby zachránil svět

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeStojednaletý stařík, který se vrátil, aby zachránil svět

Jonasson, Jonas

Panteon, 2019

Napsat komentář