Fantasy plné strachu z Anglie budoucnosti

Hayley Barker_Posledni cislo
Kniha Poslední číslo vás vtáhne do dechberoucího děje a nepustí. Vydejte se s ní na cestu do budoucnosti, v níž je anglická společnost rozdělena na dvě znepřátelené rasy. Na jedné straně stojí artistka Hošiko, na druhé mladík Ben. Jejich životy se mají navždy změnit.

Anglie, blízká budoucnost. Společnost je rozdělena na Čistou britskou rasu a Dreky, spodinu odsunutou do ghett, nucenou pracovat jen za nepoživatelnou stravu a žijící v neustálém strachu, že jim ukradnou děti přímo z ulice a odvezou je do putovního cirkusu, aby tam vystupovaly v představeních, ve kterých jim noc co noc půjde o život. Jedním z těch dětí je Hošiko, talentovaná dívenka, která se pohybuje po visutém laně jako kočka, jak se jí taky přezdívá. Ben se narodil na opačné straně, je Čistý a syn ambiciózní političky, zapřisáhlé nepřítelkyně Dreků. Jejich osudy se spojí v okamžiku, kdy Ben se svou rodinou navštíví cirkus a propadne kouzlu uhrančivé Kočky. Ani pro jednoho z nich už pak život nikdy nebude stejný jako dřív.

 

Poslední číslo

Autorka: Hayley Barker
Přeložila: Kateřina Cardová

Počet stran: 432
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7585-061-4
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Poslední číslo vydala edice King Cool.

 

Ukázka z knihy

V hlavě mi duní jásot obecenstva, jak tak stojím, v dokonalé rovnováze, vysoko nad diváky. Jsem třicet metrů nad zemí, ale když se budu snažit, rozeznám v moři těl pod sebou jednotlivé tváře.
Začínám se houpat. Dozadu, dopředu, dozadu, dopředu. Nabírám sílu, nabírám rychlost, získávám rytmus: dozadu, dopředu, dozadu a dopředu.
Jsem tu jen já, jenom oblouk a pád. Když se pustím příliš brzy, nedosáhnu na lano. Příliš pozdě a dotočím se těsně za ním.
V okamžiku, kdy jsem dokonale srovnaná, přitáhnu nohy k tělu a vzhůru, až na lano. Krčím se tam a pevně se držím oběma chodidly, zatímco se chvějivé vibrace pomalu zklidňují. Postupně se zklidní i můj dech. Znovu mám svůj osud ve svých rukou, jsem zpátky ve svém živlu. Je čas dát jim, co chtějí. (str. 7)

Prolistujte si celou ukázku.

 

Hayley Barker

Hayley Barker má bakalářský titul (s vyznamenáním) z Birminghamské univerzity a osmnáct let vyučovala angličtinu na střední škole. Je velkou fanynkou literatury pro dospívající mládež a říká, že vydání knihy je to největší dobrodružství, jaké kdy zažila. Při psaní Posledního čísla se nechala inspirovat svým strachem z rostoucí vlny kriminality a nenávisti vůči etnickým menšinám v Anglii. V edici King Cool vyjde i pokračování Zloděj čísel. Hayley Barker žije v Essexu se svým manželem a dvěma malými syny.

Informace byly čerpány ze stránek Knihy Dobrovský.


Značka KING COOL přináší nejlepší čtení pro mladé dospělé, které znáte jako young adult. Můžete se těšit na nejkrásnější příběhy s nádechem fantastiky či výpravy do dalekých galaxií s hrdiny úžasných sci-fi eposů. Nebojíme se romance, která nenechá ani jedno oko suché a příběhů plných přátelství, až do skonání světa.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePoslední číslo

Barker, Hayley

King Cool, 2019

Napsat komentář