Získejte návod, jak žít šťastně po finsku

sisu-perex
Finský životní styl založený na konceptu „sisu“ nabízí spoustu užitečných tipů a zásad, jak žít zdravě, získat větší odolnost a především se cítit šťastně. Zkuste se alespoň některými z nich řídit i v našich podmínkách a přesvědčte se, zda skutečně fungují.

Žijte kvalitněji

Autorka žila v Kanadě hektickým životem mladé ambiciózní ženy plným stresu. Po přestěhování do Finska, země svých předků, však poznala, že žít se dá mnohem kvalitněji a zdravěji.

Finský životní styl je totiž založený na jednoduchém a osvědčeném konceptu zvaném sisu: podporuje dlouhodobou odolnost, výdrž a silnou vůli tím, že upřednostňuje pobyt venku za každého počasí, doporučuje plavání ve studené vodě, saunování, volí přirozený pohyb jako chůzi, jízdu na kole nebo běhání místo dojíždění autem do uzavřených posiloven plných upocených lidí, stravování podle sezóny a místních surovin místo přehnaných módních diet a spoustu dalších užitečných zásad.

Autorka se poté, co na vlastní kůži okusila blahodárný vliv sisu, rozhodla sepsat, jak ho lze postupně začlenit do každodenního života každého z nás, abychom se mohli cítit po fyzické i psychické stránce báječně.

 

Sisu: Odolnost, síla a štěstí po finsku

Autorka: Katja Pantzar

Vydalo: nakladatelství Mladá fronta
Překlad: Viola Somogyi
Počet stran: 232
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 10/2018
ISBN: 978-80-204-4553-7

Přečtěte si více o knize Sisu: Odolnost, síla a štěstí po finsku, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Mladá fronta.

Nakladatelství Mladá fronta bylo založeno již v roce 1945 a v současné době se právem řadí mezi největší a nejúspěšnější vydavatelské domy v České republice. Své dobré jméno staví nejen na mnohaletých zkušenostech, ale hlavně na profesionalitě, odbornosti a dynamickém růstu. Tomu logicky odpovídá i pestré portfolio titulů, které vydává.

 

Ukázka z knihy

Sisu (Ukázka)Tenkrát mě teprve čekalo objevování jedinečné finské odolnosti – sisu – a všeho, co jsem díky této schopnosti později měla poznat.
Bez ohledu na to, kde žijeme nebo co děláme, musíme všichni čelit obtížím a výzvám každodenního života a všem by se nám mohla hodit trocha odvahy a výdrže navíc. Na těchto stránkách se s vámi chci podělit o to, co jsem se naučila – o prosté a rozumné způsoby, jimiž jsem našla své sisu, a jak je můžete začlenit do svého života, aby se sisu podařilo najít i vám. Pomocí tohoto pojmu jsem totiž objevila mnoho prvků prostého severského životního stylu, jež mi pomohly významně zlepšit kvalitu mého života. (str. 18–19)

 

Vyhrajte knihu Sisu: Odolnost, síla a štěstí po finsku

Ačkoliv se Katja Pantzar ve Finsku narodila, vyrostla a dlouhá léta prožila v Kanadě. Tamní hektický život plný stresu ji však dohnal k tomu, že se do země svých předků vrátila, aby zde znovu našla klid a psychickou pohodu. A právě to se mimo jiné skrývá v severském životním stylu založeném na konceptu zvaném „sisu“. Ovšem okusit jeho blahodárný vliv můžete i v kterékoliv jiné zemi, tak neváhejte a pusťte se do začleňování jednoduchých zvyků a zásad do svého života i vy.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Mladá fronta vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Sisu: Odolnost, síla a štěstí po finsku vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Sisu: Odolnost, síla a štěstí po finsku
probíhá od 11. do 24. února 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Sisu: Odolnost, síla a štěstí po finsku

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSisu: Odolnost, síla a štěstí po finsku

Pantzar, Katja

Mladá fronta, 2018

Získejte návod, jak žít šťastně po finsku - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. luuu napsal:

    Dobrý den, moc děkuji za krásnou výhru, kniha dorazila v pořádku, už se moc těším, až se do ní začtu. =)

Napsat komentář