Úvahy nad (ne)končícími otázkami

Druha derivace touhy
Makroekonomický stratég ČSOB a řečník Tomáš Sedláček se opět vrací na českou knižní scénu. Tentokrát se rozhodl zaměřit pozornost na události, které ovlivnily naše životy. Jeho způsob pojetí zahrnuje mýty, kinematografii, filosofii a další společenské vědy. 

První kniha trilogie úvah Druhá derivace touhy nadčasově komentuje události, které se během našich životů dotýkaly nás všech. Tomáš Sedláček je však nazírá veskrze jinak, čerstvě: politiku a ekonomii vnímá optikou filozofie, teologie a psychologie, rád hledá náš odraz ve filmech a příbězích, po původu dějů pátrá až v prastarých mýtech, zamýšlí se nad českou velikostí v malé Evropě či západní civilizací a jí prožívanou katarzí. Jeho obdivuhodně široký záběr a dechberoucí styl z něj udělaly světoběžníka, který je žádaným řečníkem po celé planetě napříč velmi rozsáhlou odbornou škálou.

Ukázka z knihy

Druha derivace touhy 1

Druha derivace touhy 2

Ohlasy na knihu

Největší výhodou demokratických veřejných prostorů je možnost přetvořit hněv v kritické vědomí a následně v politický program. Tekutě rozhněvané zástupy ale neumějí svůj hněv přetvořit na politické argumenty; takové neargumentující rozhořčení vyhovuje demagogům, kteří je lapají do svých sítí. V českém veřejném prostoru hledá vytrvale odpověď na otázku ‚jak udělat z rozhořčení argumentující diskurz‘ filozofující ekonom Tomáš Sedláček, autor mezinárodního bestselleru Ekonomie dobra a zla.

- Václav Bělohradský, filozof a sociolog

Udivuje mě, jak Tomáš dokáže každý týden, po tolik let, bez ohledu na pracovní povinnosti po celém světě, psát tak poutavé články. Je to jedna z věcí, kterou na něm obdivuji a jako novinář zvlášť oceňuji. Zodpovědnost a disciplína, s nimiž přistupuje ke svým čtenářům, jsou v tuzemském prostředí opravdu nevídané. Fascinuje mě, jak propojuje ekonomii s filozofií a dalšími oblastmi vědění.

- Martin Jašminský, šéfredaktor Hospodářských novin

Druhá derivace touhy

Člověk duše-vnější, Úvahy nad (ne)končícími otázkami
Autor: Tomáš Sedláček

Počet stran: 384
Vazba: vázaná
Formát: 160×215 mm
ISBN: 978-80-88268-12-3
Doporučená cena: 348 Kč

 

Knihu Druhá derivace touhy vydalo nakladatelství 65. pole.

O autorovi

Tomas SedlacekTomáš Sedláček v současnosti pracuje jako hlavní makroekonomický stratég ČSOB, přednáší filozofii, ekonomii a dějiny ekonomických teorií. Je vyhledávaným komentátorem ekonomického dění a díky svým nekonvenčním názorům a schopnosti propojit ekonomickou vědu s ostatními obory se v posledních letech prosadil i na mezinárodní scéně. Jeho kniha Ekonomie dobra a zla (naše recenze) byla přeložena do 21 jazyků a dočkala se i úspěšného scénického zpracování. Dále napsal knihu 2036 Tomáš Sedláček a hosté: Jak budeme žít za 20 let?.

Zdroj informací a fotografie: nakladatelství 65. pole


Nakladatelství 65. pole bylo založeno v roce 2007, sídlí v Praze. Soustřeďuje se zejména na vydávání knih nových autorů. Vydává beletrii (edice TAH), populárně naučné knihy, životopisy a dětskou literaturu (edice Políčko). Mimořádný úspěch zaznamenalo s knihou Tomáše Sedláčka Ekonomie dobra a zla.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDruhá derivace touhy
Člověk duše-vnější, Úvahy nad (ne)končícími otázkami

Sedláček, Tomáš

65. pole, 2018

Napsat komentář