Zahrajte si o humorné vyprávění ze života na venkově

z-kopce-do-kopce-perex
Romantické představy o životě na venkově jsou jedna věc, ale skutečnost je mnohem náročnější, o čemž se Kateřina Dubská přesvědčila na vlastní kůži. Nakonec to však zvládla a vy spolu s ní můžete zavzpomínat na všechny vtipné karamboly.

Z městské dámy vesnickou ženou

z-kopce-do-kopce-ukazka-1Co se stane s vaším životem, když doslova vyfuníte na kopec a potkáte HO? S nádherným výhledem, sadem (v němž zrovna se stéblem trávy v puse relaxuje srnka), soustavou polorozpadlých šop na dvoře a pálenicí ve včelíně… Je to on! Dům! Ten dům, kvůli kterému opustíte město se všemi jeho kavárnami, hospůdkami, divadly, koncertními sály a přáteli. Dům, kvůli kterému změníte úplně všechno – odložíte lodičky, pořídíte slepice a kozy, jež se chovají trochu jako potměšilí kamzíci, přežijete rozsáhlou přestavbu a nakonec zjistíte, že byste přes všechna protivenství své rozhodnutí nikdy nezměnili.

Kateřina Dubská vás vezme na výlet. A pootevře vám dveře do svého života po onom dni D, který změnil úplně všechno. Nečekejte filosofický traktát o návratu k přírodě. On totiž přerod z ženy městské v ženu na kopci je s odstupem času totiž víc série veselých historek (o přežití) než vážné čtení. A věřte, že na tomto výletě uslyšíte bzučet včely, mečet kozy, štěkat psy a pocítíte až neovladatelnou touhu vyrazit hledat svůj vlastní Kopec.

 

Z kopce do kopce

Autorka: Kateřina Dubská

Vydalo: nakladatelství Jota
Ilustrace: Aleš Čuma
Počet stran: 223
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 10/2018
ISBN: 978-80-7565-381-9

Přečtěte si více o knize Z kopce do kopce, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Jota. A nezapomeňte si také prolistovat krátkou ukázku.

Nakladatelství Jota vzniklo téměř před 24 lety a za tu dobu vydalo více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Zpočátku vydávalo knihy zaměřené regionálně, ale po třech letech podstatně rozšířilo spektrum titulů. Nakladatelství publikujeme tvorbu českých autorů i překladovou literaturu.

 

Ukázka z knihy

 

z-kopce-do-kopce-ukazka-2

„Promiňte, my bychom si potřebovali něco říct, my vás doběhneme, jo?“
Nechápavě pokrčí rameny a jde dál. Viditelně jí v jejím současném bydlišti, seniorském penzionu v nedalekém městečku, kam se museli odstěhovat kvůli vážné nemoci jejího manžela, chybí pohyb a asi i vzduch, který dýchala celý svůj dlouhý život. Obhlíží si s vážným výrazem bílé koláče bezových květů, které voní až k nám, a já jen řeknu: „Tak co? Berem!?“
„Jo, není na co čekat!“ odpovídá mi ten, který je tu většinou od toho, aby mne krotil v přílišném rozmachu. „Aby nám to zase nekdo nevyfúknul, to by mňa opravdu mrzelo. Vidělas tu srnu, kolik jich asi tady bude…“ zasní se.
„Paní Hodulíková!“ doběhneme postavičku, která mizí v dalším remízku a vytahuje z kapsy pytlík na voňavý bez. „My jsme se už rozhodli, my to berem!“
„Cože, tak rychlo?“ nechápe a dívá se na nás poněkud nedůvěřivě. „To sa ani nebudete rozmýšlat? Přeca enom, je to hodně peněz a ani pořádná cesta tu néni…“ (str. 13)

 

O autorovi

katerina-dubskaKateřina Dubská (*1965) vystudovala Střední odbornou školu knihovnickou v Brně a Filozofickou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci. Je spoluzakladatelkou firmy Computer Press a vydavatelství ERA. V roce 2001 založila Nadační fond Verda, který jako jediný soukromý nadační fond u nás podporuje romské studenty. V současné době žije v Bílých Karpatech na samotě u lesa, chová včely a píše knihy. Rodina její matky pochází z moravských Tupes a její prapradědeček se jmenoval Gabriel.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Jota)

 

Vyhrajte knihu Z kopce do kopce

Když Kateřina Dubská poprvé spatřila svůj dům snů, okamžitě věděla, že to je místo, kde bude bydlet, kochat se krásným výhledem, chovat kozy a spokojeně zde žít. Ovšem přerod z městské dámy v lodičkách na farmářku nebyl jednoduchý a provázela ho řada situací, kdy už si Kateřina myslela, že to vzdá. Naštěstí se tak nestalo a s odstupem času se všem nezdarům umí zasmát. A vy se můžete zasmát spolu s ní – stačí si přečíst její román.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Jota vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Z kopce do kopce vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Z kopce do kopce
probíhá od 29. listopadu do 12. prosince 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Z kopce do kopce

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZ kopce do kopce

Dubská, Kateřina

Jota, 2018

Napsat komentář