Zasoutěžte si o návrat vraha přezdívaného Cizák

mrtvy-muz-prichazi-perex
Už deset let uběhlo od doby, kdy v Dartmooru naposledy vraždil muž s přezdívkou Cizák. Své oběti zabíjel neskutečně krutým způsobem, který mají všichni policisté i po tolika letech v paměti. A detektiv Heckenburg se obává, že nyní je tento pachatel zpět.

Krutá hra bez pravidel

Jezerní oblast na severu Anglie zahalila neprostupná mlha. Zároveň s ní udeřil i sériový vrah. A v detektivu Marku Heckenburgovi hlodá děsivé podezření, že se vrátil obávaný pachatel s přezdívkou Cizák.

Naposledy byl spatřen před deseti lety v Dartmooru, kde své oběti připravoval o život nebývale krutým způsobem. A teď, když záhadně zmizely dvě mladé ženy, se Heck obává nejhoršího.

Celá místní komunita je paralyzována strachem, zatímco Heck bezmocně sleduje, jak Cizák znovu rozehrává svou krutou mašinérii, vybírá si jednu oběť za druhou a nehodlá jen tak přestat. Heckovi nezbývá nic jiného, než přistoupit na jeho hru…

 

Mrtvý muž přichází

Autor: Paul Finch

Vydalo: nakladatelství Domino
Překlad: Zuzana Pernicová
Počet stran: 392
Vazba: pevná
Vydáno: 11/2018
ISBN: 978-80-7498-292-7

Přečtěte si více o knize Mrtvý muž přichází, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Domino. A nezapomeňte si také prolistovat ukázku.

Nakladatelství Domino vzniklo v roce 1997. Mnohé se od té doby změnilo, základ však zůstává stejný: ve všech edicích se čtenářům snaží nabídnout pouze takové knihy, které stojí za to číst. Už sedmnáct let vydává knihy mnoha žánrů a autory, kteří patří mezi světovou špičku.

 

Ukázka z knihy

Ležela na zádech a útočník už byl u ní v autě, přímo na zadním sedadle, dokonce už se jí cpal mezi roztažené nohy. Jednou rukou v rukavici jí pevně stiskl obnažené stehno, tak vysoko, že měl palec skoro až v jejím rozkroku. Druhou si pomalu, s jasným záměrem, rozepínal kabát.
K ženě jakoby z velké dálky dolehla nová písnička v rádiu. Příjemně vyhřátým autem se nesl sytý americký hlas.
Přemítali v noci, jakou asi mají šanci…
Zpod kožené masky se vydralo odporné zvířecké uchechtnutí, připomínalo prasečí zachrochtání. Žena, pořád ještě zpola omráčená, se v zelenkavé tmě zastřené bolestí pokoušela zaostřit zrak. To zpívá Frank Sinatra, uvědomila si. Oblíbenec jejího táty. Přezdívalo se mu Modroočko, Hlas, Sultán mdlob…
„Hrajou moji písničku,“ pronesl útočník, rozepnul si poslední knoflík a kabát se mu rozevřel. Pokud měla dosud nějaké pochybnosti, teď se rozptýlily.
Cizí lidé uprostřed noci… (str. 15)

 

O autorovi

Paul FinchPaul Finch býval policistou a novinářem. Postupně obě profese pověsil na hřebík, ovšem jen proto, aby je přetavil v profesi novou: stal se spisovatelem a scenáristou. (Měl koneckonců na co navázat, poněvadž jeho otec Brian Finch byl jedním ze spoluscenáristů Coronation Street, britského televizního kultu ze šedesátých let.) Na svém autorském kontě má dnes Paul Finch několik epizod slavného seriálu Poldové, podílel se i na kultovním sci-fi fenoménu Doctor Who. Největší slávu si však vydobyl svými thrillery, zejména sérií s ústřední postavou Marka Heckenburga, ze které u nás vyšly již tři knihy – Stalkeři, Znesvětitel a Klub Zabijáků. A nyní s tímto detektivem vychází samostatný titul a názvem Mrtvý muž přichází.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Domino)

 

Vyhrajte knihu Mrtvý muž přichází

Vrah přezdívaný Cizák, který kdysi svými zločiny paralyzoval obyvatele Anglie, je po deseti letech zpět. Ačkoliv má na svědomí obzvláště strašlivou smrt několika lidí, nikomu se jej zatím nepovedlo zatknout. Uspěje detektiv Mark Heckenburg? Pachatel si vybírá oběti v rychlém sledu, Heckovi proto nezbývá nic jiného, než bez dlouhého rozmýšlení přistoupit na jeho hru a alespoň se pokusit dostat se mu na stopu.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Domino vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Mrtvý muž přichází vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Mrtvý muž přichází
probíhá od 16. do 29. listopadu 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 krimi thrillery Mrtvý muž přichází

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMrtvý muž přichází

Finch, Paul

Domino, 2018

Zasoutěžte si o návrat vraha přezdívaného Cizák - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Gerd Muller napsal:

    Děkuji za knihu Mrtvý muž přichází,dorazila v pořádku.

Napsat komentář