Zasoutěžte si o dětské vyprávění o Ježíškovi

o-jeziskovi-perex
To, že Ježíšek nosí dárky, ví každé malé dítko, ale přemýšleli jste někdy nad tím, proč tomu tak je a od kdy? Začtěte se do humorných a místy až detektivních příběhů z Ježíškova dětství a zjistěte nejen, na co si hrál a jaká dobrodružství prožíval jako malý kluk.

Proč Ježíšek nosí dárky?

o-jeziskovi-ukazka-1Jaký asi byl Ježíšek, když byl malý kluk? Jaké měl kamarády? Na co si hrál? Měl smysl pro dobrodružství? A jak se učil zacházet s dary, které mu byly dány?

Kniha O Ježíškovi vypráví příběh osmiletého Ježíška, který musel se svými rodiči odejít z Jeruzaléma a našel svůj nový domov… v české zemi. Jeho příběhy jsou plné jemného humoru, někdy napínavé, někdy až detektivní. Ježíšek dokáže život a lidi kolem sebe vnímat s láskou, pokorou a vírou v dobro.

Když už se stane, že musí zakročit, má k ruce dva nadmíru zábavné pomocníky – své strážné anděly, kteří mu vždy dobře poradí. A když je úplně nejhůř, přijde mu na pomoc… ale to už vám nebudeme prozrazovat.

Začtěte se do této laskavě humorné a poeticky čtivé knihy, která vás i vaše děti přenese do míst, ze kterých se nebudete chtít vracet, a která vám vnese jasno i do věčné otázky – jak se to stalo, že Ježíšek na Vánoce nosí dárky.

 

O Ježíškovi

Autor: David Laňka

Vydalo: nakladatelství Triton
Ilustrace: Markéta Vydrová
Počet stran: 156
Vazba: pevná
Vydáno: 9/2018
ISBN: 978-80-7553-578-8

Přečtěte si více o knize O Ježíškovi, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Triton. A nezapomeňte si také prohlédnout ukázku.

Nakladatelství Triton působí na českém knižním trhu již od roku 1991 a počtem vydaných titulů se každoročně řadí mezi 6–10 největších knižních nakladatelství v republice. Specializuje se především na knihy odborné lékařské, psychologické, filosofické, historické a pedagogické, jakož i na učebnice pro VŠ studenty, beletrii, sci-fi a literaturu faktu.

 

Ukázka z knihy

o-jeziskovi-ukazka-2„To není možný!“ vydechl obdivně Petr.
„Taky není, to se nám určitě jenom zdá,“ zakroutil hlavou Ondřej, zavřel oči, štípl se do ruky a zase oči otevřel. Ale nezdálo se jim to. Ti bahenní vrabčáci, kteří ještě před chvilkou jen stáli a usychali na vzduchu, i ti, které statkář rozdupal, se totiž začali od země vznášet do vzduchu, cvrlikat a poletovat si nad jejich hlavami.
„Co to jsou za čáry?“ vyštěkl statkář a snažil se rukama vrabčáky chytit, ale oni se nedali. Kroužili nad ním a pak najednou Ježíšek pětkrát tleskl, a pět vrabčáků se proměnilo na bahno a spadlo statkářovi rovnou na hlavu. Byl celý zašpiněný, rukama si bahno vytíral z očí a nakvašeně popadl syny za ruce a vlekl je pryč se slovy:
„Tohle si vypiješ! Jdeme, kluci. S tímhle čarodějem vám zakazuju se bavit! A ty, ty… Ty ještě uvidíš!“ A pak už na nic nečekal a doslova utíkal směrem domů, za ním vláli Petr s Ondřejem, které držel za ruce a kteří Ježíškovi mávali na rozloučenou a on jim. (str. 20)

 

Vyhrajte knihu O Ježíškovi

I Ježíšek předtím, než dostal důležitý úkol nosit dětem dárky, býval malým chlapcem a jeho dětství bylo plné klučičích her, dobrodružství a také humorných situací, ke kterým docházelo, když se učil zacházet se svými dary. David Laňka všechny tyto příběhy sepsal, Markéta Vydrová je doplnila svými krásnými ilustracemi a vy se do nich spolu s vašimi dětmi můžete začíst. Kdy jindy by na to byla lepší chvíle než teď, před Vánoci.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Triton vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu O Ježíškovi vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu O Ježíškovi
probíhá od 10. do 23. listopadu 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 dětské knihy O Ježíškovi

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeO Ježíškovi

Laňka, David

Triton, 2018

Napsat komentář