Zahrajte si o případy těl nalezených v kufrech

chladnokrevne-perex
Řeka Temže vydala své temné tajemství – starý kufr, v němž je ukryto rozřezané tělo. Šéfinspektor Fosterová toho za svou kariéru u policie viděla už hodně, ale takto brutální nález otřese i s ní. Obzvláště poté, co zjistí, že se nejedná o ojedinělý případ.

Nepříjemné vybalování

Chladné londýnské ráno. Velký kufr, který vyplavila Temže. Detektiv šéfinspektor Erika Fosterová a její kolegyně Mossová už tuší, že je uvnitř nečeká příjemné překvapení… Ale na to, co doopravdy najdou uvnitř, když se jim zrezivělý kufr podaří na několikátý pokus otevřít, nemůže být nikdo nikdy připraven…

Byť to není poprvé, co detektiv šéfinspektor Erika Fosterová čelí brutální vraždě, kufr s rozřezaným tělem mladého muže vyplavený na břeh Temže ji šokuje. O dva týdny dříve bylo navíc nalezeno v podobném kufru tělo mladé ženy. Je to jen náhoda, nebo se Erika a její tým budou muset znovu postavit sériovému vrahovi? Co obě oběti spojuje? A co další případy, které se sice staly v jiném okresu a za jiných okolností? Mohou se i u nich najít nějaké styčné body s případem těl v kufrech?

Zločin si navíc, jak známo, nevybírá dovolenou a Erika se zaplete do paralelního případu.

Robert Bryndza opět splétá a rozplétá mnohovrstevný příběh ve více rovinách a vede nitky ke konci, jenž čtenáře tentokrát možná tolik nešokuje, ale rozhodně vybudí silné emoce. A znovu nechá každého, aby si sám odpověděl na otázky, co znamená láska až za hrob, pro co jsou lidé ochotní riskovat nebo kvůli čemu zrazují své přátele.

 

Chladnokrevně

Autor: Robert Bryndza

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Překlad: Kateřina Elisová
Počet stran: 416
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 11/2018
ISBN: 978-80-271-0522-9

Přečtěte si více o knize Chladnokrevně, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

Ukázka z knihy

„Smíte se chovat tak hrubě?“
„Pokud někdo překáží na místě činu, tak ano.“
„Ale tohle je jediný zdroj mých příjmů. Můžu tady vystavovat svoje sochy z písku. Mám povolení od westminsterské radnice.“
Zalovil v ponču a vytáhl zalaminovanou kartičku s fotografií, kterou ihned pokropily dešťové kapky.
Z Eričiny vysílačky se ozval hlas: „Tady policejní konstábl Warford a policejní konstábl Charles…“ Zaregistrovala dva mladé policisty, jak běží směrem k davu lidí u schodiště.
„Spolupracujte s detektivem inspektorem Mossovou. Chci, abyste uzavřeli South Bank patnáct metrů v obou směrech,“ požádala je a zastrčila vysílačku zpátky do kapsy. Muž stále držel svoje povolení. „Můžete to schovat.“
„Chováte se velmi nešťastným způsobem,“ řekl muž a zamžoural na Eriku.
„Ano, a také by bylo velmi nešťastné, kdybych vás musela nechat zavřít. A teď běžte tam nahoru.“

 

O autorovi

bryndza-robertRobert Bryndza je britský autor žijící trvale na Slovensku se svým manželem Jánem. Jeho kniha, Dívka v ledu (The Girl in the Ice), které se již prodalo přes milion výtisků, byla označena jako The Wall Street Journal a USA Today bestseller. Jedná se o první díl poutavé série s vyšetřovatelkou Erikou Fosterovou. I pokračování Noční lov (Night Stalker), Temné hlubiny (Dark Water), Do posledního dechu (Last Breath), Chladnokrevně (Cold Blood) a Deadly Secrets se drží na předních příčkách prodávaných knih. Kromě této série je Robert Bryndza taktéž autorem romanticky a humorně laděných zahraničních bestsellerů.
(Zdroj informací: nakladatelství Cosmopolis)

 

Vyhrajte knihu Chladnokrevně

Staré kufry někdy ukrývají mnoho pokladů, to však není případ toho, který vyplavila Temže. V něm se totiž nachází rozřezané tělo mladého muže, což vykolejí i ostřílenou vyšetřovatelku Eriku Fosterovou. Tento případ není navíc ojedinělý – už před dvěma týdny byla nalezena mrtvola ženy, jíž se vrah zbavil stejným způsobem. Stojí Erika a její tým proti sériovému vrahovi, nebo se jedná o neuvěřitelnou shodu náhod? To si přečtěte v novém thrilleru Roberta Bryndzy, který dnes vychází.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Chladnokrevně vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Chladnokrevně
probíhá od 9. do 22. listopadu 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 krimi knihy Chladnokrevně

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeChladnokrevně

Bryndza, Robert

Cosmopolis, 2018

Napsat komentář