Zasoutěžte si o případ vraha s uměleckými sklony

taterka-perex
Marni Mullinsová je skvělá tatérka, proto nesmí chybět na tetovacím veletrhu, který se koná v anglickém Brightonu. Namísto obdivování děl svých kolegů se však zaplete do vyšetřování případu sériového vraha, který těla svých obětí zdobí po svém.

Vražedná umělecká díla

Když během tetovacího veletrhu v anglickém Brightonu objeví tatérka Marni Mullinsová podivně znetvořenou mrtvolu, ochromí celé město strach. Podle všeho tu řádí sériový vrah, který zaživa vyřezává umělecká díla z těl svých obětí.

Marni skrývá tajemství a má pádné důvody, proč nedůvěřovat policii. Jak se proto rozhodne, když ji navštíví mladý, čerstvě povýšený inspektor? Pomůže mu vyšetřit jeho první vraždu, nebo se po stopách vraždící zrůdy vydá sama?

 

Tatérka

Autorka: Alison Belshamová

Vydalo: nakladatelství Plus
Překlad: Alžběta Franková
Počet stran: 360
Vazba: vázaná
Vydáno: 9/2018
ISBN: 978-80-259-0956-0

Přečtěte si více o knize Tatérka, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Plus patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si stáhnout také ukázku.

Plus_Albatros-Media

Nakladatelství Plus se zaměřuje na kvalitní literaturu různých žánrů od humoristických románů po krimi. Přináší významná díla světové literatury i českou prózu, klasická díla z žánru strašidelné povídky a také se věnuje objevné literatuře non-fiction a komiksům.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, Egmont, Kniha Zlín, Vyšehrad, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading a Palmknihy.

 

Ukázka z knihy

Pouzdro položím muži na záda a rozvážu šňůrky. Kůže se s tichým kovovým cinknutím rozvine, ostří na dotek chladí. Vyberu si nůž s krátkou rukojetí – s ním tetovanou kůži oříznu. Pak ji stáhnu delším nožem se zahnutou čepelí. Nástroje si objednávám z Japonska. Stojí mě sice majlant – ale stojí to za to. Vyrábějí se stejnou technikou jako meče samurajů. Kalená ocel řeže hbitě a přesně, lehce, jako kdyby člověk vykrajoval tvary z másla.
Zbylé nože odložím na zem vedle jeho těla a znovu mu nahmatám puls. Slabší než předtím, pořád ale žije. Z hlavy mu proudí krev. Teď ho ještě na zkoušku říznout hluboko do levého stehna. Netrhne sebou, nezalapá po dechu. Z rány mu jen pomalu vytéká tmavá, kluzká krev. Fajn. Až ho budu řezat, nesmí mi sebou házet.
A je to tu. Levou rukou si kůži napnu a nožem v pravé se zaříznu. Pohotově vedu ostří z ramene přes hranu lopatky a obkresluju obrazec. Mezi prsty mi prokluzuje teplá rudá stuha. Nůž si vyrývá cestičku a já zadržuju dech, vychutnávám si mrazení v páteři a horkou krev, která se mi hrne do slabin.
Než práci dokončím, bude po něm.
Není první. A nebude ani poslední. (str. 12)

 

O autorce

Alison Belshamová se narodila ve městě Hampshire ve Spojeném království. Začala psát, protože se chtěla stát scénáristkou. Ve svém životě poté na čas upřednostnila rodinu, aby se o to dravěji na literární scénu vrátila. V roce 2016 vyhrála s námětem románu Tatérka první místo v soutěži Pitch Perfect pořádané během skotského festivalu detektivek Bloody Scotland. Námět jí brzy vynesl smlouvu a její prvotina tak vyšla na jaře roku 2018. Alison žije, pracuje a píše další knihy v Edinburghu.
(Zdroj informací: společnost Albatros Media)

 

Vyhrajte knihu Tatérka

Tatérka Marni Mullinsová zdobí těla svých klientů pomocí tetovacího strojku a inkoustu, což je oproti metodě, kterou používá sériový vrah řádící v Brightonu, naprosto neškodný způsob. Zvrácený pachatel totiž svá umělecká díla do kůže vyřezává nožem a zaživa. A jednu z jeho obětí najde právě Marni, která však má osobní důvody nevěřit policii. Rozhodne se zločince vypátrat sama, nebo ji čerstvě povýšený inspektor Francis Sulliven přesvědčí ke spolupráci? To si přečtěte v napínavém thrilleru Alison Belshamové.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Plus patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Tatérka vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Tatérka
probíhá od 30. října do 12. listopadu 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 thrillery Tatérka

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTatérka

Belshamová, Alison

Plus, 2018

Napsat komentář