Zasoutěžte si o nové vydání příběhů od Bobří řeky

hosi-od-bobri-reky-perex
Dobrodružství dvanácti chlapců a jejich vedoucího Rikitana už prožívalo několik generací malých chlapců, ale také dívek, a dnes se do nich mohou začíst i vaše ratolesti. Kniha totiž vychází v novém vydání a navíc je doplněna o krásné ilustrace.

Bratrstvo z klubovny Bobří hráz

Příběh o skautských výpravách, plnění bobříků, i o ryzím přátelství. Vedoucí Rikitan dá dohromady partu dvanácti chlapců a utvoří oddané bratrstvo. Každý z nich je jiný, ale všichni se navzájem skvěle doplňují. Rikitan pro chlapce vymýšlí zábavné hry, aby je vedl k čestnosti, fyzické síle i moudrosti. Společně si zamilovávají přírodu a podle zálesáka Roye loví bobříky. Stávají se tak věrnými kamarády, kteří spolu zažívají nezapomenutelná dobrodružství.

 

Hoši od Bobří řeky

Autor: Jaroslav Foglar

Vydalo: nakladatelství Albatros
Ilustrace: Ester Kuchynková
Počet stran: 216
Vazba: brožovaná
Vydáno: 9/2018
ISBN: 978-80-00-05204-5

Přečtěte si více o knize Hoši od Bobří řeky, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Albatros patřící pod společnost Albatros Media. Nezapomeňte si také stáhnout a přečíst ukázku.

Albatros_Albatros-Media

Nakladatelství Albatros je nejstarší české nakladatelství, které se od svého vzniku v roce 1949 specializuje na kvalitní původní i překladovou literaturu pro děti. Dnes je součástí společnosti Albatros Media a. s. Za dobu své existence vydalo přes 10 tisíc titulů.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

hosi-od-bobri-reky-ukazka„Drž míč! – drž míč! – Novočtvrťáci…“ Víc nestihl říct.
Několik chlapců se přihnalo odkudsi zezadu, jeden z nich prudce vyrazil Jiříkovi míč a začal jej odkopávat doprostřed ulice.
Vilík a Jirka poznali podle odznaků, jež měli útočníci na kabátech, že ti drzouni jsou z Nové čtvrti. Co menších i větších bitek svedly už oba chlapecké nárůdky těchto dvou čtvrtí mezi sebou, často pro nepatrné příčiny! A teď mělo zřejmě dojít k jedné z nich.
Jiřík se vztekle rozběhl za hochem, který odkopával míč.
„Tohle si nezvykej,“ křičel, „jdi si krást míče k vám do Nové čtvrti!“
„Cóó? Kdo krade míče?“ otočil se neznámý hoch. „Řekni to ještě jednou – no, řekni to,“ dodal výhružně a nechal míč míčem.
Vilík jej raději honem zvedl.
„Kdo jiný než ty, ještě se tak chytrácky ptej,“ soptil Jiřík.
Rána, kterou neznámý útočník Jiříkovi uštědřil, přišla tak rychle, že se jí Jirka nestačil ani vyhnout. Sevřená pěst dopadla na jeho tvář a zasáhla ústa i nos. (str. 12)

 

O autorovi

Jaroslav Foglar byl spisovatel, šéfredaktor časopisů Mladý hlasatel, Junák a Vpřed, významný metodik, dlouholetý skautský vůdce 2. oddílu Praha. Své zkušenosti, nápady a programové tipy nabízel ostatním prostřednictvím časopisů a později knih na pomezí příběhu a metodické příručky, jako byly Kronika Ztracené stopy či Náš oddíl. První povídka Vítězství mu vyšla ve Skautu Junáku již v prosinci 1923. O deset let později ve stejnojmenném časopise publikoval na pokračování román Boj o první místo. A pak v rychlém sledu následovali Hoši od Bobří řeky, Přístav volá a dvě desítky dalších. Ty se spolu s mnoha povídkami a komiksy v čele s Rychlými šípy staly nejpodstatnější četbou pro několik generací mladých lidí. Jeho odkaz včetně autorských práv spravuje Skautská nadace Jaroslava Foglara.
(Zdroj informací: společnost Albatros Media)

 

Vyhrajte knihu Hoši od Bobří řeky

Vilík a Jirka byli obyčejnými chlapci, kteří bručeli na školu, odmlouvali rodičům a občas se poprali se svými protivníky z Nové čtvrti. Po jednom takovém střetu se setkávají s Rikitanem, což jim úplně změní život. Zatímco dříve se po škole poflakovali po Staré čtvrti nebo si kopali míčem, nyní tráví čas spolu s dalšími chlapci v klubovně Bobří hráz a díky zábavným hrám a Rikitanovu vedení se z nich stávají čestní, fyzicky zdatní a moudří kluci. Užijí si při tom navíc mnoho zábavy, ke které se můžete přidat. Legendární příběh Jaroslava Foglara vychází nově ve vydání doplněném o ilustrace Ester Kuchynkové.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Albatros patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Hoši od Bobří řeky vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Hoši od Bobří řeky
probíhá od 23. října do 5. listopadu 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Hoši od Bobří řeky

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHoši od Bobří řeky

Foglar, Jaroslav

Albatros, 2018

Napsat komentář