Vyhrajte memoáry legendárního hokejového trenéra

moje-hokejove-stoleti-perex
Luděk Bukač je mezi hokejovými trenéry doslova legendou, která dokázala nejen dovést svůj tým k vítězství, ale také ustát prohru a usměrnit hráče, i když mu občas přerůstali přes hlavu. Začtěte se do jeho vzpomínek…

Celoživotní okouzlení hokejem

Hráč. Trenér. Učitel. Vítěz. Filozof. Člověk, který věděl, kdy do toho šlápnout a kdy couvnout.

Luďka Bukače můžete označit každým z těchto slov. Jeho postava se prolíná historií českého i světového hokeje podobně jako probíhá Forrest Gump novodobými dějinami USA. Muž, který výrazně pomáhal formovat podobu nejúspěšnější kolektivní hry u nás, s nadhledem líčí své zážitky a s charakteristickou zapáleností prokládá vyprávění myšlenkami vysvětlujícími vývoj českého hokeje v kontextu s tím světovým. Od dětského okouzlení štvanickým zimákem a Zábrodského LTC přes komunistický převrat, jenž změnil i hokej a přinesl akademicky pojatou tělovýchovu.

Nemusíte být hokejoví fanoušci, aby vás vtáhnul příběh jeho neobyčejného života. Života, v němž se potkávají hokejové legendy Howe, Bowman i Jágr s Kapkem a Himlem. Života s nátlakem StB, ale i přímluvou z nejvyšších míst Strany dovolující poznat zblízka NHL šedesátých let a následně sovětský recept na neporazitelnost.

Luděk Bukač dokázal coby kouč národního týmu najít recept na dominantní rudou mašinu osmdesátých let a zrovna tak uřídit tým v časech překotně bujícího profesionalismu, kdy hráči trenérům přerůstali přes hlavu.

Nakonec narazil. Zjistil, že svět utíká rychleji, než je on schopen reagovat. Dobrovolně odešel a sledoval, jakým silám nezabránil proniknout do českého hokeje. Teď na to vše poprvé nabízí svůj otevřený pohled.

 

Moje hokejové století

Autoři: Luděk Bukač, František Suchan

Vydalo: nakladatelství Jota
Počet stran: 344+32
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 9/2018
ISBN: 978-80-7565-332-1

Přečtěte si více o knize Moje hokejové století, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Vyhrajte knihu Moje hokejové století

Už jako malého pětiletého chlapce okouzlila Luďka Bukače ledová plocha na štvanickém zimním stadionu a tato fascinace ho provázela po zbytek života. Legendární trenér udělal z mnoha hokejistů opravdové hvězdy, když jejich týmy dovedl v letech 1985 a 1996 k titulu na Mistrovství světa. Uměl si poradit nejen s těžkou taktikou protivníka, ale i s bujícím profesionalismem ve vlastním týmu, a když si uvědomil, že už není schopen reagovat stejně rychle jako dříve, dokázal se ze střídačky stáhnout do ústraní. A vy si jeho upřímné ohlédnutí za tím vším můžete nyní přečíst.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Moje hokejové století vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Moje hokejové století
probíhá od 21. do 27. října 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 autobiografie Moje hokejové století

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMoje hokejové století

Bukač, Luděk – Suchan, František

Jota, 2018

Napsat komentář