Hity Velkého knižního čtvrtku – podzim 2018 I.

Velky knizni ctvrtek
Půlrok uplynul jako voda a nejen knihomolové ocení pravidelnou akci v podobě Velkého knižního čtvrtku. Na pultech knihkupectví se dnes, tedy 18. října, objevilo patnáct podzimních hitů napříč žánry a od různých nakladatelů. Pojďme si představit prvních šest titulů.

logo knizni ctvrtekVelký knižní čtvrtek je úspěšným projektem, který každoročně uvádí nové svěží tipy pro nadcházející čtenářskou sezónu. Jedná se o společnou akci tuzemských nakladatelství a knižní distribuce Kosmas. Organizátoři se inspirovali ve Velké Británii, kde se akce podobného typu s velmi dlouhou tradicí pod názvem „super Thursday“ těší značné oblibě.

——————–

Nakladatelství PROSTOR vzniklo v prosinci roku 1989 jako přímý pokračovatel samizdatové edice Prostor a stejnojmenné revue, která vycházela od roku 1982 v nepravidelných periodách. Vedle beletrie se orientuje na historii a kulturní dějiny s přesahem do ostatních společenskovědních oborů.
V hlavní ediční řadě vycházejí díla, jejichž autory nakladatelství považuje za kmenové a zároveň čtenářsky nejúspěšnější – jde například o prózy německého spisovatele Bernharda Schlinka či romány italské autorky Eleny Ferrante. Vedle zahraničních prozaiků jsou zastoupeni i domácí autoři, například Edgar Dutka, Lubomír Kubík, Martina Formanová či Aleš Palán.

prostor_logo

Elenu Ferrante, jejíž totožnost představuje velkou neznámou, není určitě třeba představovat. Tisíce čtenářů si ji zamilovaly díky tetralogii Geniální přítelkyně. Nyní se českého překladu dočkal i její první román, též pojednávající o italské společnosti. Podle knihy vznikly i dva stejnojmenné filmy (1995 a 2005).

V prvním románu Eleny Ferrante, autorky celosvětového bestselleru Geniální přítelkyně, se hlavní hrdinka Delia vrací do rodné Neapole, aby dala do pořádku záležitosti své zesnulé matky Amalie. Autorka v próze tematizuje problematický vztah italských žen a jejich dcer, které musí ustupovat do pozadí před svými otci a bratry. Delia se po nejasné smrti matky, nalezené spoře oděné na pobřeží, snaží posbírat poslední střípky jejího života a rekonstruovat nejasné vzpomínky na své dětství. Ferrante svým románem otevírá svět symbolů, svět, v němž hlavní roli hraje hledání a nalézání – ztraceného vztahu s matkou i k sobě samé.

Ukázka z knihy

Máma se utopila v noci 23. května, na moje narozeniny, v moři naproti lokalitě nazývané Spaccavento, pár kilometrů od Minturna. Právě v těch místech jsme si na konci padesátých let, to s námi otec ještě žil, pronajímali v létě pokoj v jednom venkovském stavení a celý červenec nás všech pět spalo na několika málo rozpálených metrech čtverečních. My holky jsme si každé ráno vypily čerstvé vejce a po pěšinách z hlíny a písku jsme se vydaly zkratkou mezi vysokým rákosím koupat se v moři. (str. 9)

Zaujal vás příběh? Přečtěte si pokračování ukázky.

Doporučujeme

zobrazit info o knize  zobrazit info o knize  zobrazit info o knize  zobrazit info o knize

Tíživá láska

Autorka: Elena Ferrante
Přeložila: Alice Flemrová

Počet stran: 208
Vazba: brožovaná
Formát: 122×198 mm
ISBN: 978-80-7260-395-4
Doporučená cena: 247 Kč

 

Knihu Tíživá láska vydalo nakladatelství Prostor.

O autorce

O skutečnou totožnost Eleny Ferrante se lite­rární obec zajímá už od počátku devadesátých let, kdy vyšla románová prvotina L’amore molesto (1992, Tíživá láska) osob(y) publikující(ch) pod tímto jménem. Mezinárodní úspěch tetralogie Geniální přítelkyně, tvořené romány L’amica geniale (2011, Geniální přítelkyně), Storia del nuovo cognome (2012, Příběh nového jména), Storia di chi fugge e di chi resta (2013, Příběh těch, co odcházejí, a těch, kteří zůstanou), Storia della bambina perduta (2014, Příběh ztracené holčičky), dal podnět k intenzivnějšímu pátrání po její identitě.
Ať už je Elena Ferrante kdokoli, v současnosti je kritikou řazena mezi největší žijící italské autory a týdeník Time ji v roce 2016 zařadil mezi 100 nejvlivnějších lidí světa. S jejím vypravěčským mistrovstvím, které není založeno na narativních experimentech, ale na strhující síle výpovědi o těch nejzákladnějších lidských citových poutech, se už mohli čeští čtenáři setkat v románě Dny opuštění (2011).

Zdroj informací: nakladatelství Prostor

————————————————

Nakladatelství Metafora bylo založeno v roce 2001 a od té doby se zaměřuje zejména na literaturu překladovou, její autoři pocházejí ze všech koutů světa. Vydává ale i knihy českých spisovatelů a vybrat si můžete beletrii vážnou i veselou, thrillery i detektivky z minulosti, současnosti i budoucnosti, nebo knihy z oblasti esoteriky či východní filozofie.

metafora

Nedodržený slib asi trápí každého z nás. Hlavní hrdinka Lisa ovšem za zradu musí nést zodpovědnost. Dožene ji její vlastní minulost a její dcera Ava se ocitne ve smrtelném nebezpečí. Podaří se Lise za pomoci její nejlepší přítelkyně Marylin dceru zachránit?

Na každý slib jednou dojde…
Autorka bestselleru Ví o tobě se vrací s neuvěřitelně propracovaným, napínavým psychologickým thrillerem o třech ženách, jejich tajemstvích a nebezpečí, kterému nemohou uniknout.
Lisa žije poklidný život. Jako svobodná matka kolem čtyřicítky se naplno věnuje výchově šestnáctileté dcery Avy. Co se týče mužů, je víc než opatrná, nikdy nemluví o své minulosti ani o nepřítomném otci Avy. Její nejlepší přítelkyně a kolegyně Marilyn by jí přála, aby se víc otevřela lidem a třeba i šla na rande – s novým, přitažlivým klientem, který o ni očividně jeví zájem. Jenže Marilyn má sama dost co řešit. Ava má zase po krk přehnané starostlivosti své matky. Chce žít jako všichni ostatní teenageři, bavit se s přáteli, chodit na plavání, učit se na zkoušky, mít přítele. Její matka by vyšilovala, kdyby věděla, že Ava už někoho potkala, někoho, kdo jí dává pocítit, že je inteligentní – a žádoucí.
Lisa se už velmi dlouho ohlíží přes rameno, ale v poslední době se cítí zvlášť nesvá. Tu a tam se objevují záhadné připomínky minulosti a naplňují ji neklidem. Její pečlivě vybudovaný život se začíná drolit a Lisa pochopí, že jedinou cestou, jak ochránit sebe a dceru, je postavit se strachu čelem. Přestože pouhá odvaha nebude stačit. Bude potřebovat pomoc Marylin, jediné osoby, které může důvěřovat. Jejich vzájemná důvěra je pro záchranu Avy nezbytná. Marylin slíbí, že udělá, cokoli bude třeba.
Jenomže kdysi dávno Lisa taky něco slíbila, a pak slib porušila. Její zrada nebyla nikdy zapomenuta – ani odpuštěna.
A teď má za své provinění zaplatit.

Ukázka z knihy

Mrcha.
Svírá okraj papíru tak křečovitě, že se úhledné řádky pečlivě napsaných slov kroutí do podivných klikyháků, ve kterých se některé věty ztrácejí a jiné zvýrazňují, jako by semu vysmívaly.
Nedokážu to dál snášet.
Jsi strašně vzteklý.
Mám z tebe strach, když mi ubližuješ.
Už tě nemiluju.
Než dočte do konce, ztěžkne mu dech a celý svět se otřásá.
Nehledej mě. Nepokoušej se mě najít. Nepokoušej se nás najít. Přečte dopis třikrát, než mu to dojde. Je pryč. Jsou pryč. Ví, že je to pravda – cítí v domě nezvyklou prázdnotu –, přesto proběhne pokoje a otvírá prázdné zásuvky a skříňky. Ale není tu po ní ani stopy; pas, řidičský průkaz, žádná z oněch důležitých věcí, které provázejí její život.
Nepokoušej se nás najít.

Ohlasy na knihu

Sarah Pinborough se opět podařilo sestoupit znepokojivě blízko k srdci temnoty. Velmi doporučuji.

- britská spisovatelka Cass Hunter

Tiché lži

Na každý slib jednou dojde
Autorka: Sarah Pinborough
Přeložila: Hana Sichingerová

Počet stran: 320
Vazba: vázaná
Formát: 135×208 mm
ISBN: 978-80-7359-570-8
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Tiché lži vydalo nakladatelství Metafora.

O autorce

Sarah Pinborough, narozená roku 1972, je uznávaná britská autorka knih pro dospělé, děti a mládež a úspěšná scénáristka. Publikovala více než 20 románů pro děti a mládež. Kniha Ví o tobě je jejím prvním thrillerem pro dospělé. Za své kratší texty obdržela v letech 2009, 2010 a 2014 cenu British Fantasy Award a čtyřikrát na ni byla nominována v kategorii románu. Jako scénáristka spolupracuje s BBC a zároveň se podílí na několika dalších projektech jiných televizních stanic. Je svobodná a žije v Londýně.

Zdroj informací: nakladatelství Metafora

————————————————

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují především na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů. Bylo to totiž právě nakladatelství Host, které přineslo českým čtenářům kriminální romány Stiega Larssona, Larse Keplera, Jussiho Adlera-Olsena či Henninga Mankella, jež se okamžitě staly bestsellery.

host

Farallonské ostrovy představují krásné, ale zároveň velmi nebezpečné místo, na hony vzdálené civilizaci. Co se zpočátku zdálo hlavní hrdince Mirandě jako báječný nápad, se po smrti jednoho z dočasných obyvatel ostrovů stává bojem o přežití…

Ne nadarmo se Farallonským ostrovům říká ostrovy Mrtvých – každý, kdo na ně zavítá, se musí smířit s tím, že už se možná nevrátí.
Fotografka přírodních scenerií Miranda se rozhodne strávit rok na Farallonech. Na tyto krásné, ale nebezpečné ostrovy je vstup možný jen na zvláštní povolení, a tak jedinými Mirandinými společníky jsou biologové, kteří v drsných podmínkách studují pozoruhodnou místní faunu – žraloky, hejna velryb, rypouše, krvelačné racky, alkouny i přemnožené myši.

Miranda si své nové působiště zamiluje, ale zároveň si začíná uvědomovat, že strávit rok mimo civilizaci bude náročnější, než si představovala. Když jeden z vědců nečekaně zemře, vyvstává otázka, jestli padl za oběť pouze nehostinným ostrovům Mrtvých, nebo některému z jejich dočasných obyvatel. Z ostrovů ovšem není kam utéct a nezbývá, než s neustálou hrozbou smrti pokračovat den za dnem dál…

Ukázka z knihy

Nikdy nezapomenu na první okamžiky po příjezdu. Farallonské ostrovy byly jiné, než jsem čekala. Ukázalo se, že jsou menší a podivnější, než jsem si je představovala. Nevelké pohoří obklopené vodou. Vypadalo to, že celé ostrovy by ze zemského povrchu dokázala smést jediná silnější vlna. Stála jsem na palubě trajektu. Do trupu narážely vlny a kapitán Joe spouštěl kotvu. Loď se kymácela, rozmazaný horizont tančil. Zastínila jsem si oči a pohlédla na svůj nový domov. (str. 19)

Ohlasy na knihu

Nehostinné Farallonské ostrovy slouží jako jeviště pro děsivé a poutavé dobrodružství mistrovské vypravěčky.

- Publishers Weekly

Zčásti příběh o záhadné smrti, zčásti psychologický thriller a do značné míry i oslavná óda na jednu z nejdivočejších krajin západního světa. Tento temný, podmanivý román každopádně představuje ambiciózní debut, který stojí za pozornost.

- Chicago Tribune

Jedinečný román Abby Geniové je stejně nelítostný, osobitý a chladnokrevně nádherný jako ostrovy, které autorka popisuje… Strážci světla jsou znepokojivý, brutální, krví a deštěm prosycený příběh o lidech vydaných napospas přírodě.

- Chicago Review of Books

Abby Geniová je nedostižná ve schopnosti popsat přírodu tak, že působí až fotograficky přesně a zároveň ve čtenářích citově rezonuje. Divokost přírody, lidská nepředvídatelnost a rafinovaný styl se v textu splétají do závratně úchvatné tapiserie.

- Kirkus Reviews

Strážci světla

Autorka: Abby Geniová
Přeložila: Anna Halfarová

Počet stran: 328
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7577-625-9
Doporučená cena: 329 Kč

 

Knihu Strážci světla vydalo nakladatelství Host. A nezapomeňte si prolistovat ukázku.
Pokud vás kniha zaujala, až do 24. října ji můžete vyhrát v naší soutěži.

O autorce

Abby-GeniovaAbby Geniová vystudovala kreativní psaní na Oberlin College a University of Iowa. S knihou Strážci světla v roce 2016 zvítězila v soutěži debutů knihkupectví Barnes & Noble a získala cenu Chicago Review of Books za nejlepší román. Věnuje se také psaní povídek, obdržela za ně první místo v soutěži časopisu Glimmer Train. V roce 2013 vydala sbírku povídek The Last Animal, se kterou se probojovala mezi finalisty knižní ceny Orion.

Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host

————————————————

Nakladatelství Argo vzniklo v roce 1992. Jeho hlavní zásadou je týmová práce, díky níž dokáže seznamovat čtenářskou obec se zajímavými knihami známých autorů. Snaží se také získávat a podporovat talentované autory a kvalitní překladatele. Také díky tomu Argo za dobu své existence získalo pověst vydavatele kvalitní beletristické, historické i jiné odborné literatury, a to českého i zahraničního původu.

argo

Jako televizní reportér se Jakub Szántó dostal na mnoho nebezpečných míst. Své zážitky se rozhodl shrnout v autorské prvotině a zasadit je do dějinného kontextu. Vzniklo tak osobité svědectví ukazující jak historické události, tak i náplň práce žurnalistů.

Za oponou války je prvotina z pera válečného reportéra a zpravodaje České televize na Blízkém východě. Jakub Szántó v knize přibližuje své dramatické zážitky z frontových linií, míst teroristických útoků i státních převratů a revolucí, které během své kariéry televizního novináře v uplynulých dvou dekádách natáčel. Barvitým jazykem zprostředkovává pozadí dějinných událostí pohledem očitého svědka. Zároveň poodhaluje a demýtizuje práci žurnalistů uprostřed pohnutých situací a nepředvídatelného vývoje.
Vedle strhujícího vyprávění, které jako vystudovaný historik zasazuje do širšího dějinného kontextu, kniha dává nahlédnout i do niterných vztahů autora k rodině, novinářským kolegům i přátelům napříč Orientem. To vše balí do lehce sarkastického a sebeironického tónu, který odhaluje, nakolik je humor klíčovou ingrediencí pro práci i přežití v situacích, ze kterých normální člověk raději prchá. Knihu doprovází bohatá obrazová příloha autorových fotografií z terénu.

Ukázka z knihy

„Kurva, jeď plynule! Nechci, aby si mysleli, že mají důvod na nás střílet!“ řvu ze sedadla spolujezdce na technika Michala Rydvala. „Jestli si chceš vystoupit, tak já ti zastavím! Vždyť na nás střílej.“ Plesk, plesk, vzum. Jde to zprava, z mé strany. Kulky trefují asfalt a bzučí kolem auta. Jednotlivé rány. Nejspíš snajpr, takže asi izraelský voják. Ratata, tatata. Tohle jde zleva, od Michala. To musí být kalašnikov, takže Palestinec.
Řítíme se mezi troskami po úzké silnice vinoucí se podél kopce v palestinském Nábulusu. Kolem právě probíhá izraelská Operace ochranný štít. Jedna z kapitol druhého celopalestinského povstání intifády. Malá válka uprostřed velké. Izraelská armáda obsadila palestinská města, která mají za sebou devět let samosprávy dohodnuté během mírové konference v Oslu.

Za oponou války

Zpravodajem nejen na Blízkém východě
Autor: Jakub Szántó

Počet stran: 260
Vazba: brožovaná
Formát: 148×205 mm
ISBN: 978-80-257-2571-9
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Za oponou války vydalo nakladatelství Argo.

O autorovi

Jakub Szántó pracuje od roku 1999 jako televizní reportér. Začínal na TV Nova, odkud přešel do České televize. Od léta 2013 působil jako její zpravodaj na Blízkém východě, na který se ve své kariéře soustředí. Na zpravodajský post ho doprovodila i jeho žena, novinářka a úspěšná televizní scenáristka Lenka Szántó, a jejich dva synové Eliáš a Benjamin. Jakub Szántó je laureátem Novinářské ceny 2014 a Peroutkovy ceny 2017. Vystudoval na Univerzitě Karlově a Středoevropské univerzitě v Budapešti. Na Univerzitě Karlově ukončil svá studia doktorátem z moderních dějin.

Zdroj informací: kosmas.cz

————————————————

Ilustrátor, publicista a spisovatel spojili síly a vytvořili unikátní komiks mapující vývoj československého a českého letectví od jeho počátků až po současnost. Nechybí ani významné osobnosti spojené s tímto tématem či ty nejznámější stroje. Tak vzhůru do oblak!

Unikátní publikace Vzduch je naše moře aneb České a československé letectví v komiksu mapuje komiksovou formou nejen osudy lidí, kteří se zasloužili o rozvoj našeho letectví, ale také legendárních létajících strojů. Příběhy jsou vždy doplněny historickým úvodem do děje. Od takřka mytických počátků se kniha dostává k prvním doloženým aktérům českého letectví Jana Kašpara a Boženy Laglerové. Nechybí kapitola o smrti Rastislava Štefánika, ani letecké bitvy generála Fajtla. Přes éru komunismu se pak dostává až ke dnešku. Kniha je doplněna souborem dobových fotografií a bokorysů letadel, která se významnou měrou podílela na historii českého a československého letectví.

Ukázka z knihy

Historie ceskeho a ceskoslovenskeho letectvi v komiksu

Vzduch je naše moře

Historie českého a československého letectví v komiksu
Autoři: Michal Kocián, Petr Kolmann, Václav Šorel
Ilustrovali: Michal Kocián, Petr Kolmann

Počet stran: 310
Vazba: vázaná
Formát: 227×292 mm
ISBN: 978-80-257-2616-7
Doporučená cena: 798 Kč

Knihu Vzduch je naše moře vydalo nakladatelství Argo.

O autorech

Michal Kocián (*1960) iIustroval řadu knih pro mládež a od 80. let přispívá do komiksových časopisů. Kreslením komiksů (např. Serpens Levis) se zabývá od dětství, inspirován především francouzskými výtvarníky a okouzlen tvorbou Káji Saudka. Spolupracuje například se scenáristy V. Šorelem, V. Tomanem, Z. Ležákem a Gutwirthem.

Zdroj informací: kosmas.cz

Petr Kolmann (*1969), publicista specializující se na leteckou tematiku, od počátku 90. let spolupracuje se řadou časopisů o letectví a modelářství. Jeho ilustrace, technické výkresy a fotografi e se objevily nejen v odborných časopisech, ale i ve více než dvaceti knižních publikacích. Od roku 2004 je šéfredaktorem časopisu AeroHobby o sportovním a volnočasovém létání.

Zdroj informací: kosmas.cz

Václav Šorel (*1937), spisovatel a scenárista. Autor několika historických publikací z oboru letectví, ale i románů a komiksů z oblasti sci-fi. Byl zástupcem šéfredaktora v dětském časopisu ABC, odtud jeho práce v oblasti leteckého a plastikového modelářství. Držitel Ceny Syndikátu novinářů, jmenovitě klubu leteckých novinářů za dvoudílnou Encyklopedii českého a slovenského letectví, a Ceny Prahy 18 za kulturní činnost. Obdržel poděkování parlamentu České republiky za přínos českému letectví a řadu čestných uznání.

Zdroj informací: kosmas.cz

————————————————

Český autor Pavel Renčín si odskočil od fantasy a sci-fi žánru k thrilleru s hororovou atmosférou. Hlavní hrdina si s lidmi nerozumí, zato ale miluje knihy. Nicméně stačil jeden okamžik, aby se mu celý život obrátil vzhůru nohama. Jak se s tím vypořádá?

Klub vrahů je zneklidňující thriller. Napětí příběhu, který se zpočátku tváří spíš jako detektivka, se stupňuje až k hororové atmosféře, která čtenáře sevře jako čelisti svěráku a nepustí. Hlavní hrdina má raději knížky než lidi, jediné setkání však změní jeho obyčejný život v napínavý román. Jak se přihodí, že milý a tichý člověk bez otázek rozmlátí cizí auto? Nebo se ocitne nad ležícím mužem s klouby prstů obitými do krve? Jak jednoduché je rozbít vlastní život na střepy? A není to někdy ta nejlepší věc, kterou s ním můžeme udělat?
Osvěžující nápady, překvapení, filmový jazyk vyprávění a kombinace žánrů vám zaručí čtivý zážitek, na který jen tak nezapomenete.

 Ukázka z knihy

Zalila ho vlna smutku. Velký háj byl sice zoufale málo romantické místo pro nevěru, ale svět je bizarní. Uvědomil si, že pořád žmoulá Zlodějku knih od Markuse Zusaka, kterou si vypůjčil z knihovny. Na bříšcích prstů cítil její tlak, palci přejížděl po jejím hřbetě. Připadal si trapně, jako by někomu naletěl. Věděl, že přestože bude večer ve Zlodějce hledat útěchu, jako ji v knihách hledal už tisíckrát předtím, tentokrát žádnou nenajde.

Chtěl už vyrazit domů, když ho vylekal hlasitý zvuk připomínající trhající se papír. Krátký pronikavý výkřik a praskání větví. Další zvuky byly tlumené. Hrozivé. Zazněly ze směru, kterým dvojice před chvilkou odešla. Adam váhal jen okamžik. Odložil knihu a dal se do běhu. Dorazil k lavičce, kde dřív seděla dívka, a našel pěšinu. Okamžik poslouchal a vrhl se do tmy a mlhy. Prodíral se vpřed, viděl jen kousek před sebe, tápal. Kmeny stromů se vynořovaly jako sochy mrtvých obrů. Svítil si na cestu mobilem, záře tančila po listí a trhavě poskakovala stíny. Vzduch chutnal jako kostka ledu.

Klub vrahů

Autor: Pavel Renčín

Počet stran: 304
Vazba: vázaná
Formát: 155×210 mm
ISBN: 978-80-257-2604-4
Doporučená cena: 298 Kč

 

Knihu Klub vrahů vydalo nakladatelství Argo.

O autorovi

Pavel Renčín (*8.6.1977) vstoupil na českou literární scénu jako rušivá vlna v hlavním proudu. Debutoval povídkou Stvořitel v roce 1999, po té několikrát zvítězil v literárních soutěžích. Od té doby se jeho jméno pravidelně objevuje v předních antologiích fantastického žánru. Jeho tvorba zahrnuje především městskou fantasy a magický realismus. První román Nepohádka vyšel v roce 2004, Jméno korábu v roce 2007. V roce 2008 Renčín dokončil Labyrint, první internetový román psaný spolu se čtenáři, a publikoval román Zlatý kříž, první díl fantasy trilogie Městské války (2. a 3. díl), který byl nominován na cenu Akademie SFFH a v kategorii nejlepší česká kniha byl oceněn cenou Aeronautilus. V roce 2009 vyšel výběr nejlepších Renčínových povídek ve sborníku Beton, kosti a sny. Za zmínku stojí i kniha Věznená (reportáž z představení knihy).

Zdroj informací: nakladatelství Argo

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTíživá láska

Ferrante, Elena

Prostor, 2018

zobrazit info o knizeTiché lži
Na každý slib jednou dojde

Pinborough, Sarah

Metafora, 2018

zobrazit info o knizeStrážci světla

Geniová, Abby

Host, 2018

zobrazit info o knizeZa oponou války
Zpravodajem nejen na Blízkém východě

Szántó, Jakub

Argo, 2018

zobrazit info o knizeVzduch je naše moře
Historie českého a československého letectví v komiksu

Kocián, Michal – Kolmann, Petr – Šorel, Václav

Argo, 2018

zobrazit info o knizeKlub vrahů

Renčín, Pavel

Argo, 2018

Napsat komentář