Zahrajte si o pátrání v hlubokých lesích i v minulosti

na-okraji-perex
O tom, že se zločin nevyhýbá ani těm nejzapadlejším vesničkám, se přesvědčí rodiče sedmnáctileté Anabelle. Když dívka jednoho dne zmizí, rozjíždí se okamžitě pátrací akce, ale zdárný konec je v nedohlednu. Vyřeší případ inspektorka Lagerová?

Touha utéct a strach se vrátit

Uprostřed Švédska na hranici krajů Västergötland a Värmland leží v hlubokých lesích vesnice Gullspang. Jednoho horkého léta odsud zmizí sedmnáctiletá Annabelle. Její rodiče šílí strachy, místní policie je bezradná a organizace Missing People ji bezvýsledně hledá. Na místo činu jsou vysláni inspektorka Charlie Lagerová a její kolega. Charlie je zkušená policistka a práce jí poskytuje uklidňující rutinu, kterou její chaotická duše potřebuje. Tohoto případu se ujmout nechce, ale nakonec udělá to, co vždycky: poslechne příkaz.

Charlie Lagerová se tak vydá na cestu do minulosti. Musí se vrátit tam, odkud odešla, když jí bylo čtrnáct let, vrátit se do dětství, kterému se ze všech sil snažila uniknout. Jakmile se vrátí, všechny její vzpomínky oživnou. Vzpomínky na tehdejší omezené možnosti a velkou touhu utéct. Vzpomínky na matku, která představuje všechno, čeho se Charlie bojí: alkoholismus a nemoc.

Zatímco se Charlie snaží zjistit, co se Annabelle stalo, objevuje děsivá fakta ze své minulosti. Musí čelit i své nejhorší vzpomínce: okamžiku, kdy nechala někoho zemřít.

 

Na okraji

Autorka: Lina Bengtsdotterová

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Překlad: Lucie Podhorná
Počet stran: 320
Vazba: pevná
Vydáno: 9/2018
ISBN: 978-80-271-0764-3

Přečtěte si více o knize Na okraji, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

O autorce

lina-bengtsdotterovaLina Bengtsdotterová vyrůstala ve švédském městě Gullspang. Vyučuje švédštinu a psychologii. V různých novinách a časopisech po celé Skandinávii jí vyšla řada povídek. Žila ve Velké Británii a v Itálii. V roce 2017 debutovala krimi románem Annabelle (česky Na okraji) s vyšetřovatelkou Charlie Lagerovou, kterým zaujala čtenáře i kritiku ve Švédsku i v zahraničí. Prodalo se jej přes 70 000 výtisků a získala za něj ocenění za nejlepší debut na festivalu švédské krimi Crimetime Specsavers Award 2017. Druhý díl z této série vychází ve Švédsku na podzim 2018. Nyní žije blízko Stockholmu se svými třemi dětmi.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Cosmopolis)

 

Vyhrajte knihu Na okraji

Když je inspektorka Charlie Lagerová vyslána do odlehlé vesnice Gullspang, okamžitě je rozhodnuta případ odmítnout. Její povaha jí to však nedovolí, přestože ví, že kromě vyšetřování na ni v hlubokých lesích číhají i nepříjemné vzpomínky. Právě odsud totiž ve čtrnácti letech utekla rozhodnutá, že už se nikdy nevrátí. Ani na minutu! Bude pátrání po zmizelé sedmnáctileté Annabelle ten nejtvrdší oříšek, který ji zde čeká? To si přečtěte v oceňovaném krimi románu Liny Bengtsdotterové.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Na okraji vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Na okraji
probíhá od 29. září do 12. října 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 krimi knihy Na okraji

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNa okraji

Bengtsdotterová, Lina

Cosmopolis, 2018

Napsat komentář