Vyhrajte lodní lístek na plavbu hrůzy

trajekt-perex
Plavba na luxusní palubě Baltic Charisma má být pro dvanáct set pasažérů zábavným povyražením a oddechem od starostí všedních dnů. To ovšem ještě nikdo z nich nemá nejmenší tušení, že se příjemná dovolená brzy promění v noční můru.

Naprostá izolace na širém moři

Dvanáct set nedočkavých pasažérů se při plavbě mezi Švédskem a Finskem chce hlavně dobře bavit. Jenže na palubě číhá zlo. Trajekt se uprostřed noci ocitne v naprosté izolaci od okolního světa. Není kam utéct. Není jak se spojit s pevninou. A nikdo neví, komu může důvěřovat.

Mats Strandberg míchá prvky sociálního realismu a nadpřirozena. Podrobně nás seznámí s personálem i cestujícími. S postarší paní toužící po dobrodružství. Se zapomenutým zpěvákem šlágrů, který pořádá karaoke. S bývalým zaměstnancem lodi, který se vrátil, aby zde podivným způsobem požádal svého vyvoleného o ruku. S ostrahou dohlížející na každodenní chaos na palubě nebo s dvanáctiletým chlapcem, který si býval velmi blízký se svou sestřenicí, dokud mezi ně nevrazilo klín rodinné tajemství.

Vztahy jsou podrobeny zkoušce. Z obyčejných lidí se stávají hrdinové z donucení. Události této noci mohou probudit to nejlepší i to nejhorší, co v nich dřímá.

 

Trajekt

Autor: Mats Strandberg

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Helena Matochová
Počet stran: 460
Vazba: pevná
Vydáno: 5/2018
ISBN: 978-80-7577-452-1

Přečtěte si více o knize Trajekt, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. A nezapomeňte si také prolistovat krátkou ukázku.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

„No, víte,“ odkašle si, „měla jsem jet s kamarádkou, ale právě jsem se dozvěděla, že si spletla datum. Myslela si, že je to až příští čtvrtek, a já… já jsem si říkala, že když už mám lístek, tak můžu klidně…“
Zarazí se a svou řeč zakončí pokrčením ramen, o kterém doufá, že působí ležérně. Hlas jí trochu skřípe, jako by jí seschly hlasivky. Už je nepoužila několik dní. A ta lež, kterou si v noci důkladně připravovala přesně pro takové případy, jí najednou připadá příliš průhledná. Ale muž se na ni usmívá dál.
„Vmáčkněte se k nám, ať si máte s kým připít!“
Je vidět, že už má trochu upito. A rychlý pohled k vedlejšímu stolu jí prozradí, že jeho společníci jsou v ještě horším stavu. Za starých časů by Marianne ani nenapadlo přijmout pozvání od někoho takového. (str. 11)

 

O autorovi

Mats-StrandbergMats Strandberg (nar. 1976) je švédský spisovatel a novinář. Svými sloupky pravidelně přispívá do deníku Aftonbladet. V mládí objevil dílo Stephena Kinga, které v něm podnítilo celoživotní fascinaci žánrem hororu. Debutoval v roce 2006 románem Lovecká sezona. Knižní série Kruh, kterou napsal spolu se Sarou B. Elfgrenovou, byla nominována na prestižní švédskou literární cenu Augustpriset v kategorii literatury pro mládež. Román Trajekt se setkal s nadšeným ohlasem kritiky i čtenářů v mnoha zemích Evropy. Na jaro 2019 připravuje Host vydání jeho dalšího hororu Domov.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Trajekt

Dvanáct set pasažérů se už nemůže dočkat, až trajekt vypluje na širé moře a začne zábava. Netuší ovšem, že na palubě číhá zlo, které uprostřed jedné z nocí propukne naplno. Následující události promění obyčejné lidi v hrdiny z donucení, a zatímco v některých se probudí to nejlepší, jiní nechají promluvit svoji temnou stránku povahy. Jak dopadne plavba mezi Švédskem a Finskem? To už si přečtěte v románu s hororovými prvky od švédského autora Matse Strandberga.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Trajekt vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Trajekt
probíhá od 14. do 27. června 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 hororové romány Trajekt

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTrajekt

Strandberg, Mats

Host, 2018

Napsat komentář