Získejte úmornou cestu za milovanou rodinou

bezecky-klub-na-konci-sveta-perex
Edgara Hilla v jeho pětatřiceti letech život nudí k smrti. Srážka Země s asteroidem je tak pro něj jakousi záchranou, a dokonce se mu uleví, že se život najednou stal jednodušším. Ovšem tento pocit ho rychle přejde poté, co jeho rodina zmizí.

Pěší pochod pro záchranu rodiny

Edgar Hill je pětatřicátník, flákač s nadváhou, špatný manžel a ještě horší otec. Život ho nebaví a nudí se k smrti.

Takže když dojde ke srážce Země s asteroidem, která má katastrofální následky, a Edgar s rodinou nalezne útočiště v kasárnách v Edinburghu, docela se mu uleví. Jeho svět je o mnoho jednodušší, život snadnější a všechno mu dává větší smysl.

Ale život není nikdy jednoduchý. Když se jednoho dne vrátí z města, kde pomáhal zachraňovat lidi a shánět potraviny, zjistí, že jeho rodina je pryč. Byla odvezena na jižní pobřeží k evakuaci z Británie do Austrálie. Musí podniknout úmornou a nebezpečnou cestu pěšky přes zdevastované Spojené království a svést závod s časem, aby nalezl lidi, které miluje, než je ztratí navždy.

 

Běžecký klub na konci světa

Autor: Adrian J. Walker

Vydalo: nakladatelství Omega
Překlad: Aleš Kolář
Počet stran: 472
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 4/2018
ISBN: 978-80-7390-610-8

Přečtěte si více o knize Běžecký klub na konci světa, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Omega. A nezapomeňte si také prolistovat ukázku.

Nakladatelství Omega se zabývá především vydáváním klasické české a světové literatury s novými obálkami, ale věnuje se i novým autorům a knihám. Vydává publikace v pestré škále edičních řad, mimo jiné edice Beletrie, kde vycházejí knihy českých i světových autorů. Specialitou mezi edicemi je regionální literatura – pověsti a městské legendy.

 

Ukázka z knihy

Strašák se vynořil v neděli. Tehdy se objevil děsivý nadpis, dvě jasná slova, velkými písmeny, černá na bílém. Tehdy jsme konečně uvěřili, jenže už nebyl čas se připravit.
Netvrdím tím, že to snad bylo dobře nebo že by to nebyla tragédie. Říkám ale, že jsme si to zasloužili. Už dávno.
Nevím, co se stalo. Možná to vláda věděla, ale třeba také ne. Možná jen neměli správný teleskop, zřejmě byly objekty moc malé na to, aby je mohli odhalit a sledovat. Anebo si uvědomili, že jsme v hajzlu. Zjistili, že není úniku, a chtěli, abychom si užili posledních pár měsíců v klidu. To je hezká myšlenka.
Jistotu ale nemám. Vím jen, že v jednu chvíli sledujete tříletou dcerku při hře na prolézačce a hned nato s ní skáčete do sklepa a zavíráte za sebou poklop.
Vím jen, že konec přišel z vesmíru. (str. 15)

 

O autorovi

adrian-j-walkerAdrian J. Walker se narodil na předměstí Sydney v polovině 70. let. Vyrůstal ve Spojeném království, kam se jeho rodina přestěhovala a kde žila v karavanu, který jeho otec našel opuštěný v příkopě a opravil. Adrian se odjakživa zajímal o tři věci: jazyk, hudbu a nové technologie, a tak poté, co dokončil studia na univerzitě v Leedsu, začal pracovat jako vývojář. Jeho nejnovější román Poslední pes na zemi připravuje nakladatelství Omega na rok 2018. Žije v Londýně se svou manželkou a dvěma dětmi.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Omega)

 

Vyhrajte knihu Běžecký klub na konci světa

Nudu v životě Edgara Hilla zažene až děsivá katastrofa, která jednoho dne postihne lidstvo. Zatímco jiní přeživší jsou paralyzováni strachem, oplakávají své blízké a život, který dosud znali, Edgarovi přijde vše jednodušší a najednou mu ledacos dává smysl. Jednoho dne se však vrátí do svého útočiště v kasárnách v Edinburghu a zjišťuje, že jeho rodina byla odvezena na jižní pobřeží, aby je evakuovali. Přestože by se nikdy dříve neoznačil za dobrého manžela a otce, vydává se pěšky přes zdevastované Spojené království, aby své milované neztratil navždy. Zda závod s časem vyhraje, to zjistíte v románu Adriana J. Walkera.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Omega vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Běžecký klub na konci světa vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Běžecký klub na konci světa
probíhá od 23. května do 5. června 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Běžecký klub na konci světa

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBěžecký klub na konci světa

Walker, Adrian J.

Edice Knihy Omega, 2018

Získejte úmornou cestu za milovanou rodinou - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Miloslava napsal:

    Dobrý den,
    vyhraná kniha Když ptáčka lapají dnes v pořádku dorazila. Děkuji!

Napsat komentář